Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak mě firma Popoliny pěkně nakrkla, kupujeme od nich separačky v krabičce. Nedávno došly, manžel koupil novou, oba jsme zkonstatovali, že mají nový obal. Dnes koukám a je tam, že jsou biodegradovatelné z 80%. Ty původní byly 100%. By mě zajímalo proč
. To abych teď bobky separovala a házela to do koše, jinak to udělá neplechu v ČOV
.
Ajule píše:
Tak mě firma Popoliny pěkně nakrkla, kupujeme od nich separačky v krabičce. … je tam, že jsou biodegradovatelné z 80%…
jsem hned vystrelila omrknout krabicku a mame tam stale 100% odbouratelne
Baleni je v novem, cena ovsem tez ![]()
vladka2102 píše: …mám místo éterického vonný… tak teď už vím, že tam musí být napsáno éterický na masáže,koupele,do aromalamp díkyNo, ono to „na masáže,koupele,do aromalamp“ může výrobce napsat klidně i k tomu vonnému
Ještě doplním, mělo by tam být uvedeno lékopisné kvality, ale nejsem si jistá, zda to na všech EO uvedených značek je a přesto jsou kvalitní. BIO oleje jsou od Primavery. Eoné, Nobilis mají některé oleje k dostání v bio kvalitě, jiné ne.
Maggy to mi tedy není jasné už vůbec. My teď máme na obalu nějaké malé černoušky, cena byla stejná, ale uvádí odbouratelnost 80%
. Manžel tvrdí, že to ČOV nic neudělá, ale další tedy kupovat nebudu.
Vůbec mi neblikalo, že jsou tu nové příspěvky a už mi bylo divné, že by naše diskuze byly úplně mrtvé
.
Ad. vlněné podložky. Vůbec se mi vlněné výrobky zamlouvají od firmy Merino . Máme od nich dvě deky a jednu podložku a zatím žádný problém. Je fakt, že na podložce spí dítě, které se nějak moc nepotí. Podložka nepelichá. Mám objednané další v jiném rozměru, takže u nich není problém ušít na míru.
Rozdíl mezi jednoduchou a dvojitou bude určitě ve váze a tím pádem v manipulaci, myslím že na zahřátí zespoda bohatě stačí ta jednoduchá. Ale dovedu si představit i spaní na dvojité
, nepříjemné to rozhodně nebude.
Článek od Hadka super, miluju takovéhle výzkumy. Vždycky si říkám, odkud že dotyční vědci vymámili grant, aby mohli vykázat jakoukoli činnost
.
Na imunitu, resp. při nachlazení se mi dobrý zdá Tymiánový čaj (směs) od Dědka kořenáře.
A přiznávám se, že jsem v lékárně objevila Biopron Proimun , jehož složení se mi zdá celkem přijatelné, a při náznacích nachlazení si ho bereme. Minimálně to nachlazení zmírňuje, mě se zatím od léta podařilo neochořet, i když na mě už něco lezlo (a chlap to nebyl
).
Oscillococcinum se mi také zdá účinné.
Martino, s panem Mizerou z Merina jsem se kdysi osobně setkala, ne sice v jeho ‚výrobně‘ vlněných krás, ale přesto věřím, že on opravdu vyrábí a neprodává cizí výrobky.
Z Tepla domova mám jednu deku, tuším že se jmenovala Televizní deka (ano, to je ona). Strašně pelichá. Má ji teď jedno dítě jako podložku a až se mi podaří dokoupit pro všechny skutečné podložky, tahle půjde z domu, protože se mi bohužel jeví jako nepoužitelná.
Snad budeš mít víc štěstí a byl to jen ojedinělý zmetek, bohužel za dost peněz.
Jinak se mi kvalitnější zdá ještě Lambela, od nich máme také deky a jsou lepší.
Pimpo já teď zrovna chtěla napsat Martině, že z Tepla domova má můj muž ledvinový pás a velice si ho pochvaluje a jsem překvapená Tvými zkušenostmi (děkuju za ně), je dobře, když člověk může číst právě takové zkušenosti a rozmyslet si nákupy.
Pimpa píše: …při náznacích nachlazení si ho bereme. Minimálně to nachlazení zmírňuje, mě se zatím od léta podařilo neochořet, i když na mě už něco lezlo (a chlap to nebylAjta, že by ten zázrak odháněl nejen bacilyhttp://factoryjoe.s3.amazonaws.com/…6-giggle.gif? Že bych ho nosila místo pepřáku).
Martino,
díky Pimpě a jejím dobrým zkušenostem s Mizerou-Merinem si už 3/4 roku libuji pod jeho (nikoliv osobní http://factoryjoe.s3.amazonaws.com/…6-giggle.gif) oboustrannou přikrývkou a jsem opravdu moc moc spokojená.
Tuhle jsem narazila na tenhle odkaz. Deky či podložky jsem nezkoumala, zaujala mne ta Přírodní kosmetika MERINO z Nového Zélandu, údajně: „100% přírodní kosmetika. Neobsahuje žádné chemikálie ani barviva.“ Rozklikla jsem jeden produkt a když na mne vybaflo PEG-40 Stearate, Phenoxyethanol(and)Methyl paraben(and)Ethyl paraben(and)propyl paraben(and)Butyl paraben, tak mi to stačilo…
Bluesky píše:No když to rychlu vycucáš a pak na nepřítele prskneš slinu jedovku, tak si možná pomůžeš
Ajta, že by ten zázrak odháněl nejen bacilyhttp://factoryjoe.s3.amazonaws.com/…6-giggle.gif? Že bych ho nosila místo pepřáku.
Ahoj holky,
ted jsem narazila na vlnenou podlozku v katalogu LIDL.Stala 500-samozrejme vyprodana-myslite,ze je dobra? ![]()
Renakro netuším, chtělo by to vidět naživo. Jednou jsem okukovala vlněnou deku v Jysku, stála nějaké čtyři stovky. Ještě že jsem ji nevzala, nezdála se mi osnova. A zpětně, když znám pořádné deky od českých výrobců, vím že by to byly vyhozené peníze.
Ještě přihodím odkaz, který kdysi dala Bluesky: vlněné přikrývky . Mám ho pečlivě uschovaný, jednou, až nebude za co utrácet, si nějakou pořídím
. Na to chumlání v obýváku bych řekla, že budou praktičtější.