Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
BYLI JSME LONI V KVETNU HOLCE BZLO 19M A V POHODE ,ZADNY PRUJEM NIC .DO ZEME JAKO EGYPT,TUNIS,TURECKO… JE LEPSI SI PRIPLATIT ZA KVALITNI HOTEL
Ahojík, vrátili sme se přibližně před měsícem, byli sme tam týden a byla to pohoda. Jen ta voda mě štvala, ale nikdo z nás neměl žádný střevní potíže. Berte 5hvězdičový hotel. Do mín bych asi nejela. Kristián si to tam náramě užil a mi všichni kolem něj taky.
Užijte si to tam.
To je hodně o dítěti a povaze rodičů. Já bych se asi bála letadlem, ne teda z letadla ale z toho, že když se něco stane, tak nemáš možnost sednout do auta a být za pár hodin doma. Ještě tak před dvouma rokama bych to vůbec neřešila, vždy jsem zastávala názor že s dítětem kamkoliv, kdykoliv. Jenže pak jsme byli v Chorvatsku (autem naštěstí). vojoj byl rok a půl a jako naschvál mu začaly lézt 4 zuby najednou. Naštěstí až ke konci pobytu. Samozřejmě dostal 40 horečky, první dva dny jsem byla v klidu, a když to nepřestalo třetí den, tak jsme se prostě zbalili a jeli radši o jeden den dřív domů. (byli jsme na 14 dní, tak to zas taková ztráta nebyla). Bála jsem se dávat další den léky na srážení horečky a děsila mě představa, že s ním půjdu v Chorvatsku k doktoru, ten řekne že to není od zubů a pošle nás do nemocnice. Anglicky se pořádně nedomluvím a fakt nevím, co bych dělala kdybychom tam museli zůstat. Takže po téhle zkušenosti jsem se už zařekla, že s takhle malýma dětma jen tak Chorvatsko, Itálie, kde (samozřejmě když se nestane nějaký úraz enbo něco vážného) sednu do auta a jsem za pár hodin doma.
Ahoj, v jakém hotelu jste byli? Chceme jet s malou roční holčičkou do Egypta, nejradši do Sharmu (ale není podmínkou, zvažovala jsem i Makadi Bay) a tak sháním vhodný hotel, - těch je poměrně dost, ale HLAVNĚ pěknou písčitou pláž s pěkným koupáním i pro malou - aby se vyřádila na kruhu…
)) PORADÍTE PROSÍM NĚKDO HOTEL? Samozřejmě all inclusive, cenově přijatelný.
Ahojky, omlouvam se vsechno jsem neprocetla k vuli casu. My byli v Egypte v 5 hv. hotelu. Jejich hvezdicky ovsem nejsou nase hvezdicky, i kdyz hotel krasny. V prvni rade je dobre ockovani, ale i bez nej se da prezit. V kazdem pripade neznam nikoho, kdo by prujem nedostal a upozornuji, nejaka slivovice ci bezne leky z lekarny nepomahaji. Cili zajit k dr. a nechat si predepsat leky na salmonelozu. I kdyz se vari spousta jidel evropskym zpusobem, prece jen je to porad jejich voda a koreni a nase telo na to neni zvykle. U tak maleho ditete bych vubec tuhle stravu nedoporucovala!! Davejte si pozor na penize, jsou spinave i kdyz mozna nevypadaji, proto umyvejte ruce kdy to pujde. Kontrolujte, zda balena voda neni nejak porusena ci uz otevrena a pijte jedine vodu balenou, to plati i pri cisteni zubu. S tak malim ditetem do exotiky bych to ja neriskovala, ale to je pouze muj nazor. Preji krasnou dovcu ![]()
Ahoj, děkuji za rady…
)) Já byla v Egyptě už 2× a v dalších daleko „exotičtějších“ zemích než Egypt
)))Takže zkušeností s exotickýma zeměmi mám docela dost
))) V Egyptě jsem byla i se svýma staršíma dětmi, dokonce na poznávačce, ale to jim bylo už 13 a 15 let. No, ale co se týče mě, jedla jsem vždy jídla na ulici, kde kupovali místní, dokonce v Egyptě jsme byli ve staré Hurgadě přímo v jejich místním „bufáči“ a dali si tam ňamku. Zezačátku jsem se dezinfikovala alkoholem, pak už ne a nikdy jsem žádné vážné zdravotní problémy neměla, a pokud se mi začlo vařit v břiše, tak jsem slupla 1 ercefuryl (český antinal) a vše v poho. Je mi jasné, že s mimi je situace úplně jiná a oželíme místní stravu a delší výpravy mimo rezort. Ale poradila jsem se s doktorkou, takže si myslím, že to zvládnem. Mimochodem zítra jdeme na očkování na žloutenku. A antinal a antinal sirup to jistí…
)) Taky jsem byla dříve přesvědčená, že s takhle malým dítětem pouze do Evropy (Krétu jsme zvládli v létě v poho, dokonce i s celodenními výlety), ale na myšlenku Egypta mě přivedla jedna známá, že ji to řekl i pediatr, tak jsem se zeptala naší dětské doktorky a překvapila mě její kladná odpověď. Nicméně děkuji za rady.
Tak vida i pozitiva, pokud je i neco proti prujmu pro deti a je odvaha, tak proc ne.(omlouvam se za chybu v predeslem clanku „malym“).
Víš, já si říkám, že chytit může kdekoliv cokoliv a radši na to nechci myslet. Patřím spíše mezi ty „opatrnější“ matky, ale myslím si, že když je člověk rozumný a bude dodržovat určitá hygienická opatření, tak to snad bude OK. Navíc stále kojíme, tak to když tak srovnáme mlíčkem
)) A hlavně vím, jaké léky mám v nejhorším případě nasadit, navíc se dorozumím anglicky, tak když bude nejhůř, dokážu si poradit a požádat o pomoc. Ale ještě před týdnem jsem měla na Egypt a mimi stejný názor jako většina mamin…
)) A hlavně letíme do Makadi, které je prý ideální pro malé děti…
)) (je stranou od místních) Mně to sice bude chybět, ale co bych neudělala pro malou…
)))
Co na to napsat
Pokud nebudou zdr. problemy (a ze vam zdravi moc preji)a budete mit kvalitni hotel s plazi, tak si urcite Egypt uzijete, ja mu rikam „jiny svet“ Tady se spousta lidi vyjadrila pozitivne, takze…
![]()
Nejela bych s takhle malým, me osobne se nic nestalo ale mojí známe po návratu zemřelo mimčo, je to sice už asi 12 let, ale…dostala prujem a bylo to:((
AhoJ, ja bych do egypta nejela, kvůli tomu co se tam děje za silenosti
. Ale kdyby to bylo na mě volím evropu byla bych klidnější ![]()
@Terka já bych tam tak s malým dítětem nejela, přijde mi to příliš riskantní. Je to přece jen tvoje věc a ptáš se na názor a to je má odpověd.
@honzátko.x Jelikož je to dotaz z roku 2004, předpokládám, že to zakladatelka už vyřešila ![]()
Ahojky, tak za mě rozhodně ano, lítáme každý rok přelom březen duben, na dva týdny a byli jsme i když byli kluci takřka mimina - 11m myslím a uplně v poho…žádné očování. Tenkrát jsme byli v Hurghadě hotel Golden 5 a super. všichni strašně příjemný. a i okolí supěr. nebyla to samota, ale ani takový to hlučný centrum centrovatý..byla tam dlouuuuhatánská nákupní třída cca 3km narvaná obchůdkama ale i obchodákama…moc se nám tam líbilo a pro děti super. ![]()