Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1162
24.8.10 15:47

ad česnek - my ten náš domácí máme ve tmě a suchu v bedýnce na půdě a vydrží tak do prosince, pak už je ho potřeba vyloupat a dát do mrazáku.

Někdo se tu nedávno ptal na rychlovarnou konvici. Já jsem taky pro skleněné, asi před 3 lety byl výběr jen ze dvou modelů Orava a konvice z GM Electronics, ale tu už jsem teď nenašla. Mám tu Oravu a jsem spokojená, ale začala jsem ji používat asi až před půl rokem, hned po koupi se mi zdálo, že pára z uvařené vody trošku smrdí plastem, ačkoliv konvice nesmrděla. Takže byla uložená, ale teď už je to ok. Koukala jsem, že teď jsou na trhu ještě další 2 skleněné konvice, i když cena té druhé :roll:jednadruhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.8.10 21:32

Prosím, tušíte někdo, čím odstranit rez z dlaždic? Měla jsem v zimní zahradě teflonový tác a natekla pod něj voda a teď mám rezatou podlahu :evil: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
26.8.10 21:48

Ajulko ráda bych Ti pomohla, našla jsem tohle, ale nejsou to dlaždice, ale kámen, možná by to působilo.
Odstranění rzi z kamene
Dobrý den, prosím o radu, čím odstranit rez z kamene ( hrobka z leštěné žuly). Děkuji.
Nejšetrnější vůči žule je kyselina citronová. Udělejte si 10% roztok (100 g do 1 l vody) a potírejte tímto roztokem místa znečištěná od rzi. Zkuste to napřed opatrně někde stranou, bude-li nutné, roztok ještě zřeďte vodou. Postupujte pomalu a opatrně, raději postup opakujte, než abyste působila příliš koncentrovaným roztokem. Závěrem opláchněte vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
26.8.10 22:52

Ajule zkusila bych ocet nebo octový čistič od Frosche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
27.8.10 12:04

Díky moc, ocet nebo k. citronová mě právě napadly a pak ještě ocet s perkarbonátem. Tak jsem ráda, že nás napadají stejné věci :palec: . Až budu mít chvíli, vyzkouším a dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
27.8.10 12:40

Holky máte nějaký osvědčený eko prostředek, kterým čistíte troubu? Já ji mám ale opravdu hodně znečištěnou, takže by to chtělo něco účinnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
28.8.10 09:57

Jahodo, mně se hodně osvědčila taková ta sporáková škrabka, takže nejhrubší nečistoty nemusí rozpouštět žádná chemie, ale prostě je mechanicky odstraním, zbytek pak něčím odmašťovacím :nevim:

Trocha vepřového :mrgreen:
http://biofarma.cz/…-ziji-zdrave

Příspěvek upraven 28.08.10 v 20:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
28.8.10 13:37

jahoda: napatlam slizem a necham nejakou dobu, krasne to zmekne a odmasti. kdyz to nejde zdrbat houbickou napoprve opakuji proces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
30.8.10 00:25
Bluesky píše: …sice je už skoro po sezóně, ale přece jen mne to zaujalo, tak jsem se chtěla podělit - přírodní odpuzovač hmyzu
Viděla jsem v zahraničí v „eko“ obchodě v reálu, překvapilo mne, jak je ta krabička mrňavá…
eMartina píše:
Frosch rozšířil nabídku, ovšem vůbec netuším, jak moc jsou jejich osvěžovače přírodní. frosch
V Rakousku jsem se po tom poohlédla, ve složení byly uvedeny pouze dvě položky - Dufstoffe a éterický olej. Dufstoffe by mělo znamenat „parfémováno“. Překvapuje mne, že ve složení nebyl uveden nějaký „nosič“ - voda nebo alkohol apod. či co je to za tekutinu. Ještě jsem měla v ruce toto, šlo o sprej a složení bylo totožné. Kdysi jsem na webu viděla od Frosche takovou tu krabičku s gelem na zavěšení do WC mísy, ale nikde jsem to tam v drogerii neviděla i když Frosch produktů mají opravdu hodně…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
31.8.10 13:24

ahoj holky,
prosim nemate nekdo nejakou zkusenost s timto????
http://www.purepro.net/m800.htm
http://vodaprozivot.eu/?…
diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.9.10 16:01

Možná se uskuteční další hromadná objednávka Shewee. Eventuelní zájemci nechť se předběžně přihlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
3.9.10 09:33

Tak jsem zkusila na rez na dlaždicích neředěný ocet a valnou většinu skvrn jsem z nich dostala. Zbytek příště, už mě to nebavilo, naštěstí jsou hnědé a flekaté, tak se to na nich ztratí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
4.9.10 13:19

Nevím jestli už na ně někdo nedával odkaz, tak pro jistotu: keramické pánve od Tescomy . Viděla jsem na živo, jsou dost lehké. Paní v obchodě mi říkala, že se prodávají a reklamace na ně nemají. Nevím nakolik se tomu dá věřit, ale cena je dost zajímavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
4.9.10 19:09

Pimpo to vypadá moc pěkně. Máme wok od Monety (jak dávala tip KatyK), ale občas by se placatější hodila. Asi pouvažuji a zmíním, TCH ráda dává praktické dary :mrgreen: . Je možné, že se časem vyboulí uprostřed, ale třeba ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
4.9.10 19:12

Už jsem na ně dávala před časem odkaz, holky tvrdily, že jsou lehké a mají tenší dno. Porovnávala jsem je včera naživo s Greenpan, ten je určitě trochu těžší a má možná malinko silnější dno, ale možná si tu Tescomu nechám koupit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný