Eeg nález abnormality

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7157
1.9.14 11:38

@KackaDoup jj na vse se zeptam..dekuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
1.9.14 11:40
@Pudloslava píše:
tak na 98% to bude dobre :-)

Opravdu??? Uff :roll:.. migrenik jsem velky.. ale ted me spise trapi ten tlak do hlavy.. ma to s tou abnormitou neco spolecneho?? Hrozne me i oci boli, jakoby se tlacily ven :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 15:33

@Pudloslava
Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na můj nález na EEG: abnormní záznam pro biT a generalizovanou epizodickou abnormitu pásma ostrých vln až hraničně epileptiformní. Nic ložiskového. Čeká mě CT. Dle toho, co se píše na internetu, se velmi obávám :(

• Citovat
  • Upravit
36556
9.4.15 16:11

Já mám od dětství abnormní eeg. Ložiska theta, i delta vln, ostré vlny, komplex hrot vlna. CT čisté, MR čisté. Už jsem měla obojí dvakrát, vždy bez nálezu. On se vždycky každý neurolog vyděsí, když to vidí. :think: Neurologické obtíže nemám, teda až na řídké migrény, které ovšem stojí za to.

@Pudloslava, co to vlastně je ten „komplex hrot vlna“. Mám to „tam“ vždycky, ale nevím, co to znamená :think:

Příspěvek upraven 09.04.15 v 16:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.4.15 16:12
@Anonymní píše:
@Pudloslava
Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na můj nález na EEG: abnormní záznam pro biT a generalizovanou epizodickou abnormitu pásma ostrých vln až hraničně epileptiformní. Nic ložiskového. Čeká mě CT. Dle toho, co se píše na internetu, se velmi obávám :(

Bojí se, že bys mohla mít epilepsii. Záchvaty asi nemáš, ne? Mně doktorka vždycky říká, že je jedno, jak moc ujeté je eeg, do klinického obrazu epilepsie patří záchvaty, takže dokud k nějakému nedejbože nedojde, je divné eeg jen divné eeg. Ale to ti líp vysvětlí Pudla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 16:19

@Bábdrl
On se k tomu můj neurolog moc nevyjadřoval, ani o epilepsii nemluvil (ale pokud by měl podezření na epi, tak by mě spíš poslal na MR než na CT, ne?). Záchvaty nemám, jsem unavená, mám rozmazané vidění a hučí mi v hlavě/uších, bolí hlava oboustranně. Bojím se moc.

• Citovat
  • Upravit
9.4.15 16:24

Držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 16:28

Tedy je to špatné??

• Citovat
  • Upravit
36556
9.4.15 16:40
@Anonymní píše:
Tedy je to špatné??

Prosím tě klid. Píšu ti, že „divné“ eeg mám celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.15 16:44

Já jsem to googlila, abych to nějak rozluštila, to jsem neměla dělat, teď jsem z toho hotová

• Citovat
  • Upravit
43035
9.4.15 20:51

EEG epilepsii nedela, je jedno, jaky je nalez na EEG, kdyz poacient nema zachvaty, nema epilepsii. Maximalne tak nemuze delat profesionalniho ridice.
Ja pouzivam stejny postup u bolesti hlavy, EEG a kdyz na EEG neco je, tak pro jistotu CT. Ale jak psala babrdl, abnormni EEG ma skutecne kde kdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.4.15 21:55

@Pudloslava muzes mi prosim nejak vysvetlit, co je ten komplex hrot vlna? Vzdycky me to zajimalo :-) ty theta a delta vlny pri bdelosti jsem vzdycky vnimala jako ze mam v mozku ‚ospala mista‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.4.15 05:22
@Bábrdl píše:
@Pudloslava muzes mi prosim nejak vysvetlit, co je ten komplex hrot vlna? Vzdycky me to zajimalo :-) ty theta a delta vlny pri bdelosti jsem vzdycky vnimala jako ze mam v mozku ‚ospala mista‘.

cim vic jsou bunky v monzku synchronizovane, tim vetsi vlny. Normalne se nabiji a vybiji podle toho, jak pracuji, tzn. kazda jinak, ale kdyz se mozek slaka, tak se nabijej a vybijej vsechny spolu, asi jako kdyz maj zensky v koelktivu stejne mestruaci. kdyz hodne myslis, tak mas graf prakticky plochej. A ty hodne velky spicky jsou projevem hypersynchronizace mozku. Epilepsie je taky hypersynchronizace mozkou, nejake mistecko prevzalo nadvladu a nuti nejaky orksek nebo cely mozek, aby se nabijel a vybijel podle nej. Vic k tomu neumim rict, to uz jsou takove jemne taje fyziologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.15 08:21

Prosím tě, a co ty moje generalizovana pásma ostrých vln? Může to mít zdravý člověk?

• Citovat
  • Upravit
43035
10.4.15 12:54
@Anonymní píše:
Prosím tě, a co ty moje generalizovana pásma ostrých vln? Může to mít zdravý člověk?

co to je zdravej člověk? neřeš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast