Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17
24.9.10 12:54

super díky jdu vyrábět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
24.9.10 13:34

Tak mě firma Popoliny pěkně nakrkla, kupujeme od nich separačky v krabičce. Nedávno došly, manžel koupil novou, oba jsme zkonstatovali, že mají nový obal. Dnes koukám a je tam, že jsou biodegradovatelné z 80%. Ty původní byly 100%. By mě zajímalo proč :pocitac: . To abych teď bobky separovala a házela to do koše, jinak to udělá neplechu v ČOV :twisted: :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
25.9.10 16:27
Ajule píše:
Tak mě firma Popoliny pěkně nakrkla, kupujeme od nich separačky v krabičce. … je tam, že jsou biodegradovatelné z 80%…

jsem hned vystrelila omrknout krabicku a mame tam stale 100% odbouratelne :nevim: Baleni je v novem, cena ovsem tez :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
26.9.10 00:37
vladka2102 píše: …mám místo éterického vonný… tak teď už vím, že tam musí být napsáno éterický na masáže,koupele,do aromalamp díky
No, ono to „na masáže,koupele,do aromalamp“ může výrobce napsat klidně i k tomu vonnému :wink:, půjde-li ti i o jiné použití než do pračky a chceš-li využívat účinků aromaterapie, musí tam být uvedeno (co jsem prozkoumala své domácí zásoby různých značek) 100% přírodní éterický nebo esenciální olej, případně 100% přírodní silice. Pokud jde o kvalitnější (a dražší) EO, tak jsem si ještě vzpomněla na Farfallu, koukám, že je dokonce bio. Odkaz na již zmíněný Nobilis máš zde. Přímo na tělo (bez ředění) můžeš použít jen levanduli nebo tea tree, tyhle dva se vyplatí mít vždycky. Ostatní EO musíš vždycky ředit, tj. jen přidat v malém množství (nakapat) do nějakého jiného rostlinného oleje (jojobový, mandlový atd. atd.) nebo bambuckého másla. Totéž do koupele, tam můžeš použít i mléko.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.9.10 07:10

Ještě doplním, mělo by tam být uvedeno lékopisné kvality, ale nejsem si jistá, zda to na všech EO uvedených značek je a přesto jsou kvalitní. BIO oleje jsou od Primavery. Eoné, Nobilis mají některé oleje k dostání v bio kvalitě, jiné ne.

Maggy to mi tedy není jasné už vůbec. My teď máme na obalu nějaké malé černoušky, cena byla stejná, ale uvádí odbouratelnost 80% :nevim: . Manžel tvrdí, že to ČOV nic neudělá, ale další tedy kupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.9.10 20:06

.

Příspěvek upraven 25.03.14 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.9.10 11:23

Vůbec mi neblikalo, že jsou tu nové příspěvky a už mi bylo divné, že by naše diskuze byly úplně mrtvé :roll: .

Ad. vlněné podložky. Vůbec se mi vlněné výrobky zamlouvají od firmy Merino . Máme od nich dvě deky a jednu podložku a zatím žádný problém. Je fakt, že na podložce spí dítě, které se nějak moc nepotí. Podložka nepelichá. Mám objednané další v jiném rozměru, takže u nich není problém ušít na míru.
Rozdíl mezi jednoduchou a dvojitou bude určitě ve váze a tím pádem v manipulaci, myslím že na zahřátí zespoda bohatě stačí ta jednoduchá. Ale dovedu si představit i spaní na dvojité :wink: , nepříjemné to rozhodně nebude.

Článek od Hadka super, miluju takovéhle výzkumy. Vždycky si říkám, odkud že dotyční vědci vymámili grant, aby mohli vykázat jakoukoli činnost :roll: .

Na imunitu, resp. při nachlazení se mi dobrý zdá Tymiánový čaj (směs) od Dědka kořenáře.
A přiznávám se, že jsem v lékárně objevila Biopron Proimun , jehož složení se mi zdá celkem přijatelné, a při náznacích nachlazení si ho bereme. Minimálně to nachlazení zmírňuje, mě se zatím od léta podařilo neochořet, i když na mě už něco lezlo (a chlap to nebyl :mrgreen: ).
Oscillococcinum se mi také zdá účinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.9.10 13:25

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.9.10 14:12

Martino, s panem Mizerou z Merina jsem se kdysi osobně setkala, ne sice v jeho ‚výrobně‘ vlněných krás, ale přesto věřím, že on opravdu vyrábí a neprodává cizí výrobky.
Z Tepla domova mám jednu deku, tuším že se jmenovala Televizní deka (ano, to je ona). Strašně pelichá. Má ji teď jedno dítě jako podložku a až se mi podaří dokoupit pro všechny skutečné podložky, tahle půjde z domu, protože se mi bohužel jeví jako nepoužitelná.
Snad budeš mít víc štěstí a byl to jen ojedinělý zmetek, bohužel za dost peněz.
Jinak se mi kvalitnější zdá ještě Lambela, od nich máme také deky a jsou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
30.9.10 16:04

Pimpo já teď zrovna chtěla napsat Martině, že z Tepla domova má můj muž ledvinový pás a velice si ho pochvaluje a jsem překvapená Tvými zkušenostmi (děkuju za ně), je dobře, když člověk může číst právě takové zkušenosti a rozmyslet si nákupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
1.10.10 07:44
Pimpa píše: …při náznacích nachlazení si ho bereme. Minimálně to nachlazení zmírňuje, mě se zatím od léta podařilo neochořet, i když na mě už něco lezlo (a chlap to nebyl :mrgreen: ).
Ajta, že by ten zázrak odháněl nejen bacilyhttp://factoryjoe.s3.amazonaws.com/…6-giggle.gif? Že bych ho nosila místo pepřáku :mrgreen:.

Martino,
díky Pimpě a jejím dobrým zkušenostem s Mizerou-Merinem si už 3/4 roku libuji pod jeho (nikoliv osobní http://factoryjoe.s3.amazonaws.com/…6-giggle.gif) oboustrannou přikrývkou a jsem opravdu moc moc spokojená.
Tuhle jsem narazila na tenhle odkaz. Deky či podložky jsem nezkoumala, zaujala mne ta Přírodní kosmetika MERINO z Nového Zélandu, údajně: „100% přírodní kosmetika. Neobsahuje žádné chemikálie ani barviva.“ Rozklikla jsem jeden produkt a když na mne vybaflo PEG-40 Stearate, Phenoxyethanol(and)Methyl paraben(and)Ethyl paraben(and)propyl paraben(and)Butyl paraben, tak mi to stačilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.10.10 09:59
Bluesky píše:
Ajta, že by ten zázrak odháněl nejen bacilyhttp://factoryjoe.s3.amazonaws.com/…6-giggle.gif? Že bych ho nosila místo pepřáku :mrgreen:.
No když to rychlu vycucáš a pak na nepřítele prskneš slinu jedovku, tak si možná pomůžeš :jazyk: .
Aquanelo třeba to byla jen náhoda.
Ledviňák mám už řádku let také od Merina, je poměrně hodně používaný a krom doslouživší zavazovací šňůrky absolutně bez problému. Neleze z něj ani chlup. Takže Merino je opravdu prověřené a jsem zvědavá, co váš ledviňák za čas - napiš, až si vzpomeneš. Ale věřím, že to bude také v pořádku (to jen já jsem smolař na kvalitní výrobky).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.10.10 11:21

vlnena podlozka

Ahoj holky,
ted jsem narazila na vlnenou podlozku v katalogu LIDL.Stala 500-samozrejme vyprodana-myslite,ze je dobra? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.10.10 11:39

Renakro netuším, chtělo by to vidět naživo. Jednou jsem okukovala vlněnou deku v Jysku, stála nějaké čtyři stovky. Ještě že jsem ji nevzala, nezdála se mi osnova. A zpětně, když znám pořádné deky od českých výrobců, vím že by to byly vyhozené peníze.

Ještě přihodím odkaz, který kdysi dala Bluesky: vlněné přikrývky . Mám ho pečlivě uschovaný, jednou, až nebude za co utrácet, si nějakou pořídím :lol: . Na to chumlání v obýváku bych řekla, že budou praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.10.10 12:23

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...