Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud se nás sejde dostatek, mohla by se uskutečnit další objednávka Shewee, neboli čurokapu.
Schází 5 zájemců, nebo třeba jeden zájemce o 5 kusů. ![]()
Takže pokud někdo nazná, že bez této neuvěřitelné pomůcky nechce dál žít, nechť se ozve!
(Asi to ještě napíšu do té diskuze o čurokapu, ať je také nějaká osvěta
).
Musím opakovaně pochválit papírové kapesníky z DM, již několikrát se mi stalo, že nějaký zůstal v dětském oblečení při praní a nikdy se nerozcupovaly
. Takže u nás s mojí pečlivostí prohledávání kapes už jen ty
.
Taky marně čekáte, jestli v DM bude vánoční knížka s žolíky?
Betulo učinila jsem poznání, že je třeba při výrobě slizu opravdu pečlivě rozmíchat mýdlo a sodu a první litr dát vroucí vodu. Minule jsem to tak dělala a ztuhnul, teď jsem byla líná, dala jen teplou z vodovodu a opět mám krásný tekutý sliz i z palmového mýdla
.
Já teda dělávám sliz jen do 1,5 l flaše od ecover gelu, vždy s použitím jen horké vody vodovodní (nerozmíchávám, šejkruji
) a vždy dospěju k výsledku betonovému. Vytlačuju to pak jak zubní pastu a vytlačený „bobek“ musím před užitím rozkvedlat s horkou vodou (ještě tak došel užitku bývalý kyblíček pískový).
Bluesky to musí být nepraktické, dělat z „pasty“
tekutou formu - práce navíc - ne? Můj poměr je 600g mýdla na 5 l horké vody (vyjde na kanystr od Ecoveru a po ztuhnutí „rozšejkruju“
a je to akorát. Já ale nedávám sodu na změkčení, protože používám destilovanou vodu.
To víš, Aquanelo, já jsem taková praktická hospodyňka
. Neodměřuju nic, vždycky jen nastrouhám (fakt) malý kousek mýdla a dám jen trochu sody. Asi máme zázračnou vodu.
Dochadza mi dezinfekcni rozprasovac ekover, co pouzivam na zastrek kuchynskej linky, nocniku, wc splachovaca a kluciek, tak by ma zaujimalo, ci nemate samo-domo recept na vyrobu niecoho podobneho. Napr. staci 5% alkoholovy roztok? Dala by som tam par kvapiek TTO alebo citrogrepu, mam aj koloidne striebro, co myslite?
A ako sa pasujete s dezinfekciou pracky resp. pradla ako su panske ponozky na 40 stupnov a pod?
Leelaa do pračky dávám ocet místo aviváže, hlavně k těm ponožkám na 40st. Na desinfekci desky jsem si taky říkala, že si asi naředím ocet a bude to stačit, zatím otírám jen vodou a dřez drbu mýlovým slizem a pak třeba ještě vezmu octem, když je třeba.
Samo-domo bych smíchala ocet s tea tree. To musí být výbušná kombinace
. (Beze srandy, co udělá tea tree s plísní, to se hned tak nevidí
).
Problem je, ze ocot pouzivam skoro na vsetko, takze nam to tu smrdi jak vo fabrike na kysle uhorky. Myslite, ze kyselina citronova ma obdobny dezinfekcny ucinok?
Poučte mne, …sím. Co je dezinfekcni rozprasovac ekover? A proč dezinfikovat pračku? A proč ponožky? Dezinfikuju jen masové prkýnko, octem.
Aquanelo já taky dávám na 6l jen 100g mýdla, plus sodu a pere to celkem obstojně, tak nevím, co to máte za vodu
. Ale je pravda, že nepřidáváš sodu, tak je toho asi třeba víc.
Bluesky taky vlastně nic nedesinfikuji, do pračky to spíš mám pro změkčení prádla, ale u těch ponožek to beru i jako desinfekci. A taky sprcháč bych ráda vzala občas nějakou desinfekcí (musím si namíchat do rozprašovače ten ocet). Jinak si vystačím s vodou.
Bluesky je to antibakterialny sprej. Pretoze pradlo na 40stupnov a extra panske ponozky, uteraky apod. sa v pracke len tak v teplej vode pomuchlaju a ostane tam ta bakterialna zakladna, vovnutri je permanentne vlhko, dobre sa mnozi a infikuje dalsie pradlo a tak dokola - hlevne ked su v rodine bradavice a ine infekcne nerady.
Splachovac zachoda, nocnik, klucky je snad jasne.
…hmm, asi jsem hodně lehkovážná, ale dezinfikovat prádlo nebo WC splachovadlo či kliky mne nikdy nenapadlo. A opravdu jde o ECOVER antibakteriální sprej? Nic takového jsem v Ecover řadě nikdy neviděla a ani strýček google mi nic neprozradil. Znáš nějaký odkaz?
Taky teď koukám, jaká desinfekce. Nic takového neprovádím.
Jen se zeptám…vám ten ocet přijde, že změkčuje? Já peru ve slizu a zkoušela jsem přidávat ocet, ale nepoznala jsem rozdíl, tak jsem se na to vykašlala…
Ještě k umývání WC a koupelny. Teď mám čistič Zelený úklid Koupelny a příslušenství a jsem maximálně spokojená. Vyčistí i to, co Ecover nezvládl…