Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2769
21.7.10 14:00

Fen-fire tak to ti moc přeju - tedy né, to, že vypadáš „hrozně“ :lol: , ale to těšení na růžové věcičky. Mě to chytlo spíš až teď, tedy touha oblékat jí trochu jako princeznu, ale krotím se, takže má pár šatů a něco červeného a občas i růžového či fialového - záleží na odstínu. A hlavně se snažím umírnit a vybírám barvy, které pak užije i prcek.
My měli obě děti jako překvápko a děsně mě rozčilovalo, jak měli vše buď růžové nebo modré a já chtěla něco neutrálního, protože, co kdyby to bylo to druhé :lol: .
Tak hlavně ať mimi spokojeně roste, jak má amá vše tam, kde má mít, jak už psala Bluesky :kytka: .

A jak vůbec Anastázie? Už se tu dlouho neukázala :think: , tak snad je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
21.7.10 16:34

Bluesky diky, horko zatim prezivam, koncim 6m a mam nahore asi 4 kila, takze to neni tak hrozny, nejvetsi pupek uz snad budu mit v nizsich teplotach.

Dneska jsem od zname kupovala obleceni na holcicku a ta ma JENOM ruzove veci, vyslovene si v tom lebedila a kupovala obleceni jako na princeznu. Doufam, ze jak je to krasne a roztomile, tak to pak bude i prakticke :roll: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
24.7.10 16:39

Dobrý den, prosím, použáváte tady někdo pořád ještě prací přášek DonGemini? Pere dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
24.7.10 19:37

Julie ja jsem driv pouzivala a nemela jsem problemy. Ale je pravda, ze jsem prala hlavne propocene veci, vetsinou tak jednou nosene, proste obleceni od dvou dospelych lidi, kteri sedi v kancelari, zadne vetsi fleky a necistoty. Nemuzu posoudit, jak vypere treba fleky po miminku :nevim:
Ale prasek se dobre rozpoustel, nenechaval fleky na obleceni a vse bylo vzdycky ciste. Avivaz jsem k tomu pouzivala Ecover :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
26.7.10 16:34

Julie - takové „napůl špinavé“ prádlo, jak psala Fen-fire, DonGemini vypere, ale s flekatým už jsem moc spokojená nebyla. A to složení mi až tak úchvatné nepřišlo, skoro se vyrovná např. Qaltu, který pere určitě líp.

Fen-fire - taky moc gratuluju, teď naštěstí není takové vedro, tak to dobře zvládej :wink:.

český česnek - tady jsou kontakty na pěstitele, recepty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
26.7.10 22:19

Moc vám děkuji za příspěvky. Tak to vypadá, že u Qaltu zustanu. Teď peru v Batoleti a pak asi přejdu na Excel. Ten mám zatím jen na barevné, ale spíš mě připadá, že mi pokaždé nějaká barva zapere ostatní prádlo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
28.7.10 19:26

Domovní odpad
Prosím můžete mi napsat, jak u vás funguje placení odpadu? U nás je systém, který velmi demotivuje- platí se paušál za každou osobu, včetně prcků, kteří když jsou na látkovkách fakt skoro nic nevyprodukujou… Směsnýho odpadu máme opravdu minimálně, přesto platíme jako každej jinej. Tenhle systém je tu prý kvůli chatařům, kteří dřív prostě házeli svůj odpad do lesa a tohle to velmi výrazně omezilo. Jsem za míň odpadků v lese pochopitelně ráda, ale…
Díky za vaše zkušenosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
29.7.10 22:45

evom: u nas je to taky od osoby a hlasi se i pidimimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
30.7.10 07:50

Evco u nas to stejne, plati se za vsechny, i za miminka, musis dokonce nahlasit do 1 tydne, pokud se Ti male narodi :lol: … no a samozrejme zaplatit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.7.10 10:19

Evo myslím, že je to všude stejné, teď se platí za osobu bez rozdílu kolik odpadu vyprodukuješ. Má se tím zabránit černým skládkám. Nechápu to, ale přesto někomu stále stojí za to vyhazovat různé věci do lesa :pocitac: , alespoň u nás. A možná se tím i dotuje recyklace, ale to vážně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.7.10 10:36

Včera jsem psala odpověď, leč byla mi zmizena, tak znovu: u nás se platí za popelnici. Tenhle systém - za osobu - před několika lety město také zkoušelo, pamatuju si to nas…, když jsme měli platit za několikadenní mimino. Pak od toho naštěstí upustili, dostali jsme ale doporučení, kolik litrů na osobu má být (tj. podle toho zvolit velikost popelnice). Spousta lidí to evidentně nedodržela, my jo, objednali jsme popelnici odpovídající počtu lidí v domácnosti. Kolikrát by nám stačila i menší, ale finančně by vyšla snad hůř (vyvážení každý týden), než ta naše velká vyvážená jednou za 14 dní. Takže máme pořád velkou, někdy se nezaplní téměř vůbec, někdy jo :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
30.7.10 11:52

Manžel dnes narazil na tento článek . Bude změna zákona, nebo zvítězí zdravý selský rozum a dodržování lidských práv? Sázím na první :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
31.7.10 12:12

Díky za odpovědi, možná někdy hodím dotaz na nějkaou ekoporadnu, s čím mají dobré zkušenosti- jestli se k tomu dokopu, dám jejich odpověď i sem.

Poslouchám teď Leonardo- házím odkaz:
http://www.rozhlas.cz/…player-2.php?…
Problematika očkování TBC začíná přibližně na 18:20, povídá o tom imunolog/alergolog, udává tam jimi doporučené schéma. Nám známý fakta, ale všechny pohromadě- zajímavý, oproti stávající praxi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
1.8.10 15:08

Evo díky za tip. Dokopalo mě to kouknout znovu jak je to s očkováním TBC (stále nemáme a jak to tak dle info na vakciny.net vypadá, ani nebude muset mít). Jen doufám, že to vezmou i v MŠ. Dostal mě tam tento odstavec:

*Díky vyřazení očkování proti tuberkulóze z plošné vakcinace, se počítá s posunem očkování hexavalentní vakcínou do dřívějšího věku, tj. zahájení již od 9. týdne věku. Bohužel časnější očkování sice ochranu u dětí dříve nevytvoří (v důsledku nevyzrálého imunitního systému), ale z epidemiologického pohledu bude zachováno pravidlo čím dříve, tím lépe. :zed: :pocitac: *

Připadá to tak jen mě, nebo je ten pisatel úplně „imbecilní“? Navíc v odstavci nad tím jasně píše, že těžkou kombinovanou imunodeficienci lze vyloučit nejdříve v 3. měsíci, dle pořadu v Leonardu okolo půl roku. Ale aby bylo epidemiologii vyhověno, narvou hexu 2.měsíčnímu dítěti :poblion: . Naštěstí to zatím asi neplatí a navíc je to zatím (viz článek idnes) jen vyhláška, takže jako rodič mohu očkování odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
1.8.10 21:11

Občas nakukuju jako ekopříznivkyně -zaujal mě systém placení za odpad. V našem maloměstě je to (kupodivu) tak, že se platí podle toho, jestli si vyberete odvoz 1X týdně, 1X za 14 dní nebo 1X za měsíc. Připadá mi to fajn, hodně lidí to finančně motivuje k třídění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný