Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pimpo napíšu určitě, teď začne zima, takže se začne zase používat. Zatím ho můj muž tak moc neužil i tak velmi chválil), máme ho teprve od jara.
eMartino tak to je pro mě novinka, u nás se může do popelnice s plasty házet veškerý plast, tedy asi směsný. Neházím tam jen plast s označením 7, když není rozepsáno z čeho to je. Tetrapack u nás netřídí, ten schovávám a pak beru, když mám cestu přes jinou vesnici, kde mají logo i na tetrapack. Plechovky zatím schraňuji a až jich bude víc, odvezu je do sběrného dvora.
Trochu my chybí pořádné pokyny, co se tedy vše může do plastu házet. Kelímky se vymývat nemusí, ale taky to dělám, protože plast nevynáším denně.
Pimpo a naudává pan Mrázek jak kůže zpracovávají? Mám domluvené dvě kůže od kamarádky, nechává je vyčinit a pak chem. čistit, tak jsem domluvená, že mi je dá jen vyčiněné (netuším a asi raději ani nechci vědět čím) a chci je zkusit vyprat a pak naložit do lanolinu, ale netuším, zda to půjde a neztvrdnou
.
Martino já tu deku z Tepla mám už možná tři roky. Vesměs byla povlečená v povlaku. Pamatuju, že hned po nákupu jsem ji vyprala, aby se chlupy trochu usadily a tak nepelichaly. Vyprání pomohlo, ale teď už deka pouští opravdu hodně, používat ji jen tak, jsme samej chlup. Jinak je pravda, že z vlněných přikrývek se chloupky uvolňují, ale ocaď pocaď
.
Deky z druhého odkazu by se daly osahat tuším v Melantrišce, jen si vzpomenout, až se do centra dostanu. Taky by mě zajímalo, jestli nekoušou. I když mám jednu vlněnou kousavou deku z Ikey a na přikrývání během dne mi to kousání přes oblečení nevadí. Ovšem zachramlat se do merina je něco jiného
.
Ještě mě napadá, že by ses v Merinu mohla zeptat, jesti nedodávají svoje výrobky někde poblíž tvého bydliště. Přece jenom je člověk jistější, když to vidí naživo. Já je takhle kupuju tady u nás a dokonce za jejich ceny.
Ajule oni kůže snad ani neprodávají, alespoň na stránkách žádné nejsou. A jak zpracovávají vlnu nevím, neptala jsem se, na stránkách ale mají takovouto informaci: Proto je i celý výrobní program ryze ekologický a je založen pouze na přírodních materiálech.
Rozhodla jsem se tomu věřit a nepídit se.
eMartino - taky už jsem to zaznamenala, sice petky ani tetrapacky téměř nekupujeme, ale většina obyvatel bohužel ve velkém, tak snad budou třídit. Já ostatní plasty střádám a čas od času odvezu „domů“ na Vysočinu, tady už se třídí hodně dlouho. Jinak na Vysočině přibyly i nové kontejnery na kov (hliník, železo,…), jsou červené, tak se snad brzy rozšíří
.
Páni Manko, to vypadá dobře
. Uloženo, díky. Snad se blíží okamžik, kdy dojde k nákupu nové matrace pro nás, byla jsem rozhodnutá pro futon, tohle je další lákavá možnost.
Pimpo, tak to mrkni semhle . My budeme časem také měnit matraci, tak pomalu zjišťuji…
Manko znám, máme od nich podložku Makuru.
A pak se mi zdá jako dobrý výrobce tenhle. . Je jich určitě víc, ale nejsou prověření.
To je hezký, Manko, Pimpo! Ukládám do paměti ![]()
Mám hloupej dotaz- kde kupujete Qalt (kupujete ho snad aspoň někdo, že jo
), zatím jsem se dívala ve dvou drogerkách a nic. A už fakt potřebuju něco, co mi ve zdejší minerálce aspoň jednou za čas vypere víc podle mých představ, dlouho mi to bylo jedno,a le poslední dobou se to nějak horší a už je i na mě moc…
Díky!
Evo silikon na pečení bych nepoužívala (i když asi na vyklápění a vyndavání je asi praktický, ale představa, že se z toho něco uvolňuje do např. bio buchty se mi příčí. Ze silikonu používám jen vařečku a obracečku a to jenom proto, že mám nádobí, které nic jiného nesnese. Přesto se snažím to tam ponořovat co nejméně. Možná se to zdá už až ujeté, ale já to tak cítím, no.
Souhlasim s Aquanelou.
Neverim,ze se pri tak vysoke teplote nic neuvolni,takze to radeji neriskuji.
Nejradeji mam sklenenou formu. ![]()
Zase mi to nehlásilo nové příspěvky
.
Evo Qalt jsem viděla v Globusu a silikonovou formu jsem už dávno uložila k ledu. Taky mi byla proti mysli…
Děkuju za názory, nic silikonovýho doma dosud nemáme, asi z těch důvodů, co jste psaly, ale viděla jsem teď v Tchibu silikonový formičky na muffiny, tak jsem zas nějak zaváhala- dík za vrácení do reality ![]()
Pimpo, díky, Globus je relativně dosažitelnej, tak asi někoho pověřím ![]()