Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děkuju moc děvčátka sodu i kyselinu mám, takže provedu až to bude nutné. Dnes byl u nás šéf a ještě nás naučil jak tu mřížku rozdělat víc, aby tam byl lepší přístup.
Ajulko vy asi máte normální kanálek ve středu sprchy, viď a ne ten široký jako my. Teď si říkám, že ten středový by na údržbu byl určitě jednodušší, ale už to nezměním…
do budoucna plánujeme taky „výměnu“ koupelny a nad takovým nějakým podlouhlým kanálkem jsem uvažovala. říkáte teda, že to není zas až taková výhra?
jaký je rozdíl mezi středovým a „tím širokým“?
no jo, to budu asi muset víc nastudovat.
ale zas si říkám - však vlasy jsou i v klasickém odtoku (ale asi se líp vyndavaj což?)
Aquanelko my máme středový kanálek se sifonem, porovnání údržby nemám. My ho zvolili, protože byl výrazně levnější. Podlouhlé kanálky prý mají kanálek a pak teprve sifon (dle manžela), patrně ho máte špatně vyspádovaný, když se v něm drží voda.
Ajulko to jsem špatně popsala, voda se drží jen v těch mističkách co jsou až pod kanálkem a to mi šéf včera řekl, že je to tak správně a odborně mi to vysvětlil, ale nedovedu to opakovat
. V kanálku bylo slizké blátíčko, ale ne že by byl naplněný, pouze pokrytý.
Musím říct, že od včera jsme se na kanálek zaměřili.
Po sprchování projedeme proudem vody ze sprchy a otevřeli jsme ho před i po a je čistý
.
Chce to jen spláchnout odtamtud zbytky mýdla a nenechat je tam hromadit. Ještě po čase poreferuju Koralko,abys měla možnost si porovnat všechna proti. Já to nechávala na šéfovi a ten typ odtoku zvolil on snad kvůli výšce schůdku, tenhle umožňoval menší, ale už to nevím, bylo toho moc. Já nechtěla schůdek žádný, ale to v paneláku nejde.
Jak říkám, ještě dám vědět až se budou hromadit vlasy.
Holky, zdrávim vas všechny!
Tuto diskuzi jsem objevila tprve nedávno i když o tento zbůsob života se zajmám dlouho. V něčem jsem nádšenec jako třeba v kosmetice (používám jen měšičkový olej vlástní vyroby) občas jako kuru plet'ové mléko a vodu od Weledy. Na druhou stránu nedokázala jsem zústát u látkovych plén.
Co řeším momentálně je prášek na prání a tabléty do myčky. Chtěla bych vědět co použivate? I ekovyrobci dokážou vychválovat sve vyrobky, a tak mně zajma co je oprávdu dobré za odpovídajici cenu?
Do ted' jsem používala mydlový gel vlastní vyroby(Jelen + kristalická soda) ale nejsem spokojená s tím jak pere bíle prádlo, a tak jsem zatoužíla po prášku.
Omlouvám se za pravopis, jsem cizinka a zatím se jen učím.
Předem děkují za odpovědi ![]()
Ahoj Leno, já jsem si říkala, že někde jsou ty čárky navíc a někde chybí.
Ale na to, že jsi cizinka, tak pravopis dobrý ![]()
Já dávám do myčky tablety Denk mit nature z DM drogerie. 30 tablet stojí kolem stovky. Zkoušela jsem i tablety Ecover, jsou taky dobré, ale dražší.
ad kanalek: a nepomohlo by toto? Golem P
My tim obcas protahneme sprchu, vanu, umyvadlo - a kdyz zacne smrdet odpad (o vlasech jako zarucenem zdroji nepochybuju), celkem to pomuze. Akorat to nase „obcas“ ma dost dlouhy interval ![]()
Jahodo moc děkují, Ekover použivám, a právě si říkam jestli neutrácim zbytečně.
Jen se ptam čim to je že DM to má tak levný, jestli to eko je opravdu eko?
Třeba jsem zkoumala éčka, a zjistilá jsem že v některych děckych sušenkách které DM prodáva jsou emulgatory škodlívé pro děti, a v ČR se vůbec nesmi do děcké vyživy přidavat.
Leno vítám
. Já používám taky tablety z DM, stačí jen půlka na plnou myčku a střídám s perkarbonátem, který vychází cenově velmi dobře a myje srovnatelně s tabletami. Jako oplach používám ocet. Tabletu používám při nižších teplotách, perkarbonát při programu na 60st.
Též klobouk dolů, před dobrou znalostí češtiny
.
Já peru v mýdlovém slizu, ovšem dělám z marseilského mýdla a práškové sody. Bílého moc nemám, tak mě to netrápí. Na bělení používám perkarbonát, který přidám do pračky. Myslím, že si tu hodně chválí na bílé Qualt nebo Almawine
, určitě se brzo někdo ozve.
Ajule píše:
Myslím, že si tu hodně chválí na bílé Qualt nebo Almawine, určitě se brzo někdo ozve.
Prosím, kde se to kupuje? A kolik to stoji?
Též zdravím, Qualt by měli mít v Globusu, Almawin možná jen v obchodech se zdravou výživou.
Já už dlouho peru ve slizu a eko gelu na praní. Záleží na tom, co zrovna mám (či je sliz umíchaný), někdy střídám dle nálady.
Sliz ideálně z přírodního marseileského mýdla, když není čas/peníze
ho někde koupit, tak třeba ze žlučového DM mýdla. K tomu perkarbonát pro bílé prádlo.
Gel už asi rok (zase) Ecover, předtím Ulrich. S oběma spokojenost, Ecover se snáze kupuje (kde jinde než v DM, s použitím správných kupónů se příjemně zlevní.
Někdy dávám do pračky jak sliz, tak gel, ale na rozumný důvod se mě nikdo neptejte
.
pimpa: tez provozuji obcas toto intuitivni prani a davam sliz i gel ![]()
lena: moje hitparada-mycka: tablety z dm, pulim a stridam s perkarbonatem. na prani mam rada ekover gel, ulrich a sliz z marseilskeho mydla. skvrny osetruju pokudmozno jeste cerstve, neco zlucovym mydlem, neco kyselinou citronovou. na bile pradlo pridavam obcas perkarbonat. na mastne trosku ekoveru na nadobi.
jake dm susenky myslis? kupuji tam jen alnaturu, ostatni produkce je klasicka. myslim, ze dm si muze dovolit opravdu hodne levne ceny, protoze je to mamuti retezec s silenym obratem po cele evrope. ale treba ty tablety do mycky nejsou uplne 100%ciste, jen se mi zda zbytecne kupovat tablety ekover nebo ulrich, kdyz dam pulku dm natur tablety, zbytky nehrozi a je to ok. rozhodne to napr nevoni(u mamy citim z nadobi „vuni“tablet jeste pri jidle)
pises pekne cesky
a odkud jsi?
A zkoušeli jste do myčky enzymatický prášek Zelený úklid? Nevím, jak funguje, protože myčku nepoužívám, ale se Zeleným úklidem obecně jsem spokojená. Navíc je to český výrobek, takže k nám necestuje přes půlku Evropy ![]()
Na praní určitě Qalt Excel a Eko2 od Haipa-daipa. Taky to občas prostřídám se slizem…
Kokon ahoj!
Sušenky jsem nedohledala ale jeden přiklad za všechny
www.chemievjidle.cz/detska-kase
podivej na tu první v seznamu obsahuje
E509Chlorid vapenatý
v ČR používání povoleno v nezbytnem množství ke všem potravinam s vyjimkou dětské výživy. Ale potraviny dovážene do ČR ze zahraniči mohou obsahovat přidatne latky, ktere u nás není povoleno při vyrobě potravin použivat. www.ecka.xf.cz
Ještě k éčkam tuk Hera
www.chemievjidle.cz/…era-unilever
obsahuje
E160bAnnato,Bixin,Nobixin skore škodlivosti 4,přisada nevhodná pro děti
však si to rozklikněte ![]()
Jsem Ruska s ukrajinskym občanstvim
Maggy píše:Maggy díky za tip, ale tohle je spíš asi na zanesené trubky, přesto odkaz si založím
ad kanalek: a nepomohlo by toto? Golem P
My tim obcas protahneme sprchu, vanu, umyvadlo - a kdyz zacne smrdet odpad (o vlasech jako zarucenem zdroji nepochybuju), celkem to pomuze. Akorat to nase „obcas“ ma dost dlouhy interval