Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Tak nám pomalu končí prázdniny a dovolená a my se, bohužel, chystáme na operaci varlátka. Mohla by mi, prosím, některá poradit? Chystám se dávat Jonášovi Arnicu a Chamomillu před i po, jen nevím kolik. A Arnicu hned po operaci, nebo mám počkat 2-3 dny? Nemáte někdo zkušenosti s českými homeopatiky? „Chutnají“ nám víc, ale nenašla jsem u nich arnicu, mám doma jen Hypericum perforatum AKH. Arnicu od Boironu mám taky. A co na zvýšení hemoglobinu v krvi? Jonáš je stále kojený, tak doktorka zatím vždy jen mávla rukou, ale teď už mi napsala nějaké kapky - zatím nevím jaké, nejde to přečíst ![]()
Moc předem děkuji za rady - vždy jste dobře poradily, nevím, co bych bez téhle diskuze dělala ![]()
Jinak tip pro Brňačky a jihomoraváky - byli jsme už potřetí na dovolence v ekopenzionu Hostětín. Úžasné prostředí, milí lidé, ubytování i strava super. Ale nejvíc nás uchvátily Karpaty. Je tam pohádkově.
koralko to by asi bylo nejjednodušší napsat jim (jen bych nesměla být tak líná
). Já hlavně chtěla vědět, zda s tím má někdo zkušenost, používá ho
.
Bluesky přesně jak píše kokon, prostě jí pak spadne hlava dolů a většinou se vzbudí a pak je protivná a chce si lehnout na sedadlo, což samozřejmě nedovolím. Koukala jsem, že ty špaldové váhu uvedenou mají, ten malý váží 150g, to by snad šlo. Tak ho asi zkusím objednat do prodejny. Shání mi ho mamka, já se nikam nedostanu
.
kokon já takto šiju už od března záclony
a též se „chystám“ na ochranu stěny za postelí u dětí
. Naštěstí postel jako taková už zábranu dřevěnou má, tato by byla spíš dekorační. Takže děkuji za nabídku vlny, ale raději zakoupím hotový poštářek, jinak děti dříve odrostou, než bych ho vyrobila
. Já dokonce na výletě v ZOO viděla, že něco jako podkovu měli i v kočárku, asi aby se dítěti lépe spalo.
lucieelisko to mě mrzí a držím moc palce, ať to zvládnete v pohodě. Asi bych zkusila napsat SZ Renakro a pak je moc dobrá diskuse zde , vždy mi tam ochotně poradí.
eMartino mě ten název nic neříká, ale je pravda, že momentálně po ničem nepátrám a nesleduji to. Držím se toho, co mám ozkoušené a zatím nemám důvod měnit.
Díky ajule, zkusím se zeptat i tam.
Btw. Vloni v listopadu jsem koupila látku na meitai, v květnu nastříhala a koupila šicí stroj a nosítko ušila až minulý týden
No nevím, ale nedostatkem času to asi nebylo … Jako šátkařka si na nosítko teprve zvykám, je to trochu jiné. Dám pak fotečku.
lucieliska: taky sem te chtela poslat na BC. drzim palce
fotku meitai dej, rada se kouknu.
emartina: taky neznam ![]()
ajule: ja ty polstarky patrne vyrobim pro vnoucata
Lucieeliska - Arnica je lék první volby při jakékoliv operaci. Zmírňuje krvácení a bolesti, vstřebává hematomy, urychluje hojení. Dej co nejdříve po operaci 5 x denně 1 kuličku a se zlepšením postupně snižovat dávky. Já dávám i předoperačně, mám s tím dobrou zkušenost. Potenci 15 CH.
Pokud se to bude dobře hojit není nic jiného potřeba. Jinak ná následky operací (nehojící se řezné rány) je Staphisagria. A mnoho dalších léků (Bellis perennis, Hypericum..), ale pokud jde vše jak má Arnica to většinou zvládne.
S českými homeopatiky moc zkušeností nemám. Jestli mu jiné nechutnají
tak mu je rozpusť v lahvičce vody a dej mu popíjet!
Přeji ať to chlapík i ty zvládnete.
eMartino , článek o feel eco se objevil někde na webu cca před rokem, psala jsem tehdy firmě dotaz, kde se dají výrobky koupit a odpověděli, že na trhu dostupné ještě nejsou. Zdá se tedy, že nastala změna, otázka je, zda budou dostupné i jinak než přes e-shop.
ad Frosch - z řady Frosch je u nás dostupná jen malá část, možná si tedy děláme zbytečné starosti, jestli jsou či nejsou osvěžovače přírodní. Jedu na dovolenou do zahr., když na ně narazím, zkusím omrknout.
Holky mam dotaz zase z jineho soudku. Mate nekdo kojici polstar? Premyslim, ze neco usiju, ale nevim jaky pouzit material, co dat dovnitr a vlastne ani jaky tvar tomu mam dat
![]()
Fen-fire vlastním a byl hojně používaný. Mám kupovaný s polystyrenovou výplní, tvar podkova. Na druhé mimčo bylo nutné výplň doplnit, ale i tak brzo slehnul. Teď jsem ho dala dětem do pokojíčku jako válecí.
Včera jsme byli v Drážďanech a já rychlostí blesku prolítla DM. Nechápu, proč je u nás tak omezený sortiment
Měli tam od Froshe spousty věcí, mimi jiné i ty osvěžovače. Jen jsem neměla čas kouknout na složení. Až tam příště pojedeme, tak určitě i zakoupím. Jsou to prostě lahvičky(spíš lahve) s vonou esencí. Prodávali k tomu i tu nádobku a dřívka.
Anastazie, díky, mrknu, možná budu mít další otázky, ale zítra ráno odjíždíme…
A teď, proč jsem sem vlezla - sice je už skoro po sezóně, ale přece jen mne to zaujalo, tak jsem se chtěla podělit - přírodní odpuzovač hmyzu
eMartina píše:
Po nějaké době zase dotaz:) Holky, říká vám něco feel eco má to být česká firma. SEtkala jste se s tím už některá, zajímá mě, jestli to má vůbec cenu, nebo je to zase jen firma, co těží z populiarity ekotrendu. ještě zmínka tadyFrosch rozšířil nabídku, ovšem vůbec netuším, jak moc jsou jejich osvěžovače přírodní. frosch
Martino, podle toho, co se píše v tom článku na Ekolistu, tak chtějí ty výrobky dostat do obchodů k běžným spotřebitelům, kteří kupují konvenční výrobky, což by bylo dobré. Mě štve, že ekologické prostředky jsou tak špatně dostupné, buď na netu nebo v bioobchůdcích. U nás je třeba jen jeden, kde mají jen Ecover. Spíš bych dala přednost českému výrobku. A feel eco má unijní ekoznačku, takže jsou opravdu ekologicky šetrné.
Pastelka píše:
Odhodlala jsem se, že si objednám česnek od pěstitele, jen přemýšlím, jak ho uchovatJak ho skladujete? A bude na normální rodinné vaření stačit kilo? To je asi málo, ne? Máme česnek docela rádi
A taky ještě…nevíte, kde bych sehnala sazenice medvědího česneku? Vím že roste na Petříně, ale teď se tam hodně dlouho nedostanu abych si ho vydloublapáč nejsem z Prahy.
Díky!
tak uz vim jak na cesnek - kdyz si ho budes objednavat od pestitele tak ho popros at ti to posle i s tema stonkama - zapletes to a povesis na suche, tmave, vetrane misto (ja to dam do sklepa) - a nebo se da i zamrazit - ale musis ho oloupat a uzavrit do nejake krabicky, at ti nesmrdi mrazak pak