Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
15.11.10 20:42

Poten Pannen rozšířilo sortiment Green Pan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
18.11.10 13:47

Pokud se nás sejde dostatek, mohla by se uskutečnit další objednávka Shewee, neboli čurokapu.

Schází 5 zájemců, nebo třeba jeden zájemce o 5 kusů. :wink:

Takže pokud někdo nazná, že bez této neuvěřitelné pomůcky nechce dál žít, nechť se ozve!

(Asi to ještě napíšu do té diskuze o čurokapu, ať je také nějaká osvěta :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
24.11.10 10:30

Musím opakovaně pochválit papírové kapesníky z DM, již několikrát se mi stalo, že nějaký zůstal v dětském oblečení při praní a nikdy se nerozcupovaly :palec: . Takže u nás s mojí pečlivostí prohledávání kapes už jen ty :mrgreen: .

Taky marně čekáte, jestli v DM bude vánoční knížka s žolíky?

Betulo učinila jsem poznání, že je třeba při výrobě slizu opravdu pečlivě rozmíchat mýdlo a sodu a první litr dát vroucí vodu. Minule jsem to tak dělala a ztuhnul, teď jsem byla líná, dala jen teplou z vodovodu a opět mám krásný tekutý sliz i z palmového mýdla :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
24.11.10 23:04

Já teda dělávám sliz jen do 1,5 l flaše od ecover gelu, vždy s použitím jen horké vody vodovodní (nerozmíchávám, šejkruji :mrgreen:) a vždy dospěju k výsledku betonovému. Vytlačuju to pak jak zubní pastu a vytlačený „bobek“ musím před užitím rozkvedlat s horkou vodou (ještě tak došel užitku bývalý kyblíček pískový).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
25.11.10 15:11

Bluesky to musí být nepraktické, dělat z „pasty“
tekutou formu - práce navíc - ne? Můj poměr je 600g mýdla na 5 l horké vody (vyjde na kanystr od Ecoveru a po ztuhnutí „rozšejkruju“
a je to akorát. Já ale nedávám sodu na změkčení, protože používám destilovanou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
25.11.10 22:56

To víš, Aquanelo, já jsem taková praktická hospodyňka :-D. Neodměřuju nic, vždycky jen nastrouhám (fakt) malý kousek mýdla a dám jen trochu sody. Asi máme zázračnou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
28.11.10 11:23

univerzalni dezinfekce

Dochadza mi dezinfekcni rozprasovac ekover, co pouzivam na zastrek kuchynskej linky, nocniku, wc splachovaca a kluciek, tak by ma zaujimalo, ci nemate samo-domo recept na vyrobu niecoho podobneho. Napr. staci 5% alkoholovy roztok? Dala by som tam par kvapiek TTO alebo citrogrepu, mam aj koloidne striebro, co myslite?

A ako sa pasujete s dezinfekciou pracky resp. pradla ako su panske ponozky na 40 stupnov a pod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
28.11.10 15:34

Leelaa do pračky dávám ocet místo aviváže, hlavně k těm ponožkám na 40st. Na desinfekci desky jsem si taky říkala, že si asi naředím ocet a bude to stačit, zatím otírám jen vodou a dřez drbu mýlovým slizem a pak třeba ještě vezmu octem, když je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
28.11.10 16:25

Samo-domo bych smíchala ocet s tea tree. To musí být výbušná kombinace :lol: . (Beze srandy, co udělá tea tree s plísní, to se hned tak nevidí :palec: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
28.11.10 17:35

Problem je, ze ocot pouzivam skoro na vsetko, takze nam to tu smrdi jak vo fabrike na kysle uhorky. Myslite, ze kyselina citronova ma obdobny dezinfekcny ucinok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
28.11.10 23:29

Poučte mne, …sím. Co je dezinfekcni rozprasovac ekover? A proč dezinfikovat pračku? A proč ponožky? Dezinfikuju jen masové prkýnko, octem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
29.11.10 18:25

Aquanelo já taky dávám na 6l jen 100g mýdla, plus sodu a pere to celkem obstojně, tak nevím, co to máte za vodu :think: . Ale je pravda, že nepřidáváš sodu, tak je toho asi třeba víc.

Bluesky taky vlastně nic nedesinfikuji, do pračky to spíš mám pro změkčení prádla, ale u těch ponožek to beru i jako desinfekci. A taky sprcháč bych ráda vzala občas nějakou desinfekcí (musím si namíchat do rozprašovače ten ocet). Jinak si vystačím s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
29.11.10 23:00

Bluesky je to antibakterialny sprej. Pretoze pradlo na 40stupnov a extra panske ponozky, uteraky apod. sa v pracke len tak v teplej vode pomuchlaju a ostane tam ta bakterialna zakladna, vovnutri je permanentne vlhko, dobre sa mnozi a infikuje dalsie pradlo a tak dokola - hlevne ked su v rodine bradavice a ine infekcne nerady.
Splachovac zachoda, nocnik, klucky je snad jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
29.11.10 23:52

…hmm, asi jsem hodně lehkovážná, ale dezinfikovat prádlo nebo WC splachovadlo či kliky mne nikdy nenapadlo. A opravdu jde o ECOVER antibakteriální sprej? Nic takového jsem v Ecover řadě nikdy neviděla a ani strýček google mi nic neprozradil. Znáš nějaký odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
30.11.10 07:44

Taky teď koukám, jaká desinfekce. Nic takového neprovádím.
Jen se zeptám…vám ten ocet přijde, že změkčuje? Já peru ve slizu a zkoušela jsem přidávat ocet, ale nepoznala jsem rozdíl, tak jsem se na to vykašlala…
Ještě k umývání WC a koupelny. Teď mám čistič Zelený úklid Koupelny a příslušenství a jsem maximálně spokojená. Vyčistí i to, co Ecover nezvládl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný