Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17974
7.4.11 07:42

Promiňte, že sem lezu, ráda vás čtu, ale jsem ekolog-začátečník :wink: Kde seženu Ecover prací prášek (nejlíp velké balení)? V zahraničí jsem kupovala běžně v Delvitě, ale tady v Tescu jsem neviděla. A žlučové mýdlo má každá drogerie? Pardon za hloupé dotazy, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.4.11 08:16

Žlučové mýdlo kupuji v DM, jak je to jinde netuším. Velké balení Ecoveru jsem kupovala na e-shopu, konkrétně zde . Počkám, když toho mám víc a mám to bez poštovného. Já mám Ecover jen jako rezervu, peru v mýdlovém slizu.

To mi připomnělo, dostala jsem leták, že v průběhu dubna jsou v některých prodejnách pro-bio některé bio a eko výrobky levnější. Mám tam vyhlédnutý Sodasan za 147Kč a celozrnnou mouku za 18Kč. Info zde .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
7.4.11 11:01

ajule, díky moc za tip, v sodasanu peru a jednu z prodejen mám za rohem, jupí! :)
a mají tam i sodasan na nádobí v tý slevě, ten taky používám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.4.11 20:05

koralko není zač, já taky děkuji, Ecover na nádobí už mi dochází, tak zkusím Sodasan a rovnou jsem si leták znovu prohlédla a zakrouškovala manželovi dobrou třetinu :lol: do nákupního seznamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
7.4.11 21:59

no mi na nádobí vyhovuje sodasan víc než ecover, příjde mi, že mnohem dýl vydrží. a já navíc u sodasanu mám strašně ráda ten pomerančovej náčmuch :) (ten je i v tom pracím gelu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.4.11 22:11

Tak uvidíme :wink: . Jak máme myčku, tak ten Ecover mám už minimálně rok, spíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.4.11 23:04

Eliško, v kamenném obchodě Ecover seženeš v prodejnách zdravé výživy a v DMku. Velké balení prášku si z obchodů nevybavuji, v Countrylife jsem kdysi kupovala velké balení gelu.

Příspěvek upraven 08.04.11 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
8.4.11 14:05

deinkrustace

Dnes jsem čistila pračku DG deinkrustátorem. Kupodivu filtr byl čistý. Skleněná dvířka však prokoukla dost. Včera jsem zkusila poprvé v životě Weledu krém. Je to tedy zážitek. Měla jsem vzorek nočního krému s růží. Voní tak zvláštně, ne jako klasická růže, ale překvapilo mě, jak jemná pleť byla pár min po aplikaci i ráno, snad tam není nějaký hnus, že ta pleť tak rychle jemní:)? Granátové jablko jsem ještě nezkoušela, to mám na poště zatím. Dám vědět:)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
8.4.11 15:20

Ahoj holky, vy jste se teda rozjely :wink:

Ad zanášení pračky slizem - ve slizu peru několik let a posledního půlroku denně plíny. Najednou se mi na nich začalo objevovat takové hnědé blátíčko, odkryla jsem gumu u pračky a :poblion: , bylo to tam úplně celé zabahněné, velká vrstva, kterou jsem setřela prstem.
Tak jsem eko neeko nalila do pračky asi čtvrt litru Sava Perex a pustila naprázdno, teklo z toho hnědo… Ale je to už mnohem lepší.

Pimpo na Biostyl se chystám v neděli :wink:

Do myčky používám taktéž tablety DM Nature, jednou za pár měsíců vyčistím čistiem myčky z DM. Sice není přírodní a hrozně voní :roll: , ale pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
8.4.11 22:01

Děkuju moc za rady :-) Ecover prášek 10kg balení jsem dnes sehnala u nás ve Zdravé výživě, měli tedy jen jeden pytel, ale zas můžou objednat, mají i tekutý Ecover, i Ecovefr na nádobí atd, i Sodasan apod :palec: Žlučové mýdlo měla běžná drogerie, ale nevím, nemůže být taky rozdíl ve složení, zřejmě žlučák dělaj různé firmy?
Paní ve Zdravé výživě mi říkala, že k ní chodí dost žen, co perou ve slizu, a že mnohým se pračka zanáší hodně, že tam měly mýdlového hada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
8.4.11 22:28

barvy na vejce
V čem budete barvit vajíčka? Mám v plánu šlupky cibule, ale děti určitě budou chtít i barevná. Máte nějaký tip?

Anastazie blátíčko mívám jednou za čas taky, ale myslím, že to nedělá sliz, ale obecně to chce čas od času pořádně vytřít vodu z těsnění pračky (na což si vzpomenu jen občas :roll: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.4.11 22:45

Taky se mi to blátíčko za gumou v pračce objevuje, teď jsem už pár týdnů ve slizu neprala (neboť došel a není síly, která by nový umíchala) a sajrajtík je tam stejně. Občas to vypucuju štětkou a pak nechám projít cyklus naprázdno s něčím čistícím.

Vajíčka…Velikonoce…aha :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
8.4.11 23:07

Ajule to nebylo v gumě, tam se mi voda drží normálně a roste tam plíseň :cert: (na to Savo taky pomohlo :oops: ), ale za tím, prostě uvnitř pračky, mezi bubnem a stěnou, kam normálně není vidět. A byla to fakt vrstva, třeba 1cm… Fuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.4.11 08:36

Aha, tak tam to myslím mám v pohodě, znovu se (po dlouhé době) zkusím podívat s baterkou. Ale když jsem kdysi takhle vnitřek pračky prohlížela, právě při praní ve slizu, nic tam usazeného nebylo :think: . Napadá mě, jestli třeba nějakým způsobem konstrukce pračky nemůže k tomuto vést. Protože ve slizu jsem prala opravdu hodně, i pleny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
9.4.11 15:39

Protože máme rok starou pračku a nerada bych si jí nějak poničila, udělala jsem přehled složení olivového mýdla. Používám stále jen mýdlo Dr Hauschka (vím, že je mnohem dražší než ostatní), ale (ťukám) nikdy ani ve staré ani v nové pračce jsem vůbec žádné problémy neměla. Rozdíly ve složení jsou - podívejte:

Srovnání složení olivového mýdla:E.Noel,Oleanat zelené,Oleanat bílé, Dr Hauschka

EN OZ OB DR H
Aqua aqua aqua Aqua Voda
Sodium Chloride sodium chloride sodium chloride Sodium chloride Sůl
Sodium Olivate sodium olivate Sodium Olivate Sodné soli mastných kyselin olivového oleje
Sodium Palmate sodium palmate sodium palmate Sodium Palmate Sodné soli mastných kyselin palmového oleje
Sodium Palmkernelate sodium palm kernelate sodium palm kernelate
glycerin glycerin Glycerin Glycerín
sodium hydroxyde sodium hydroxyde Sodium Hydroxide Hydroxid sodný
Sodium Olivate Sodné soli mastných kyselin olivového oleje
Potassium palm kernelate Draselné soli mastných kyselin palmojádrového oleje
or sodium cocoate or sodium cocoate
celkem 40% olivového oleje, 40% palmového oleje, 20% coprah oil CI 77891 (palmový olej celkem v 80%, coprah oil 20%)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný