Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky oživuji téma a neukamenujte mě, ale mi máme na dovolenou jediný termín a to 22. srpen a chceme do Egypta (2roky a 1rok) co si pamatuju když jsem tam v červenci byla před 4 rokama tak to nebylo tak hrozné. A po obědě stejně prcci chodí spinkat takže dopo a odpo by se to tam dalo zvladnout ne??? Hodně mazat a pít…byl tam někdo s dětma v takovým období?
Ja tam byla v cervenci, vedro sileny, bez deti a jedina zazracne bez strevnich potizi. Deti takhle male bych tam nevzala ani zadarmo. Je to dle me moc nebezpecne, ty jejich prujmy a to jsme tam jen jedli a piti meli jen balene. A to jsme byli v Holiday Inn***+. A neni tam co delat, to treba Recko Rhodos, obycejnejsi hotel, ale fakt o necem jinem. Ale samozrejme kazdeho vec, jen pisi svuj nazor.
@wildcats
Já s malou lítám od 4 měsíců (ne jen do Egypta) a jediný na co jsem si dávala fakt pozor tak byl pitnej režim, mokrej klobouk na hlavě a kvalitní opalovák. Jinak mi u moře vždycky líp spala a byla celkově taková klidnější. Nechodila jsem s ní v tom největším horku nikam na přímý slunce ani moc k moři, ale jakmile bylo trochu líp už jsme byly zase u vody a zvládala skvěle ![]()
My jsme se před 14 dny vrátili z Egypta s dvojčaty - 16 měsíců. Kluci to zvládli naprosto v pohodě, jenom letadlo byl záhul
ale v srpnu je tam faaaakt hrozné vedro ![]()
@wildcats byli jsme tady :
http://www. etravel. cz/egypt/marsa-alam/royal-brayka-bay/poloha#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=dynamicka
Každý den na pokoji dvě lahve balené vody, čisto… dětské postýlky na pokoji, klima jede… naprostá spokojenost ![]()
Já nejsem zástance toho zůstávat s dětma doma, ale do Egypta v Srpnu bych nejela ani já, natož s dětma. Nic proti tobě, ale to je fakt zabijačka
stačil mi Tunis na konci června a že jsem milovník tepla, ty 40tky byly moc!
@wildcats píše:
Holky oživuji téma a neukamenujte mě, ale mi máme na dovolenou jediný termín a to 22. srpen a chceme do Egypta (2roky a 1rok) co si pamatuju když jsem tam v červenci byla před 4 rokama tak to nebylo tak hrozné. A po obědě stejně prcci chodí spinkat takže dopo a odpo by se to tam dalo zvladnout ne??? Hodně mazat a pít…byl tam někdo s dětma v takovým období?
Horké počasí neřeším, děti holt nepůjdou ven mezi jedenáctou a třetí odpoledne, budou se mazat a chladit vodou atd.
Nejela bych tam s malými dětmi kvůli průjmům. A to ani zadarmo! Děti všechno strčí do pusy a průšvih je na světě, z dovolené pak nebudete mít nic kromě stresu zda jet do nemonice na kapačku anebo riskovat těžkou dehydrataci a tím i život dítěte
Průjmy jsou pro malé děti hodně nebezpečné, bohužel mluvím z vlastní zkušenosti. Rozmyslete to ![]()
@Boudová píše:
Já nejsem zástance toho zůstávat s dětma doma, ale do Egypta v Srpnu bych nejela ani já, natož s dětma. Nic proti tobě, ale to je fakt zabijačkastačil mi Tunis na konci června a že jsem milovník tepla, ty 40tky byly moc!
To já taky ne. Byli jsme v Egyptě 2×, jednou začátkem června a podruhé koncem září a stejně bylo ve stínu bylo kolem 40 st.. V srpnu je to fakt sebevražda, jela bych tam v říjnu/listopadu nebo si vybrala jinou destinaci.
@ulice píše:
Nejela bych tam s malými dětmi kvůli průjmům. A to ani zadarmo! Děti všechno strčí do pusy a průšvih je na světě, z dovolené pak nebudete mít nic kromě stresu zda jet do nemonice na kapačku anebo riskovat těžkou dehydrataci a tím i život dítětePrůjmy jsou pro malé děti hodně nebezpečné, bohužel mluvím z vlastní zkušenosti. Rozmyslete to
No, tohle je další věc a dost zásadní. Já bych tam nejela ani se čtyřletákem.
@wildcats známých dvouleté si prodělalo pěkně ošklivý průjem a hospitalizaci v Turecké nemocnici. Egypt není moc jinde, možná spíš ještě hůř. POvažuji Egypt s ročním a dvouletým prckem za sobeckost a hazard rodičů. Za ty prachy můžete mít tak krásnou dovolenou v ČR a nebo někde v Evropě u moře, pokud nutně musíte s prcky k moři.. Oni budou klidně stejně šťastní na písku u babičky a u nafukovacího bazénku
Ale dělejte jak myslíte a ať se vám to vydaří. ![]()
Tak já, sic jsme velký zastánce cestování s dětmi, tak do Egypta bych nejela ani za nic na světě. Byla jsme jednou, ještě jako bezdětná, další 3 měsíce jsem se dostávala z průjmu (z toho týden na neschopence, opravdu to byl děs), ale když bych i ty průjmy pominula, tak tam bylo tak neskutečné vedro (termín 17-27/8), že i když mám hodně dobrý pigment a navíc jsme mazala, tak jsem měla takové spáleniny na ramenou, puchýře, že jsme už tam musela vyhledat doktora.Jsem se vrátila jak válečný invalida
- ale uznávám, že toto je extrémní případ a já od té doby zanevřela na Egypt.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdo byl v Egyptě. Jak probihaji kontroly cestou zpět do Prahy? Je dovolené mít tekutiny pro dítě? Jake množství? Dekuji predem za všechny odpovědi 😇
@Wivien99 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kdo byl v Egyptě. Jak probihaji kontroly cestou zpět do Prahy? Je dovolené mít tekutiny pro dítě? Jake množství? Dekuji predem za všechny odpovědi 😇
po projití celní kontrolou můžeš v gate nakoupit tekutin, kolik uneseš