Βěh a křečové žíly

1703
8.7.18 16:12

Βěh a křečové žíly

Začaly se mi objevovat křečové žíly. Trpíte na ně taky někdo a chcete přitom běhat? Bereme to po lesních cestách, asfaltu se vyhybám, boty taky patří ke kvalitnějším, a přesto :( Uvažovala jsem o kompresních návlecích, ale obávám se, že by se to zhoršilo, bolí mě momentálně na zadní spodní straně stehna (a z druhé strany kolen, nebo jak to popsat), to by se kompresí lýtek a stehen asi ještě víc přiškrtilo, že? Nemáte někdo nějakou radu, co s tím? K lékaři se chystám, ale ideálně kdyby někdo doporučil nějakého v Brně, spíš sportovního doktora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
8.7.18 16:37

V brně doktor pro sportovce? Doktor Hrazdíra

http://www.lhrazdira.eu/

Jinak pokud vás to bolí, tak je potřbea změnit pohyb, suplementovat diosimin s hesperidinem ve značném množství https://examine.com/…/hesperidin/

Místo běhu chodit a plavat, důkladně se protahovat a sprchovat střídavě horkou a studenou vodou. No a až se to zklidní, tak se zase pomalu postupně rozběhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
8.7.18 17:06

děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
8.7.18 17:13

mohla byste mi, prosím, víc popsat, jak do sebe dostat ten diosimin s hesperidinem? 2× denně vymačkaný džus z pomeranče to asi nezastane, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
8.7.18 17:53

Chodila jsem behat x let s krecakama a v pohode nikdy nepraskaly a i nebolely. Az po casem zacaly obcas ve vedeu bolet koupila jsem si na to stahovaci puncochu a dobry. Jinak pred rokem jsem si je nechala laserem odtranit v ordinaci Vascular. Nebylo to na pojistovnu normalne jsem si platila nadstandard, abych mohla do 14 dnu zas cvicit a behat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
8.7.18 18:21

A tu punčochu jste používala i při běhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
8.7.18 18:57

@bubulina pokud bylo horko a noha bolela tak ano. Kdyz jsem bolest nepocitovala tak ne. Ja teda beham trochu jak mental hodne zabiram predni casti chodidla timpadem dost namaham lytka. A obcas to treba ani nebolelo jen to bylo bez puncochy nekomfortni. Dlouho jsem tez brala Detralex bez vetsich ucinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
8.7.18 19:02

Sailah a nevrátily se ti ty křečáky? Na kolik operace vyšla, jestli se můžu zeptat. Asi se pokusím zítra k tomu Pecháčkovi objednat, snad bude mít čas dřív než za půl roku… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
8.7.18 19:57
@bubulina píše:
mohla byste mi, prosím, víc popsat, jak do sebe dostat ten diosimin s hesperidinem? 2× denně vymačkaný džus z pomeranče to asi nezastane, že?

No voni jsou v kůře- normálně v lékárně kupte doplněk - extrakt je v tomto případě vždycky účienějšéí, než vykusovat kůru z citrusů ;-) Jinak na předpis je to detralex, generika jsou pak volně prodejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
8.7.18 20:30

@bubulina na stehne je to uplne v pohode jeste cca rok po zakroku to bylo citit, ale ted vubec a bude mi jeste v cene dodelavat to lytko, ale az po porodu. Zatim je ta operovana noha uplne v pohode a zila je kompletne nepruchozi. Stalo me to pred rokem a pul 18,000,– no a objednaci doba bude cca 3-5 mesicu, ale vyplati se to. Je to sice takovej morous, ale vyzna se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
25.5.19 20:56

Ženy hlásím se do klubu :-). Jsem po 3 dětech, nohy taky křečovatý, běhám spíše krátké trati svým tempem. Hrotit to nechci, skrz skoliozu páteře. Operovaný mám obě nohy, nic moc toho nevzali, hromadu žil nechali. Ale sleduju lidi na bězích a má to fakt hodně lidí, třeba od vrchu až dolů přes celou nohu a nosí aspoň ty podkolenky. Všude po nohách se dá operovat, jedině dole kolem bérce a kotníku je to problém skrz nervová zakončení, čili asi proto i když mají křečáky (a nemalé) hned u kraje pučochy.
jinak si myslím, že pohybem je to lepší. Člověk ale asi bohužel nemůže čekat, že to bude úplně cajk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí