Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Slíbila jsem, že dodám po čase doplňující info o podlouhlém odtokovém kanálku ve sprchovém koutu.
Takže i když denně po umytí sprchujeme kanál, když jsme to otevřeli, tak všude všechno bylo i tak potažené slizovým humusem, vlasů a špíny méně, ale stejně jsme to museli celé rozebrat a vyčistit. Teď to budeme dělat tak, že po každém
sprchování vyjmeme mřížku a pořádně vypláchneme. Závěr: podlouhlý kanálek NEDOPORUČUJI (Manko) NIKOMU. Co bych bývala dala za tuto informaci před zahájením přestavby…
aquanela: uprimnou soustrast. neslo by to jeste nejak predelat? (pta se ta, co se pomalu smiruje s nesmiritelnymi nedodelky, jen aby nemusela zit s remeslniky a vysvetlovat jim to furt dokoleckadokola)
Kokon zrovna dnes tu byl pan šéf. Takže jsem se ho samozřejmě hned zeptala. Je to tak jak jsem si myslela. Nevyhnula bych se tomu i kdybych to věděla předtím, protože pak bych musela mít vyšší vstupní schod do sprcháče a já ho chtěla co nejnižší. Takže mě to alespoň smířilo s daným stavem. Člověk nemůže mít všechno jak by chtěl - bohužel. Předělávku mi bez problémů ochotně nabídl. Samozřejmě jsem odmítla. Přesto všem komu nevadí vyšší schod, což je většina fyzicky zdravých radím - nedávejte si moderní dlouhý kanál do sprchy.
aquanela: tak alespon ze to ma opravdu podstatny duvod, preju ti malo slizu a dobry tlak vody ve sprse ![]()
Bydlíte-li na té správné straně Prahy, možná uslyšíte zvuky jak z alpských strání:
http://www.mlekozfarmy.cz/…-az-do-domu/
Bluesky manžel mi o tom zrovna včera říkal, přijde mi to fajn a asi jediná šance malých podnikatelů čelit konkurenci velkých firem.
U nás v Pardubicích se zatím objevil další automat přímo v centru, naproti manželovy práce, takže už nemusí nikam zajíždět, což taky oceňuji
.
Aquanelko to mě mrzí a zároveň si tiše gratuluji, že jsme dali ten centrální
.
kokon zvykneš si, taky tu máme stále neolištované schody, protože po zkušenostech se schodaři, jsme si raději od nich nechali dodat materiál, že si to doděláme sami,…a mohla bych vw výčtu pokračovat až do rána. No alespoň máme plán tak na 5 pětiletek
.
Ajulko dnes mohu opět doplnit zkušenost. Mřížku jsme vyndali úplně, nechali jsme odkrytý celý den žlábek a nedrží se tam teď nikde nic. Sice to nevypadá hezky, ale plní to ten účel, že když tam není mřížka, nečistoty se rovnou odplavují (nemají se o co zachytávat a slizovina se nikde netvoří. Mřížku tam položíme jen když přijde návštěva. Tak alespoň tak, no. Ale jinak opravdu buďte rádi, že máte ten centrální.
Holky já Vás lituju s těma nedodělávkama a nedokonalostma od „šikovných“ firem. Taky by mě to vytáčelo a člověk nemá šanci od každého čekat dokonalou práci. Zaplatit ale musí jako by byla dokonalá. Je to smutné a zde to bývá pravidlem
.
Holky, nevíte prosím o něčem fakt učinném na rez v záchodové míse? Sliz, ecover, soda, ocet nepomohly, už nevím, skoro uvažuju i o něčem neeko, aby se to dostalo pryč a pak zase v pohodě používat eko věci…
Jinak jsme od jezíška dostali papiňák od Silitu, zatím jsme v něm vařili jen 2×, ale spokojenost, dává se hodně málo vody. Nakonec jsme ho objednali přes e-bay přímo z Německa, platili jsme předem (kartou přes net), aby do Vánoc stihl přijít a ono jsme ho doma měli za 3 dny
. A cena i s poštovným byla skoro o 2000,– nižší než v ČR.
A ještě něco k očkování, vím, že tady nejsme zastánci (nepotřebného) očkování, ale stejně díky našim zákonům není vyhnutí, tak se aspoň nemusíme tolik bát. Jinak server Osel je super, je tam spousta zajímavých článků, který píší/překládají dobří vědci (např. Jaroslav Petr).
Katy mně na rez pomáhá WC čistič od Frosche. Ale asi záleží v jakém rozsahu to je. Pokud ocet nepomáhá, tak už nevím.
Jinak děkuju za ten článek o očkování (pro mě z profesního hlediska zajímavé) i za zajímavý tip na server.
Katy, nic chemického nekupuj, protože by to stejně nepomohlo. Tak nějak jsem podlehla tomu, když mi pár lidí řeklo, že čistilo ekologicky, pak dali do WC nějakou chemii, a odpadávalo mraky usazenin. Tak jsem zakoupila Domestos
, a nejenže se neobjevily žádné odpadnuvší usazeniny, ale naopak po pár týdnech přibyly neodstranitelné fleky rzi (máme v domě staré trubky, které by už chtěly vyměnit). Tak jsem se pokorně vrátila k Froschi, časem jsem rez odstranila (nešlo to okamžitě) a nová se nedělá.
Tak jsem nic nekoupila a najela na Frosch, doufám, že to aspoň trochu pomůže
.
Ahoj holky,
vy tu jste takové přírodní, tak jdu k vám pro radu..
Řeším antikoncepci(fuj-nemám ráda to slovo) Jelikož jsem zřejmě hodně plodná, tak už to nemůžu nechat jen tak a potřebuju to nějak, co nejlíp vyřešit.. (další dítko bych v blízké době fakt nedala). Takže ten dotaz: jakou ochranu používáte vy? A co mám za možnosti, když chci něco přírodního..? Tudíž prášky do sebe rvát nebudu a tělísko mi je taky proti srsti ![]()
Snad tu je někdo, kdo se v tomto oboru vyzná.. ![]()
Další věc pokud tohle máte ve svém řešení taky… Trápím se nad očkováním, doteď jsem to brala tak, že když je to povinné, tak asi vědí proč je to dobré a že to je dokonce nutné. Ale setkala jsem se s pár maminkama, které měli špatné zážitky a pak se rozhodli další dítě neočkovat. Teď se nad tím taky zamýšlím, ale sama se k tomu nedopracuju, takže to musím s někým probrat.. Vím, že jsou jakési stránky (ještě jsem je nečetla, ale chystám se).. Tak pokud vy tady o tom něco víte, ráda si to přečtu..
Děkuji moc a mějte se hezky ![]()
Zkusme diskutovat věcně i o očkování dětí
http://blog.aktualne.centrum.cz/…humensky.php?…
Dajmo www.rozalio.cz a taky projed' diskuse na Emiminu je toho tady dost
Příspěvek upraven 19.01.11 v 15:23