Egypt s dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
21.4.10 17:31

BYLI JSME LONI V KVETNU HOLCE BZLO 19M A V POHODE ,ZADNY PRUJEM NIC .DO ZEME JAKO EGYPT,TUNIS,TURECKO… JE LEPSI SI PRIPLATIT ZA KVALITNI HOTEL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
21.4.10 22:15

Ahojík, vrátili sme se přibližně před měsícem, byli sme tam týden a byla to pohoda. Jen ta voda mě štvala, ale nikdo z nás neměl žádný střevní potíže. Berte 5hvězdičový hotel. Do mín bych asi nejela. Kristián si to tam náramě užil a mi všichni kolem něj taky. :-D Užijte si to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
23.4.10 12:17

To je hodně o dítěti a povaze rodičů. Já bych se asi bála letadlem, ne teda z letadla ale z toho, že když se něco stane, tak nemáš možnost sednout do auta a být za pár hodin doma. Ještě tak před dvouma rokama bych to vůbec neřešila, vždy jsem zastávala názor že s dítětem kamkoliv, kdykoliv. Jenže pak jsme byli v Chorvatsku (autem naštěstí). vojoj byl rok a půl a jako naschvál mu začaly lézt 4 zuby najednou. Naštěstí až ke konci pobytu. Samozřejmě dostal 40 horečky, první dva dny jsem byla v klidu, a když to nepřestalo třetí den, tak jsme se prostě zbalili a jeli radši o jeden den dřív domů. (byli jsme na 14 dní, tak to zas taková ztráta nebyla). Bála jsem se dávat další den léky na srážení horečky a děsila mě představa, že s ním půjdu v Chorvatsku k doktoru, ten řekne že to není od zubů a pošle nás do nemocnice. Anglicky se pořádně nedomluvím a fakt nevím, co bych dělala kdybychom tam museli zůstat. Takže po téhle zkušenosti jsem se už zařekla, že s takhle malýma dětma jen tak Chorvatsko, Itálie, kde (samozřejmě když se nestane nějaký úraz enbo něco vážného) sednu do auta a jsem za pár hodin doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
3.11.10 10:39

Ahoj, v jakém hotelu jste byli? Chceme jet s malou roční holčičkou do Egypta, nejradši do Sharmu (ale není podmínkou, zvažovala jsem i Makadi Bay) a tak sháním vhodný hotel, - těch je poměrně dost, ale HLAVNĚ pěknou písčitou pláž s pěkným koupáním i pro malou - aby se vyřádila na kruhu… :o)) PORADÍTE PROSÍM NĚKDO HOTEL? Samozřejmě all inclusive, cenově přijatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
4.11.10 21:09

Ahojky, omlouvam se vsechno jsem neprocetla k vuli casu. My byli v Egypte v 5 hv. hotelu. Jejich hvezdicky ovsem nejsou nase hvezdicky, i kdyz hotel krasny. V prvni rade je dobre ockovani, ale i bez nej se da prezit. V kazdem pripade neznam nikoho, kdo by prujem nedostal a upozornuji, nejaka slivovice ci bezne leky z lekarny nepomahaji. Cili zajit k dr. a nechat si predepsat leky na salmonelozu. I kdyz se vari spousta jidel evropskym zpusobem, prece jen je to porad jejich voda a koreni a nase telo na to neni zvykle. U tak maleho ditete bych vubec tuhle stravu nedoporucovala!! Davejte si pozor na penize, jsou spinave i kdyz mozna nevypadaji, proto umyvejte ruce kdy to pujde. Kontrolujte, zda balena voda neni nejak porusena ci uz otevrena a pijte jedine vodu balenou, to plati i pri cisteni zubu. S tak malim ditetem do exotiky bych to ja neriskovala, ale to je pouze muj nazor. Preji krasnou dovcu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.11.10 21:42

Ahoj, děkuji za rady… :o)) Já byla v Egyptě už 2× a v dalších daleko „exotičtějších“ zemích než Egypt :o)))Takže zkušeností s exotickýma zeměmi mám docela dost :o))) V Egyptě jsem byla i se svýma staršíma dětmi, dokonce na poznávačce, ale to jim bylo už 13 a 15 let. No, ale co se týče mě, jedla jsem vždy jídla na ulici, kde kupovali místní, dokonce v Egyptě jsme byli ve staré Hurgadě přímo v jejich místním „bufáči“ a dali si tam ňamku. Zezačátku jsem se dezinfikovala alkoholem, pak už ne a nikdy jsem žádné vážné zdravotní problémy neměla, a pokud se mi začlo vařit v břiše, tak jsem slupla 1 ercefuryl (český antinal) a vše v poho. Je mi jasné, že s mimi je situace úplně jiná a oželíme místní stravu a delší výpravy mimo rezort. Ale poradila jsem se s doktorkou, takže si myslím, že to zvládnem. Mimochodem zítra jdeme na očkování na žloutenku. A antinal a antinal sirup to jistí… :o)) Taky jsem byla dříve přesvědčená, že s takhle malým dítětem pouze do Evropy (Krétu jsme zvládli v létě v poho, dokonce i s celodenními výlety), ale na myšlenku Egypta mě přivedla jedna známá, že ji to řekl i pediatr, tak jsem se zeptala naší dětské doktorky a překvapila mě její kladná odpověď. Nicméně děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
4.11.10 21:56

Tak vida i pozitiva, pokud je i neco proti prujmu pro deti a je odvaha, tak proc ne.(omlouvam se za chybu v predeslem clanku „malym“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.11.10 22:06

Víš, já si říkám, že chytit může kdekoliv cokoliv a radši na to nechci myslet. Patřím spíše mezi ty „opatrnější“ matky, ale myslím si, že když je člověk rozumný a bude dodržovat určitá hygienická opatření, tak to snad bude OK. Navíc stále kojíme, tak to když tak srovnáme mlíčkem :o)) A hlavně vím, jaké léky mám v nejhorším případě nasadit, navíc se dorozumím anglicky, tak když bude nejhůř, dokážu si poradit a požádat o pomoc. Ale ještě před týdnem jsem měla na Egypt a mimi stejný názor jako většina mamin… :o)) A hlavně letíme do Makadi, které je prý ideální pro malé děti… :o)) (je stranou od místních) Mně to sice bude chybět, ale co bych neudělala pro malou… :o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
4.11.10 22:27

Co na to napsat :lol:Pokud nebudou zdr. problemy (a ze vam zdravi moc preji)a budete mit kvalitni hotel s plazi, tak si urcite Egypt uzijete, ja mu rikam „jiny svet“ Tady se spousta lidi vyjadrila pozitivne, takze… 8-) 8-) 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
26.8.13 13:46

Nejela bych s takhle malým, me osobne se nic nestalo ale mojí známe po návratu zemřelo mimčo, je to sice už asi 12 let, ale…dostala prujem a bylo to:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.8.13 18:10

AhoJ, ja bych do egypta nejela, kvůli tomu co se tam děje za silenosti :(. Ale kdyby to bylo na mě volím evropu byla bych klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
10.9.13 22:10

@Terka já bych tam tak s malým dítětem nejela, přijde mi to příliš riskantní. Je to přece jen tvoje věc a ptáš se na názor a to je má odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
10.9.13 22:13

@honzátko.x Jelikož je to dotaz z roku 2004, předpokládám, že to zakladatelka už vyřešila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
11.9.13 07:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
9.2.14 20:54

egypt

Ahojky, tak za mě rozhodně ano, lítáme každý rok přelom březen duben, na dva týdny a byli jsme i když byli kluci takřka mimina - 11m myslím a uplně v poho…žádné očování. Tenkrát jsme byli v Hurghadě hotel Golden 5 a super. všichni strašně příjemný. a i okolí supěr. nebyla to samota, ale ani takový to hlučný centrum centrovatý..byla tam dlouuuuhatánská nákupní třída cca 3km narvaná obchůdkama ale i obchodákama…moc se nám tam líbilo a pro děti super. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí