Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pimpo díky za tip na ocet. Zkusím manžela zaúkolovat, nebo se tam někdy vydat sama. Měli to normálně u běžných 1l lahví?
kokon video vypadalo moc zajímavě, jen by mě zajímalo, co dělají s tím zbytkem, který musí zákonitě zůstat v té nádobě (barviva, nálepky,…) a kolik je třeba energie na roztavení plastu.
Taky používám celulózové houbičky, já je spíš peru, do perkarbonátu dle rady Pimpy jsem je zatím dávala jen parkrát.
Ajule já ho brala v hlavní uličce, ale tuším, že ostatní podobné zboží bylo poblíž. Moc do Tesca nechodím, takže přesně to nevím. Jen pro upřesnění - ty PETky/soudky jsou zelené, tak je možná nepřehlédneš.
Ještě k houbičkám, na utírání po kuchyni jsem si oblíbila celulózové placaté oválné houby z DM. Ty taky peru v pračce.
Ty silnější oválné z DM používáme v koupelně na utírání vody na stěně kolem vany. Přijde mi, že moc dlouho nevydrží. Než se dostatnou do fáze, ve které by se mohly vyprat, tak se rozpadnou…
Ajule píše: …video vypadalo moc zajímavě, jen by mě zajímalo, co dělají s tím zbytkem, který musí zákonitě zůstat v té nádobě (barviva, nálepky,…) a kolik je třeba energie na roztavení plastu.
z článku na stejné téma:
…z plastu lze vyprodukovat ropu s náklady 10 dolarů za barel, cena surové ropy je dnes sedmkrát vyšší…
Přeměna jedné tuny plastového odpadu na ropu vyjde na 17 dolarů, cena uložení tuny plastového odpadu se pohybuje od 70 do 200 dolarů, stávající recyklační postupy u plastového odpadu jsou spojeny s náklady od 50 do 150 dolarů…
Bluesky díky za dohledání. Docela se divím, že se ten přístroj masivně neprodává a ve větší velikosti o něj není zájem v recyklačních závodech. Hlavně do zemí, kde vůbec odpady nelikvidují, by to byla dobrá věc.
Ajule píše: Hlavně do zemí, kde vůbec odpady nelikvidují, by to byla dobrá věc.On autor ve videu v souvislosti s rozvojovými zeměmi zmiňuje, že přístroj vozí (protože se dá snadno přepravit letadlem) do rozvojových zemí (Afrika, Filipíny, Marschalovy ostrovy) a učí místní, jak mohou výhodně plastový odpad využít. Nevím, z čí kapsy to financuje, o tom tam nic není, a to asi bude jádro pudla…
Bluesky píše:
Ty silnější oválné z DM používáme v koupelně na utírání vody na stěně kolem vany. Přijde mi, že moc dlouho nevydrží. Než se dostatnou do fáze, ve které by se mohly vyprat, tak se rozpadnou…
Bluesky právě jak to tam zmiňoval, tak mi to přišlo super a říkala jsem si, zda třeba nějaké mezinárodní organizace nebudou tento přístroj dodávat v rámci mezinárodní pomoci, třeba se to časem spustí, musíme být optimisté.
Zisk je na prvním místě, ale dlouhodobě ani USA nemůže strkat hlavu do písku a otázku trvale udržitelného života, hospodaření, recyklace,…musí řešit. Alespoň doufám
.
Taky mi houbičky z DM (ty ve tvaru klasické houbičky i ty tenčíú vydrží hodně dlouho i opakovné praní.
Hm, to je divný
. Že by to bylo tím, že téměř nikdy nemá šanci vyschnout? Leží stále na okraji vany…
To se mi nezdá. My ji máme pořád u dřezu, ne sice že by nikdy nevyschla, ale pořád se znovu máčí, pak pere…
já ti ji snad vyfotím
.
…myslím, že na obalu má napsáno Calypso. A nemyslím, že by těch celulozových měli kdovíkolik. Stejný tvar a rozměr v tlustém a tenkém provedení.
Bluesky, tak to bude jiná, my máme taky državou a je to echt dm
Odkaz nedohledám, ale je to Profissimo, Zellulose Allzweck-Schwamm, jsou tři v balíčku a mají besondere Saugleistung, tak to by se vám vyplatily ![]()
Pan Reiss se dal dohromady s Etou, ještě jsem to moc nestudovala, tady je odkaz na novou pekárnu Eta s možným nerez příslušenstvím. Tak možná se naše domácnost k té vysněné pekárně přecejen někdy dopracuje ![]()