Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A několik příspěvků z jiné diskuse:
… no jako člověk, kterej v práci nedělá nic jiného než řeší znečištění vodních zdrojů, se musím oklepat při pohledu na složení tohoto „naprosto ekologického“ výrobku! Oxid titaničitý je naprosto toxický pro vodní organismy a je neodstranitelný současnými technologiemi. Běžný prací prášek je v porovnání s tímhle výrobkem naprosto ekologický.
- Kamoska kupila Biowashbal ( http://www.praciagula.sk/ ) a je s nou velmi spokojna… Ja som dnes vyskusala Ecogenie Ball a az tak velmi spokojna nie som… Na bielej koseli ostali spinave pasy na goliery, co mas dost sklamalo… Zvysok sa vypralo bez problemov…Takze asi zavisi aj od vyrobcu. Nie je gula ako gula!
- Ja mám Ecogenie Ball asi dva týždne. Podľa mňa to boli vyhodené peniaze. ak je prádlo len prepotené tak je to v pohode ale ak ne niečo aj trochu špinavé tak to také aj zostane. Proste ako keď periete vo vode bez pracieho prostriedku.
Používám Ecoballs. Podotýkám, že nemám děti a tudíž, nic špinavého od příkrmů, kolena od trávy a podobně. Používám je na běžně znečištěné prádlo, které nosí dospělí (pot, prach). Je pravda, že se mi podařilo s koulema vyprat i triko od rybízu. Ale tento týden jsem v tom zkusila prát triko od rajčete a flek zůstal (ale nevypral to ani ariel
. To bouchání, jak tu někdo zmínil, má „prací“ efekt. Jako dřív, když se pralo tak, že do prádla mlátili různýma palicema
Takže shrnutí za mě je takové: Používám, pokud nepotřebuju vyprat nějaké větší fleky a skvrny. Přijde mi to jako levná varianta.
vichrice, diky za tvoji zkusenost. po precteni vsech prispevku me zvedavost opustila, spinave mame porad vsechno, desne, to by byly vyhozene penize.
vsem milovnikum horke cokolady s matovou naplni doporucuji novinku od alverede v dm
Bluesky nechtěla jsem tě urazit
Tak to jsi šťastná žena, bude to asi fakt v té konstrukci… Občas mě mrzí, že nemám pračku s vrchním plněním, tam by se to možná dalo vyčistit, vyšťourat líp…
Ty koule mě taky nikdy nepřesvědčily, vzhledem k tomu, že mastné fleky mi nevypere ani sliz, tak o kouli silně pochybuju…
Anastazie mastné fleky předepírám Sonettem na nádobí a pak teprve peru ve slizu.
Dnes mi manžel po koupeli natřel záda a vylil při tom „šikovně“ na prostěradlo pořádnou dávku
.
Mám olej od Farfally, udělala jsem si radost a tak mě to pěkně štve (teda raději bych napsala s..e). Jo a to jsme měli úplně čistě povlečeno a vyprané i podložky mezi matrací a prostěradlem. Grrrrrr.
Aquanelo, ajajaj. Dej si to příště z plna hrdla, ať se tí uleví
.
Zajímavá věcička - skládací lahev - ale ten plast (z čeho jiného by to bylo) mi moc nejde pod nos.http://www.zabav-se.cz/…375_2767.jpg
http://www.boxby.cz/…ahev-na-vodu
Aquanela píše:
Anastazie mastné fleky předepírám Sonettem na nádobí a pak teprve peru ve slizu.
Dnes mi manžel po koupeli natřel záda a vylil při tom „šikovně“ na prostěradlo pořádnou dávku.
Mám olej od Farfally, udělala jsem si radost a tak mě to pěkně štve (teda raději bych napsala s..e). Jo a to jsme měli úplně čistě povlečeno a vyprané i podložky mezi matrací a prostěradlem. Grrrrrr.
Koukám, že den D, jsem včera neměla jen já
. Tak ti přeji, aby se ti nálada zlepšila dřív než mě, já jsem mrzutá stále
.
Hm, taky u nás byl den D (a o prachy teda naštěstí nešlo), u nás pro změnu hošík přines poznámku, že často nemá úkoly, za březen hned 4×. A to byl prosím od 18. nemocný. A druhej hošík vzápětí vylil musli na sebe, na lavici, na koberec.
Ale olej v posteli bych teda chtít neměla, plně chápu tvé naštvání, Aquanelo. Příště raději vylij ty manžela
.
Bluesky ráda bych to vypsala naplno, ale pak by mě třeba odsud vyloučili
a to bych opravdu nerada.
Ajulko přeju Ti, abys brzo byla zase v pohodě
.
Pimpo taky „pěkné zážitky“, nezávidím. No ten olej bys opravdu v posteli chtít neměla ani mít nechtěla
. To je samozřejmě myšleno v legraci.
Já jsem se o koule taky trošku zajímala a pochopila jsem, že vydrží 1000 30 min vyprání bez máchání. Pokud mám pračku nastavenou tak, že mi bavlna pere 2 hodiny, měla bych je jen na 250 cyklů. A 4,– Kč za prádlo vypraný jen o trošku líp než vodou, to mi za to nestojí.
Tak Bluskyina lahev mi připomněla láhev, kterou jsem viděla na Biostylu…
Láhev Green bottle, nerezová, bez BPA, bez hliníku
http://greenbottleonline.cz/…54907cae.jpg
www.greenbottle.cz
Jo, líbí se mi, Anastázie. Ale vzhledem k tomu, že máme doma tři Siggovky plus další plechovou, tak se budu jen kochat
. „Nejlepší“ je, že na kolo stejně mám starou a jetou plastovou, protože cykloSiggovka mi nepasuje do standardního lahve-držáku
.