Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2944
25.3.11 11:06

Anastazie naprosto souhlasím. Nedávno jsem si koupila Sckoon 2 v 1
a používám je na denní nošení místo slipovek, které jsem stejně nikdy nemohla nosit, protože mám tlustá stehna a tak se mi z nich dělal provázek. Používala jsem normální slabou vložku místo slipovky a bylo mi to nepříjemné.
Dlouho jsem se rozmýšlela, jestli mám investovat, ale jsem naprosto spokojená. Je to tak příjemné, prodyšné, vůbec o ni nevím. Večer přeperu a hlavně - nic už nekupuju, jsou na stálo :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
27.3.11 12:34

Souhlasím, jsou určité věci, které jsou prostě ženské. Dříve to také tak bylo, ženy draly peří a probíraly své ženské záležitosti apod. Já jsem se dlouho rozhodovala, které látkové vložky pořídím, je jich tolik. Nakonec jsem koupila od paní ze sijemdetem.cz, jsou moc krásné, bambusové, pak od Haipa Daipa a MaM Ecofit. Ještě chci zkusit Anavy, protože jsou prý jinak šité, než ze sijemdetem,ale materiály jsou stejné. Jinak ten odpad docela šel tou kyselinou citronovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
27.3.11 22:56

No, a další level, Celestad, je mooncup :wink:. Ještě pohodlnější varianta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.3.11 09:15

No, Mooncup. Zapomněla jsem informovat, že mi odešel do věčných lovišť. Po necelých pěti letech. A to nebyl zdaleka celou tu dobu používaný, díky dvoum těhotenstvím. Možná že právě to ho udolalo, četví ví. Prostě zpuchřel, což možná není ten správný výraz. Nejdřív se mi uloupl kousek silikonu v místě bývalé tyčinky (to použití nevadilo, akorát nebyl v tom místě hladký) a pak praskl na okraji, což už se mi nelíbilo. Jsem zvědavá na ostatní, jakou uděláte zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.3.11 09:22

V DM na Zličíně jsem si po velmi dlouhé době koupila prací prášek Ecover. Neměla jsem ho už mnoho let a zdálo se mi, že by některé prádlo zasloužilo vyprat v něčem ‚agresivnějším‘, než je gel či sliz.
Vyprala jsem v něm i jedno odolné vlněné triko (Bundle), které bylo už takové zamaštěné v oblasti zad a pod krkem a nešlo vyprat. Akorát se mi na něm udělaly fleky od gelu (v těch zamaštěných místech), ale víc to pustit nechtělo, a to ani žlučovým mýdlem. Po Ecoveřím prášku je triko téměř jako nové. Takže jsem příjemně překvapená, dokoupila jsem prášek i na barevné prádlo. Nevím jestli není trochu jiný než ten, co prodává CL. Každopádně ho teď mají zlevněný na 199,–- a nemají ho všude, zřejmě jen ve větších DMkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
28.3.11 09:24

kalíšek u mě: lunette, necelé 4 roky, používaný pravidelně každý měsíc, a zatím na něm žádné změny nebo náznaky, že by se chystal k odchodu, nepozoruji. jen snad že barva možná byla u nového „bělejší“? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.3.11 09:57

Oprava: měla jsem Mooncupa necelých šest let (klukovi bylo pět a přišel mi těsně po otěhotnění - tedy ten kalich :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.11 12:50

kalíšek se mi líbí, je to pěkně ekologická varianta,sama však s tím mám psychický blok, nesnesu nic v těle…látkovky mi vyhovují tedy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6923
28.3.11 14:18

ad kalíšek
Já mám lunette, tuším cca rok a půl a teď pauzíruju, tak jsem též zvědavá, jaká bude trvanlivost a jestli se projeví pauza.

celestad
Látkové vložky jsem používala před kalíškem, pak v prvních dnech i s ním. Nejvíc mi vyhovovaly Haipa-Daipa s vkládacími vložkami, ten základ s křidýlky nosím občas jako slipovky. Chystám se jich našít víc ze zbytků látek po šití plenek.

Pimpo
Dík za tip, nikdy jsem prášek Ecover neměla, jen gel, tak po tvém chvalozpěvu zkusím, jestli ho tedy budou u nás mít a muž ho najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
28.3.11 15:20

Haipa jsou úžasný barevně, je to slast na oko. Obdivuji ženy, které umí šít, mohou si udělat různé kreativní věcičky. Nevím, jestli ecover je k sehnání běžně, většina eko věci je spíše přes internet. Jedině tak ve zdravé výživě a podobných obchůdcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.3.11 20:37
Pimpa: V DM na Zličíně jsem si po velmi dlouhé době koupila prací prášek Ecover.
V Metropoli je DMko? Ne, že bych nevěděla o jiných, ale když pravíš, že jen větší… Ehm, jak poznám, které je větší :oops:?
Jde ten ecover prášek bez problémů vymáchat? S prášky nemám v této souvislosti dobrou zkušenost, proto se ptám, ale už jsem žádný nepoužila pěknou řádku let…
Vlněné triko - fakt ho/je házíš do pračky? Na 30 stupňů? Se pořád nějak bojím… když se na ně po teplé vodě napustí studená, aby se nesrazily. Ty naše jsem po horách nechala vyvětrat a navzdory mnohočetnýmu použití a propocení jsou jak nenošený, tj. efekt je ještě vyšší než jsem čekala. Takže s praním pořád ještě vyčkávám, vzhledem k tomu, že jsou tmavý, tak ani na pohled nevypadají, že by to potřebovaly.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.3.11 21:20

No, asi v Metropoli, tam kde je Interspar. Hned na rohu, kdysi tam byly oděvy z Prostějova.
To, že ho mají jen ve větších prodejnách, mi řekla paní na Butovicích. Marně jsem ho tam hledala a je fakt, že v regálech tam místo už nemají. Tuším že ani tu u nás ho mít nebudou. Zkus se podívat na Lukách, tam je to dost velké. Řekla bych že vymáchat jde dobře. Je to už vážně dávno, kdy jsem v Ecover prášku prala naposled a je fakt, že se mi tenkrát zdálo, že trochu ulpívá. Možná změnili složení. Tohoto se dávkuje při měkké vodě a malém zašpinění na 6 kilovou pračku 50ml, což se mi zdá určitě méně, než toho původního prášku. Dala jsem sice trochu víc, ale ne o moc. Jinde (třeba v Globusu) jsem viděla prodávat původní krabice, jestli si vzpomenu (a pojedu tam), porovnám dávkování. Ta moje krabice je každopádně jiná a má menší obsah.
Samozřejmě to jsou první dojmy, doufám že po čase nebudu nespokojená. Stejně ho chci ale střídat s gelem.
To triko je poměrně odolné. Pamatuju, jak kdysi psala majitelka Bundles, že vlnu testovala praním v Arielu snad na 60°. Já ho prala spíš na 40 (pokud ne na 50). S jiným vlněným trikem bych si to ale nedovolila, některá se mi srážela už od pohledu :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.3.11 21:21

Mooncup používám pravidelně a na rozdíl od sebe na něm žádné známky zchátralosti nepozoruji. Kolik je mu let :think:, na to už nějak moje paměť nestačí.
Celestad, nemá význam se do něčeho nutit, jen, že po odstřižení tyčky o jeho přítomnosti v těle vůbec nevím. Ve srovnání s tampónem, který jsem někdy v létě musela po hóódně dlouhé době nouzově použít a vůbec mi nebyl příjemný.
Látkovky používám několik let Imse Vimse, bez nepropustné vrstvy jako slipovky a s vrstvou na začátek MS k mooncupu. Jsem konzerva, prádlo mám bílé, takže jsem záměrně i vložky vybírala nestrakaté. Pořídila jsem „tehdy“ i Popoliny, ale užívám jen ty vkládací jako slipovky když dojdou Imse a spíš jen doma, cestují. Komplet vložka plus vkládačka/y je přece jen objemný a díky mooncupu nevyužiji. Barevné Haipa Daipa jsem pořídila slečně, ale nějak jsem neuspěla, tlačit na pilu nemá smysl. Žel zmizely z DMka menstruační jednorázovky Jessa natur, takže používá klasiku… když se jí chce pařit dupka, tak prosím.
Jednorázovky slipovky Jessa natur mají nový obal a vůbec si nejsem jistá, že i v tom původní balení byly „bio“, jak uvádí obal nový.
Při dohledávání odkazů jsem narazila na toto, to jsou věci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.3.11 21:32
Bluesky píše:
Při dohledávání odkazů jsem narazila na toto, to jsou věci :mrgreen:.
Kristepane.

Kolik let ho máš sice také nespočítám, ale pamatuju, když's ho kupovala :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
29.3.11 21:44

Bluesky 8-o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie