Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
91
5.2.11 10:44

.

Příspěvek upraven 25.03.14 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
5.2.11 11:13

Martino tak to upřímnou soustrast. Kosmetiky bych se nebála, ale s praním můžeš mít pravdu. Nicméně vlastní pračku byste si nemohli koupit? (abyste si ji odvezli s sebou tedy nenavrhuju :lol: ).
Sliz by určitě problém nebyl, perkarboš možná jo - zkus se podívat po zahraničních webech, třeba by byla možnost nákupu přes net. Jinak bys musela kupovat hotové eko prostředky, ty tam určitě mít budou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.2.11 11:29

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
5.2.11 11:52

eMartino, taky Tě naprosto chápu. Nechtěla bych prát ve společné pračce ani za nic. A vzdát se svých osvědčených zaběhnutých eko postupů taky ne. Člověk se cítí tak svobodný, když si dělá věci po svém a i vnitřně to hladí, když vím, že jsem nad vším přemýšlela a šetřím přírodu, peníze, prádlo i pračku.
Jestli budeš mít čas, napiš prosím, jak jsi se zabydlela a co všechno jsi sehnala nebo naopak nesehnala, budu to ráda číst určitě nejen já, protože takový „vnitřní ekopohled z Ameriky“ se nikde nedozvíme.
Přeju Ti, abys tam byla šťastná a spokojená a abys našla ty správné cesty :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.2.11 11:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.2.11 12:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.2.11 12:42

Martino, myslím, že to nebude tak hrozné, díky netu se zorientuješ rychle
http://www.usaecoproducts.com/clpr.html – i Ecover tam najdeš, tohle či tohle tady vůbec neznáme

Fórum:
http://www.greenvehiclenetwork.com/forum/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
5.2.11 15:01

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
5.2.11 18:57

eMartino taky ti přeji, aby ses v USA co nejrychleji zabydlela a měla možnost co nejvíc věcí dělat dle stávajících zvyklostí. Chvilku to bude trvat, ale sedne si to. Zkušenosti se zahraničím tedy nemám, ale loňské jaro jsme se stěhovali a chvíli trvalo, než si vše sedlo, tak jak má. Tak držím palce, ať to zvládnete v pohodě :kytka: .
A ta trička závidím. Zrovna včera jsme opět nepochodili, manžel už nemá skoro v čem chodit do práce a dávat 200 a více Kč za triko, navíc nechutně popsané a polepené, na to prostě finance ani chuť nejsou. To mohu být ráda, že do práce nemusí nosit košile :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
5.2.11 19:16

Martino už jen z představy, že bych musela vyprat v komerci, je mi šoufl. No ale jak vidno, nehrozí ti to, naopak třeba objevíš něco úžasného, co my tu neznáme :wink: .
A s oblečením naopak - co je eko na věcech, který se rozpadaj po pár nošeních? :evil:
Ajule docela se dají nosit tato trička. Sice mám pocit, že dřív bylo Fruit kvalitnější, dnes je to už jen reklamní textil, ale vcelku stále kvalitní. Zvlášť za tu cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.2.11 21:03
Ajule:…a dávat 200 a více Kč za triko
Dvě kila bych za triko dala, v Praze ale nevím kde, obvykle vidím na cenovce tak 2× víc. I víc.
To mohu být ráda, že do práce nemusí nosit košile :roll:
To buď… že je nemusíš žehlit :-D.

Pimpo, ta fruit-trika za 49,– fakt přežijí vyprání? To mi připadá neuvěřitelné. Na těch stránkách jsem se pobavila nad dámskýma džínama. Vidíte tu dobře stavěnou figuru u typu Brooker? Druhý řádek uprostřed. Sakra, říkám si, tak to na tom ještě nejsem tak zle. Rozkliknu a úsměv je ten tam… Jestli ty gatě fakt umí takové kouzlo, tak je musím mít :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
5.2.11 21:09
Pimpa píše:
Martino …třeba objevíš něco úžasného, co my tu neznáme :wink: .

A budeš nám to sem posílat ;-).
Jinak přívodu vody bych se nebála, Amíci jsou zvyklí mít doma myčku, na tu by vývod i odpad měl být.
Taky přeju, aby jste se brzy zabydleli a měli se tam dobře (i když já si stěhování do ciziny vůbec nedokážu představit, my se stěhovali o pár ulic jinam a stačilo, ale já jsem holt „stará“ konzerva :lol:).

V tom prášku mě moc netěší ty zeolity, ale v gelu by být nemusely, nevíš, zda-li v Makru mají i gely?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
5.2.11 21:50

Já myslím, že tam objevíš spoustu eco přípravků a zařídíš si s nimi eshop do Evropy. Každopádně ať se ti tam líbí a užiješ si to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.2.11 22:18

Já myslím, že veřejné prádelny budou v Americe spíše otázka velkoměst, kde se nachází hodně pendlujících obyvatel, co si nemůžou na každé štaci pořizovat pračku. A že je to tedy spíše služba než omezení. Že to neznamená, že je obvyklé nemít pračku doma. Moje kamarádka žijící v USA má dětí jako smetí a nedokážu si představit, že by s tím množstvím prádla někam lítala.

Do jaké části vlastně (Martino) míříte? A jdete dobývat Nový svět napořád?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
5.2.11 23:45

Pimpo díky, juknu na ně, každopádně vyzkoušíme. Ještě chci pokoukat e-shopy, třeba něco objevím.

Bluesky já bych i ty 200Kč dala, ale za silnější a jednobarevné, nikoli s těmi přiblblými obrázky a nápisy. Navíc z drtivé většiny mají V výstřih, který manželovi nesedí. Jo s tím žehlením jsi na to kápla :-D . Jsem velice eko, co se tohoto týká, žehlím tak 2× ročně :mrgreen: .
Džíny :lol: :lol: :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný