Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem nedůvěřivá. Má neutralizovat pachy ve vodě. Já bych řekla, že ta nevůně se drží spíše ve vzduchu než ve vodě, protože obsah mísy přece hned spláchneš.
Prodává se přírodní pohlcovač pachů A.L.P. Našla jsem i stránky výrobce, ale koukám, že to balení je již nějaké jiné, než jsem kdysi koupila v Country life. A zdá se být univerzálním, tehdy rozlišovali ještě dle použití (textil, WC atd.). Znovu jsem ale nepořídila, aroma mi nebylo zrovna příjemné, byť údajně přírodní, velmi mi připomínalo komerční produkty, na jejichž „vůně“ jsem již dlouho „alergická“. Pořád ještě jsem na toaletu neobjevila nic (přírodního), co by mne uspokojilo více než Relaxan od Popova. Jen mne tuhle zaskočilo, když ho na józe rozstříkala lektorka po místnosti. V tu chvíli jsem si připadala, jak u nás doma v oné místnůstce
.
Lenkas321 píše:
http://sdeleni.idnes.cz/ona_sdeleni.asp?…
Hezké komerční sdělení jednoho výrobce ![]()
Stejně si pučálku dneska s chutí opražím na keramický pánvičce ![]()
Za koho peníze pracuješ, jeho píseň zpíváš
. Veškeré studie beru velmi silně s rezervou.
Je pravda, že už se nám odšípnul kousíček dna a pánev (mám wok pánev od firmy Moneta) má lehce vyboulené dno (to mi vadí nejvíc). Ale pocitově oproti teflonu se to nedá srovnat. Takže další pánev (potřebuji na palačinky) stejně bude keramická.
Já mám keramický povrch bez poškození (fakt tu pánev používám
), ale užívám jen dřevěné náčiní a pánev skladuji v troubě, aby mi do ní někdo něco „nehodil“. Vyboulená rozhodně není, ale Greenpan je možná silnější než to, co máš, Ajule, ty. Kromě smažených vajíček na ní dělám všechno a jsem spokojená (o víkendu byly bedly v těstíčku
). Jen to mytí je pracnější, protože mám tu největší, takže se s ní ve dřezu špatně manipuluje a nechci na ní nechávat nahnědlý povlak, který býval i na teflonu, jenom na tom tmavém nebyl vidět.
Bluesky: dynove maslo-dobry napad, jen musim poresit mlety hrebicek a spol, to doma jaxi nevedeme ![]()
Kokon: a navod na dynove pyre by prosim nebyl? Pro kucharske nekňuby
diky
Mám velkou a menší Greenpan, používám je opravdu často a neboulí se vůbec. Jen do té větší nám spadnul z výšky nůž, tak je tam menší díra ![]()
Pimpa píše:
Tak pak poreferuj (pokud ten košík i odešleš), já zatím hledám ten svůj olej po Praze, ale jestli nenajdu, tak si tam také asi objednám (včetně sušeného ovoce).
Referuju - balíček dorazil, dokonce bylo přiloženo i Psylium jako dárek. Protože jsem chtěla bio hrušky, mezitím vyprodané, pán volal a domluvili jsme náhradu směsí hrušek a jablek, což mi příjde jako fajn reakce. Jinak jsem vzala i sezamový olej a začínám s čajovou lžičkou na lačno.
janine24 píše: …sezamový olej a začínám s čajovou lžičkou na lačno.jani, k čemu je dobrý? díky
korálkavpráci píše:janine24 píše: …sezamový olej a začínám s čajovou lžičkou na lačno.jani, k čemu je dobrý? díky
je to forma „čistící kůry“ víc na http://www.zdrave-oleje.cz/…i-oleju.html
Pimpa píše:
Janine díky za referenci, asi budu také muset objednat.
Jinak pokud bys chtěla zkusit tu olejovou kůru, není to tak špatný. Měla jsem připravenej džus, že když mi bude navalovat, rychle to zapiju a fakt to chuťově šlo. Sezamový je hodně tak jako ořechový, takže jsem poctivě válela a nemusela zapíjet.
Janino jakous takous představu mám, užívám pupalku, která není zrovna nejlahodnější a dýňový olej, na kterém si pochutnám. A muž nám občas vnucuje rybí olej, takže jsem jakž takž trénovaná proti
.
(Tu pupalku jsem dlouho brala kapslovanou, až jsem jednoho dne nevímproč kapsli rozkousla a došlo mi, že je tam víc obalu než oleje; tož od té doby denně na lžičku pěkně poctivě… A funguje potvora, už mi zase srovnala cyklus tak, že jsem si raději dělala gravitest, bo mi bylo divné, že bych tak dlouho držela
).
Pimpo tos mě nepotěšila
, manžel mi právě včera přinesl 2 balení kapslové pupalky, abych měla zásobu. To abych se pak dívala tedy po pupalkovém oleji jen tak. Kde ho kupuješ?
Ajule nevadí, mě zabírala i ta kapslovaná, pak se mi cyklus rozhodil kvůli něčenu jinému, ne proto, že by nefungovala. Klidně ji dober a pak uvidíš, jakou si vybereš. Já tu nekapslovou koupila u nás v obchůdku od firmy Topvet, to byla asi jediná, jakou měli. Jinak v lékárnách mají též, ale v tom obchůdku mi to je nějaké příjemnější..