Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Pudloslava píše:
tak na 98% to bude dobre
Opravdu??? Uff
.. migrenik jsem velky.. ale ted me spise trapi ten tlak do hlavy.. ma to s tou abnormitou neco spolecneho?? Hrozne me i oci boli, jakoby se tlacily ven ![]()
@Pudloslava
Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na můj nález na EEG: abnormní záznam pro biT a generalizovanou epizodickou abnormitu pásma ostrých vln až hraničně epileptiformní. Nic ložiskového. Čeká mě CT. Dle toho, co se píše na internetu, se velmi obávám ![]()
Já mám od dětství abnormní eeg. Ložiska theta, i delta vln, ostré vlny, komplex hrot vlna. CT čisté, MR čisté. Už jsem měla obojí dvakrát, vždy bez nálezu. On se vždycky každý neurolog vyděsí, když to vidí.
Neurologické obtíže nemám, teda až na řídké migrény, které ovšem stojí za to.
@Pudloslava, co to vlastně je ten „komplex hrot vlna“. Mám to „tam“ vždycky, ale nevím, co to znamená ![]()
Příspěvek upraven 09.04.15 v 16:15
@Anonymní píše:
@Pudloslava
Chtěla bych se zeptat jaký máte názor na můj nález na EEG: abnormní záznam pro biT a generalizovanou epizodickou abnormitu pásma ostrých vln až hraničně epileptiformní. Nic ložiskového. Čeká mě CT. Dle toho, co se píše na internetu, se velmi obávám
Bojí se, že bys mohla mít epilepsii. Záchvaty asi nemáš, ne? Mně doktorka vždycky říká, že je jedno, jak moc ujeté je eeg, do klinického obrazu epilepsie patří záchvaty, takže dokud k nějakému nedejbože nedojde, je divné eeg jen divné eeg. Ale to ti líp vysvětlí Pudla.
@Bábdrl
On se k tomu můj neurolog moc nevyjadřoval, ani o epilepsii nemluvil (ale pokud by měl podezření na epi, tak by mě spíš poslal na MR než na CT, ne?). Záchvaty nemám, jsem unavená, mám rozmazané vidění a hučí mi v hlavě/uších, bolí hlava oboustranně. Bojím se moc.
@Anonymní píše:
Tedy je to špatné??
Prosím tě klid. Píšu ti, že „divné“ eeg mám celý život.
Já jsem to googlila, abych to nějak rozluštila, to jsem neměla dělat, teď jsem z toho hotová
EEG epilepsii nedela, je jedno, jaky je nalez na EEG, kdyz poacient nema zachvaty, nema epilepsii. Maximalne tak nemuze delat profesionalniho ridice.
Ja pouzivam stejny postup u bolesti hlavy, EEG a kdyz na EEG neco je, tak pro jistotu CT. Ale jak psala babrdl, abnormni EEG ma skutecne kde kdo.
@Pudloslava muzes mi prosim nejak vysvetlit, co je ten komplex hrot vlna? Vzdycky me to zajimalo
ty theta a delta vlny pri bdelosti jsem vzdycky vnimala jako ze mam v mozku ‚ospala mista‘.
@Bábrdl píše:
@Pudloslava muzes mi prosim nejak vysvetlit, co je ten komplex hrot vlna? Vzdycky me to zajimaloty theta a delta vlny pri bdelosti jsem vzdycky vnimala jako ze mam v mozku ‚ospala mista‘.
cim vic jsou bunky v monzku synchronizovane, tim vetsi vlny. Normalne se nabiji a vybiji podle toho, jak pracuji, tzn. kazda jinak, ale kdyz se mozek slaka, tak se nabijej a vybijej vsechny spolu, asi jako kdyz maj zensky v koelktivu stejne mestruaci. kdyz hodne myslis, tak mas graf prakticky plochej. A ty hodne velky spicky jsou projevem hypersynchronizace mozku. Epilepsie je taky hypersynchronizace mozkou, nejake mistecko prevzalo nadvladu a nuti nejaky orksek nebo cely mozek, aby se nabijel a vybijel podle nej. Vic k tomu neumim rict, to uz jsou takove jemne taje fyziologie.
Prosím tě, a co ty moje generalizovana pásma ostrých vln? Může to mít zdravý člověk?
@Anonymní píše:
Prosím tě, a co ty moje generalizovana pásma ostrých vln? Může to mít zdravý člověk?
co to je zdravej člověk? neřeš to.