Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
2.4.11 22:45

No, dopoledne jsem v ruce v Perlanu přeprala vlněný ledviňák a návleky a protože se mi to zdálo pořád nedostatečně vypraný (nosila jsem celou zimu pod džíny a trochu mi to indigo do světle šedé pustilo), přimydlila jsem to trochu marseilským a mám pocit, že to po té kapánek zplstnatělo :-?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.4.11 13:13

Bluesky s tím práškem jsi moc nepotěšila. Už máme pár let předělaný vývod do zdi, takže se nepokochám, co z pračky leze (ovšem na chajdě, kde peru v minipračce, pokaždé zírám). Když přidáváš perkarboš nepozoruješ také nějaké zbytky?

Mýdlo by vlnu mělo plstit. Já žlučovým mýdlem pucovala odolné Bundles triko a změny nenastaly, ale u jiné vlny věřím, že to trochu poničí.

Celestad to moje sražené triko má celých 30% bambusu, zbytek je bavlna :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
4.4.11 20:46

Pimpo asi tě nepotěším, z perkarbonátu ve vaně nic nevidím :-?. Prala jsem v prášku zatím jen jednou, tak uvidím, jestli to nebyla náhoda. Když otevřu koupelnovou skříňku, tak ten prášek cítím, což mne taky moc netěší. Ale bílá byla fakt bílá, i bez perkaboše, má to v sobě nějaká bělidla.
Na vlnu s mýdlem tedy nepůjdu, dík, až přijdou trika na řadu, vezmu Ecover gel. To Perlano teď mohutně cítím ze šuplíku, kde mám těch několik v něm čerstvě vypraných věcí a dost mi to vadí. Jsem teda fajnovka.. :twisted:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.4.11 21:38

Vzhledem k tomu, že jsem ho chtěla na občasné vyprání v něčem silnějším, než jsou gely, tak mě svědomí snad neuhryže.
Toho Perlana jsem se bála bez očuchání, pravdu jsem měla :mrgreen: . Ecover prášek mi naštěstí nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.4.11 21:41

Nechystáte se náhodou někdo plácnout přes kapsu na zajít na Biostyl???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
5.4.11 07:36

Dedra

Na online obchodech jsem četla, že Dedra je ekologická značka. Když jsem se však dívala na jejich oficiální stránky žádnou přesnou info o ekologii jsem tam nenašla. Jejich web prezentací připomíná firmy typu Avon, Oriflame apod. Nevíte jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
5.4.11 23:05

Řekla bych, že Dedra je ze stejného pytle jako Eurona, jejich ekologičnost není zrovna průhledná. Tohle téma tu proběhlo již několikrát včetně návštěv dealerek těchto produktů a jejich lehce dotčených pocitů z našich reakcí. Já osobně nemám chuť se k tomu vracet ani nemám nové informace, abych třeba nekřivdila. Musela bys zalistovat někam do historie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
6.4.11 08:13

A nebo jim napsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
6.4.11 11:08

dedra

Intuitivně mi to nesedí,tak na to kašlu. Nemá cenu ztrácet čas:)). Právě jsem umyla sporák obyčejným mýdlem a výsledek je stejný jako s chemkou na sporáky:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
6.4.11 21:35

Na sporák se mi osvědčil sliz nebo univerzální octový čistič Frosch z DM drogerie (prodává i Rossmann), který „aplikuju“ (ehm, nenapadá mne jiný výraz, co by pasoval) ze zpěňovací lahvičky, kam jsem si trochu odlila. Octový čistič používám opravdu univerzálně, tj. i v koupelně a na WC (případně přisypu trochu sody) či na podlahu, nemám ráda stopadesát různých prostředků, když se to dá všechno obstarat jedním. Taky, kde by to měl člověk všechno skladovat, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
6.4.11 21:47

Jasně, že ve všech případech musím ehm vzít do ruky (a hlavně aplikovat :mrgreen:) i kartáč/ek, resp. hajzlíkštětku. Jsem si vybavila reklamy, jak hospodyňka nastříká na vanu či sporák jakýsi utrejch, lehce setře houbičkou a hotovo. Tak se jen chci ubezpečit, že nejsem jediná… doufám… (šmarjá, jestli to dopadne jako s tím žehlením a zase se dozvím, že vy jako ne… tak už se asi půjdu bodnout…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
6.4.11 22:00

No ona to ta hospodyňka umí asi dobře aplikovat, víš? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
6.4.11 22:13

Pimpo :-D :-D :-D

Paní asi nemá ČOV, uvědomila jsem si to při návštěvě, která myslím není příliš eko zaměřená, ale ví, že nemůže používat žádné sajrajty kvůli bakteriím v ČOV. Takhle se na to musí :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
6.4.11 22:35

ahoj, jedeme doma celkem ve všem eko (látkový plíny, třídění odpadu, praní, uklízení, vlastní čistička vody), ale nějak jsem zatím nevychytala mytí nádobí v myčce - co používáte (a aby to mylo), vyzkoušeli jsme ecover a sklenice byly úplně šedivé … díky za tipy. Nějak mě trochu šokoval ten pořad o vodě - že v těch normálních tabletách jsou fosfáty a co dokážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
7.4.11 07:13

Do myčky používám půlku tablety Natural na nižší teploty z DM (stačí jen půlka, máme 60cm myčku) a střídám s perkarbonátem. Jako leštidlo mám ocet. Nádobí je umyté dobře, ale asi hodně záleží na tvrdosti vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný