Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ad česnek - my ten náš domácí máme ve tmě a suchu v bedýnce na půdě a vydrží tak do prosince, pak už je ho potřeba vyloupat a dát do mrazáku.
Někdo se tu nedávno ptal na rychlovarnou konvici. Já jsem taky pro skleněné, asi před 3 lety byl výběr jen ze dvou modelů Orava a konvice z GM Electronics, ale tu už jsem teď nenašla. Mám tu Oravu a jsem spokojená, ale začala jsem ji používat asi až před půl rokem, hned po koupi se mi zdálo, že pára z uvařené vody trošku smrdí plastem, ačkoliv konvice nesmrděla. Takže byla uložená, ale teď už je to ok. Koukala jsem, že teď jsou na trhu ještě další 2 skleněné konvice, i když cena té druhé
… jedna a druhá
Prosím, tušíte někdo, čím odstranit rez z dlaždic? Měla jsem v zimní zahradě teflonový tác a natekla pod něj voda a teď mám rezatou podlahu
.
Ajulko ráda bych Ti pomohla, našla jsem tohle, ale nejsou to dlaždice, ale kámen, možná by to působilo.
Odstranění rzi z kamene
Dobrý den, prosím o radu, čím odstranit rez z kamene ( hrobka z leštěné žuly). Děkuji.
Nejšetrnější vůči žule je kyselina citronová. Udělejte si 10% roztok (100 g do 1 l vody) a potírejte tímto roztokem místa znečištěná od rzi. Zkuste to napřed opatrně někde stranou, bude-li nutné, roztok ještě zřeďte vodou. Postupujte pomalu a opatrně, raději postup opakujte, než abyste působila příliš koncentrovaným roztokem. Závěrem opláchněte vodou.
Díky moc, ocet nebo k. citronová mě právě napadly a pak ještě ocet s perkarbonátem. Tak jsem ráda, že nás napadají stejné věci
. Až budu mít chvíli, vyzkouším a dám vědět.
Holky máte nějaký osvědčený eko prostředek, kterým čistíte troubu? Já ji mám ale opravdu hodně znečištěnou, takže by to chtělo něco účinnějšího.
Jahodo, mně se hodně osvědčila taková ta sporáková škrabka, takže nejhrubší nečistoty nemusí rozpouštět žádná chemie, ale prostě je mechanicky odstraním, zbytek pak něčím odmašťovacím ![]()
Trocha vepřového ![]()
http://biofarma.cz/…-ziji-zdrave
Příspěvek upraven 28.08.10 v 20:27
jahoda: napatlam slizem a necham nejakou dobu, krasne to zmekne a odmasti. kdyz to nejde zdrbat houbickou napoprve opakuji proces.
Bluesky píše: …sice je už skoro po sezóně, ale přece jen mne to zaujalo, tak jsem se chtěla podělit - přírodní odpuzovač hmyzuViděla jsem v zahraničí v „eko“ obchodě v reálu, překvapilo mne, jak je ta krabička mrňavá…
eMartina píše:V Rakousku jsem se po tom poohlédla, ve složení byly uvedeny pouze dvě položky - Dufstoffe a éterický olej. Dufstoffe by mělo znamenat „parfémováno“. Překvapuje mne, že ve složení nebyl uveden nějaký „nosič“ - voda nebo alkohol apod. či co je to za tekutinu. Ještě jsem měla v ruce toto, šlo o sprej a složení bylo totožné. Kdysi jsem na webu viděla od Frosche takovou tu krabičku s gelem na zavěšení do WC mísy, ale nikde jsem to tam v drogerii neviděla i když Frosch produktů mají opravdu hodně…
Frosch rozšířil nabídku, ovšem vůbec netuším, jak moc jsou jejich osvěžovače přírodní. frosch
ahoj holky,
prosim nemate nekdo nejakou zkusenost s timto????
http://www.purepro.net/m800.htm
http://vodaprozivot.eu/?…
diky moc
Možná se uskuteční další hromadná objednávka Shewee. Eventuelní zájemci nechť se předběžně přihlásí.
Tak jsem zkusila na rez na dlaždicích neředěný ocet a valnou většinu skvrn jsem z nich dostala. Zbytek příště, už mě to nebavilo, naštěstí jsou hnědé a flekaté, tak se to na nich ztratí
.
Nevím jestli už na ně někdo nedával odkaz, tak pro jistotu: keramické pánve od Tescomy . Viděla jsem na živo, jsou dost lehké. Paní v obchodě mi říkala, že se prodávají a reklamace na ně nemají. Nevím nakolik se tomu dá věřit, ale cena je dost zajímavá.
Pimpo to vypadá moc pěkně. Máme wok od Monety (jak dávala tip KatyK), ale občas by se placatější hodila. Asi pouvažuji a zmíním, TCH ráda dává praktické dary
. Je možné, že se časem vyboulí uprostřed, ale třeba ne.
Už jsem na ně dávala před časem odkaz, holky tvrdily, že jsou lehké a mají tenší dno. Porovnávala jsem je včera naživo s Greenpan, ten je určitě trochu těžší a má možná malinko silnější dno, ale možná si tu Tescomu nechám koupit ![]()