Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Martino tak to upřímnou soustrast. Kosmetiky bych se nebála, ale s praním můžeš mít pravdu. Nicméně vlastní pračku byste si nemohli koupit? (abyste si ji odvezli s sebou tedy nenavrhuju
).
Sliz by určitě problém nebyl, perkarboš možná jo - zkus se podívat po zahraničních webech, třeba by byla možnost nákupu přes net. Jinak bys musela kupovat hotové eko prostředky, ty tam určitě mít budou.
eMartino, taky Tě naprosto chápu. Nechtěla bych prát ve společné pračce ani za nic. A vzdát se svých osvědčených zaběhnutých eko postupů taky ne. Člověk se cítí tak svobodný, když si dělá věci po svém a i vnitřně to hladí, když vím, že jsem nad vším přemýšlela a šetřím přírodu, peníze, prádlo i pračku.
Jestli budeš mít čas, napiš prosím, jak jsi se zabydlela a co všechno jsi sehnala nebo naopak nesehnala, budu to ráda číst určitě nejen já, protože takový „vnitřní ekopohled z Ameriky“ se nikde nedozvíme.
Přeju Ti, abys tam byla šťastná a spokojená a abys našla ty správné cesty
.
http://www.ecostoreusa.com/…hitener.aspx
http://www.ecostoreusa.com/…y/US_Oxy.jpg
detaily viz http://www.ecostoreusa.com/…sa-msds.aspx (čtvrtý)
Martino, myslím, že to nebude tak hrozné, díky netu se zorientuješ rychle
http://www.usaecoproducts.com/clpr.html – i Ecover tam najdeš, tohle či tohle tady vůbec neznáme
eMartino taky ti přeji, aby ses v USA co nejrychleji zabydlela a měla možnost co nejvíc věcí dělat dle stávajících zvyklostí. Chvilku to bude trvat, ale sedne si to. Zkušenosti se zahraničím tedy nemám, ale loňské jaro jsme se stěhovali a chvíli trvalo, než si vše sedlo, tak jak má. Tak držím palce, ať to zvládnete v pohodě
.
A ta trička závidím. Zrovna včera jsme opět nepochodili, manžel už nemá skoro v čem chodit do práce a dávat 200 a více Kč za triko, navíc nechutně popsané a polepené, na to prostě finance ani chuť nejsou. To mohu být ráda, že do práce nemusí nosit košile
.
Martino už jen z představy, že bych musela vyprat v komerci, je mi šoufl. No ale jak vidno, nehrozí ti to, naopak třeba objevíš něco úžasného, co my tu neznáme
.
A s oblečením naopak - co je eko na věcech, který se rozpadaj po pár nošeních? ![]()
Ajule docela se dají nosit tato trička. Sice mám pocit, že dřív bylo Fruit kvalitnější, dnes je to už jen reklamní textil, ale vcelku stále kvalitní. Zvlášť za tu cenu.
Ajule:…a dávat 200 a více Kč za trikoDvě kila bych za triko dala, v Praze ale nevím kde, obvykle vidím na cenovce tak 2× víc. I víc.
To mohu být ráda, že do práce nemusí nosit košileTo buď… že je nemusíš žehlit
Pimpo, ta fruit-trika za 49,– fakt přežijí vyprání? To mi připadá neuvěřitelné. Na těch stránkách jsem se pobavila nad dámskýma džínama. Vidíte tu dobře stavěnou figuru u typu Brooker? Druhý řádek uprostřed. Sakra, říkám si, tak to na tom ještě nejsem tak zle. Rozkliknu a úsměv je ten tam… Jestli ty gatě fakt umí takové kouzlo, tak je musím mít
.
Pimpa píše:
Martino …třeba objevíš něco úžasného, co my tu neznáme.
A budeš nám to sem posílat
.
Jinak přívodu vody bych se nebála, Amíci jsou zvyklí mít doma myčku, na tu by vývod i odpad měl být.
Taky přeju, aby jste se brzy zabydleli a měli se tam dobře (i když já si stěhování do ciziny vůbec nedokážu představit, my se stěhovali o pár ulic jinam a stačilo, ale já jsem holt „stará“ konzerva
).
V tom prášku mě moc netěší ty zeolity, ale v gelu by být nemusely, nevíš, zda-li v Makru mají i gely?
Já myslím, že tam objevíš spoustu eco přípravků a zařídíš si s nimi eshop do Evropy. Každopádně ať se ti tam líbí a užiješ si to ![]()
Já myslím, že veřejné prádelny budou v Americe spíše otázka velkoměst, kde se nachází hodně pendlujících obyvatel, co si nemůžou na každé štaci pořizovat pračku. A že je to tedy spíše služba než omezení. Že to neznamená, že je obvyklé nemít pračku doma. Moje kamarádka žijící v USA má dětí jako smetí a nedokážu si představit, že by s tím množstvím prádla někam lítala.
Do jaké části vlastně (Martino) míříte? A jdete dobývat Nový svět napořád?
Pimpo díky, juknu na ně, každopádně vyzkoušíme. Ještě chci pokoukat e-shopy, třeba něco objevím.
Bluesky já bych i ty 200Kč dala, ale za silnější a jednobarevné, nikoli s těmi přiblblými obrázky a nápisy. Navíc z drtivé většiny mají V výstřih, který manželovi nesedí. Jo s tím žehlením jsi na to kápla
. Jsem velice eko, co se tohoto týká, žehlím tak 2× ročně
.
Džíny
.