E-neschopenka - dr. odmítla vydat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
695
14.6.21 10:43
@stinga píše:
no to u nás nejde, u mamky v práci váhalo vedení nad home offic a dovolenou, a pak též poručili dovolenou

Mě by zajímalo, jestli to je vůbec legální. Zřejmě tedy ano, ale překvapuje mě, že v případě pozitivního testu, tedy zdravotní indikace, může někdo nařídit dovolenou. To přece nejde? Něco jiného je nutnost být doma po návratu v izolaci, tam to chápu. Ale s pozitivním testem mě to překvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
14.6.21 10:44
@kolibrik1 píše:
Mě by zajímalo, jestli to je vůbec legální. Zřejmě tedy ano, ale překvapuje mě, že v případě pozitivního testu, tedy zdravotní indikace, může někdo nařídit dovolenou. To přece nejde? Něco jiného je nutnost být doma po návratu v izolaci, tam to chápu. Ale s pozitivním testem mě to překvapuje.

Mě teda taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
14.6.21 10:47

A neni problem to zahranici? Ono to neni az takova sranda vystavovat neschopenku se zahranicni adresou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
14.6.21 10:53

Trocha googleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
14.6.21 11:04
@Anonymní píše:
@Midaku nechce o tom nic slyšet. pro ni je vystavení neschopenky i tady v ČR zepeklitý problém. Jo, tohle si člověk uvědomí až v nesnázích, 99,9% roku po dr. člověk nic nechce… obzvlášť naše máma, která chodí do práce, i kdyby měla padnout za vlast. Samozřejmě budeme měnit poté dr., protože ona fakt žije v 19. století i normálně.

doktoři jinou než elektronickou nevystavují, jak může taková doktorka fungovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.6.21 11:10

Nebo zkusit tam požádat o nějaké potvrzení, kdy byla testovaná, od kdy do kdy je v karanténě.. tam
Ale jako i minulý rok i tento nikdo v okolí se nechodí fyzicky ukazovat..
Ani u mého lékaře, ani u manželova, ani u dětí..
Tak dokonce má napsáno, že mají chodit jenom zdravé děti a nemocné mají volat a budou ošetřeny telefonicky.

Příspěvek upraven 14.06.21 v 11:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12625
14.6.21 11:18
@aiwwa píše:
Asi bych zavolala na hygienu ať poradí co dál. Podle mě má doktor při covidu povinnost vystavit neschopenku i bez osobní návštěvy. [/ci
@Midaku píše:
Mamka se měla předem v práci informovat, jak v tomto případě postupovat. V současné době to riziko prostě je, takže když si někdo chce užívat, musí si osefovat i případné následky. Pokud jsem to dobře pochopila, máš nějaké dokumenty, ale doktorce jsi je ještě neukázala..tak ji je ukaž a uvidíš, jestli ji to.bude stačit. Doktorku chápu, že nevystavi neschopenku jen na základě toho, ze ji volá dcera pacientky. Ale nějaký oficiální dokument by jí snad stačit mohl.

Docela by mě zajímalo kam mamka jela když si přivezla z dovolené koronu, určitě nebude první ani poslední z té destinace..no tak se nám to zase hezky rozjede..to samozřejmě nemyslím jen ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.6.21 11:25

A můžu se zeptat kde je?, Je tam ze zvědavosti ne kvůli nějakému rýpání, ale jeslti je to tady někde a nebo dál. Myslím, tady okolo státy to musí mít nějak ošetřené, takových lidi muslo být víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
14.6.21 11:39

@lilith1 No, ale pokud se dotyčný nachází v jiné zemi EU, tak to má řešit místní lékař a nikoliv náš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 11:42

Egypt. pro rypaly: ano, už by tam asi nejela.

• Citovat
  • Upravit
101754
14.6.21 11:44
@Anonymní píše:

Jo, tak tam to bude ještě složitější, zkusila bych zavolat na OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
14.6.21 11:51
@Anonymní píše:

Přijde mi nejlepší rada zavolat na OSSZ, jak máš postupovat.

Pak dej vědět, jak to dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 11:56

Volala jsem úplně všude. holky, ta arogance… nedokážete si predstavit

• Citovat
  • Upravit
76904
14.6.21 11:57
@Anonymní píše:

bože, přečti si, co sem vložila @bobulka88 - vždyť je tam jasně napsaný postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.6.21 12:06
@Anonymní píše:

Tak arogance… jako jo, každý na to může mít svůj názorz a většinou se setkáš, co tam jezdila, ale dopředu by ti to třeba neřekli, a le zpětně, každý chytrý, ale myslím, že profesioná by si měl ušetřit vlastního názoru na věc, a proadit ti.,.
Já bych zkusila spíš hygienu hlavní.. Já vím, když sjem se nakazila covidem, že to mi pořád volali, a a, evidovali, pak manžela, pak děti.. Myslím, že spíš tam by mohli poradit, tam ji určitě zaevidují, že prodělala- má..
OSSZ mně přijde jako druhý krok, kdy vyplácí dávky atd.. ale je možné že musí i nějak ta hygiena se kontaktovat tam s jejích,,, karanténou..nahlásit si tě do evidence naší české,, bez toho ti asi nebudou evidovat na nemocenskou

Příspěvek upraven 14.06.21 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat