Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
18.10.10 12:17
Pimpa píše:
Našla jsem při hledání jednoho oleje zajímavý e-shop . Zatím prozkoumávám, ale první dojem pozitivní :palec: .

Koukám na něj a zatím mám v košíku věci za 600. To sušené bio ovoce vypadá luxusně :palec: Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
18.10.10 12:23

Tak pak poreferuj (pokud ten košík i odešleš), já zatím hledám ten svůj olej po Praze, ale jestli nenajdu, tak si tam také asi objednám (včetně sušeného ovoce :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
18.10.10 13:24

Bluesky díky za tip na slevu na Ecover v DM, hned jsem využila žolíka, už mi rezerva k slizu docházela.

Pimpo nepokoušej :-D , raději tam ani nebudu koukat, sušené ovoce snad bude vlastní - tedy zneužiju babičku, která má na to čas.

To „uzené“ BM slaví úspěch, vyrobená měsíčková mast na ruce zafungovala dobře a rychle a moje mazání na zadek pro K. taky, během 2 dnů byl bez opruzenin, i když to stále má řidší. Jen ta vůně :lol: . Na obličej budu muset dětem vymyslet něco jiného, nebo použiji to od Saloos, co ještě doma mám :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
18.10.10 13:28

Renakro chápu tvoje rozhořčení, tvoření zákonů s miliónem vyjímek, novelizací a možností vyložit si ho, jak se komu hodí, mi leze krkem už dlouho. A to s tou spalovnou je tedy pěkné svinstvo :twisted: .
Obecně mám pocit, že to tu jde do kopru a naději už pomalu pozbývám :-? . Ale třeba se konečně všichni probereme a řekneme DOST!, a něco se změní. Doufám v to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
18.10.10 15:15

Renakro, taky držím palce, snad s eto v dohledný době zlepší… Už párkrát jsem zaznamenala výsledky nějakýho výzkumu o dětským astmatu tam u vás a nechápala, jak je možný, že je to možný :cert: Ale asi to bude, jak píše Ajule- výjimky, novelizace a podobný vychytávky :evil:

Ad volby- musím říct, že tady u nás na vesnici to po dlouhý době vypadá trochu nadějně, lidi se začali zajímat, vznikly dokonce tři kandidátky plný normálních lidí, který maj o obec zájem. Ve městech to je bohužel jiný , ale i tady, kde se skoro všichni znaj (je tu něco přes 1000 obyvatel), to trvalo nepochopitelně dlouho…

Na ten Ecover se asi taky vydám, jestli mi tu slevu, než se tam dostanu, nezrušej :twisted: Ondřej v Globusu totiž Qalt nenašel… nemáte jinej tip? (Teda manžela bych si nechala, jen nějakej jinej obchod ;) )

Jo, a ještě , brouzdám a narazila jsem na zavařování v myčce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
19.10.10 11:05

Evo a chceš ho tam koupit, až se tam dostanu? Znamenalo by to zároveň, že se už konečně musíme sejít (teď je řada na nás, dorazit k vám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
20.10.10 08:04

Pimpo, díky za nabídku, ale já stejně budu muset někdy vyrazit, jsme nějak totálně vyjedený, takže se velkej nákup prostě musí přijít :roll:
Ale kdybyste chtěli, (počasí už sice nebude asi ani na draka), bude tu 13. večer martinskej průvod- pokud vyzdravíme, nebo nebudem mít zas nějakou další nemoc, mohl by z toho být třeba návštěvní půlden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
20.10.10 10:43

Beru na vědomí :wink: a píšu v kalendář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.10.10 08:35

Pimpo, včera jsem se náhodou v noci octla v Tescu na Andělu- a byl tam! Tedy Qalt Excel :lol: Tak uvidíme, jak zvládne praní v místní minerálce… Moje ideální představa je, že bych jím aspoň jednou za čas prádlo prohnala a tím odstranila aspoň všech těch vytrvalejch fleků. No, uvidíme, poinformujeme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
22.10.10 11:55

Ajule,EvaV

Ahoj holky,
dekuji za podporu.
Ovzdusi nezmenim a tak to zkousim aspon pres eko pristup.
Jesteze existuje tato diskuze.

Preji vsem krasny a aspon trochu slunickovy podzim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
22.10.10 16:04

Dionela

Sondujem, ci by niektora z brnenskych nemala zaujem o stolny filter Dionela - sklenena konvica +2 filtre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
22.10.10 20:48

Teda, s tema silikonovyma formama jste me nepotesily. Ale asi jsem moc pohodlna a lehce jsem si navykla na luxusni obsluhu, toz klidne bio-babovku ci muffiny do ni strcim :oops: kdyz uz to stalo tolik penez.

Qualt: tak co, spokojenost s pranim? V nasi tvrde vode teda zazraky dela jen obcas (ac si s pradlem pred pranim „pohraju“, nekdy je krasne vyprane a nekdy bych ho nejradeji prohnala komerci :nevim:

Popolini separacky s cernochem: fakt, odbouratelne z 80%, potvory :evil:

a vubec, mrazikum zdar, vcera mi pomrzly zbytky nesklizenych bio-hokaido. Netusite, jestli se to da jeste urychlene zkonzumovat, kdyz uz ne skladovat? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
23.10.10 07:22

Maggy konzumovat ano, ale rychle, kamarádce do týdne začaly hnít, když byly chycené mrazem. Nebo možná zkusit dát část do mrazáku, ale nevím, zda by se i přesto nezkazily. Přece jen i v mrazáku vše pracuje, i když pomaleji.
Já jí teď hojně používám jako zahušťovadlo do omáček, polévek…, zkoušela jsem celozrnné placky s dýní a byly dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1658
23.10.10 11:19

pyre z hokkaida lze dobre mrazit, pouzivam na polivku ci do omacky, mrazila bych polotovar

tez se priznavam k silikonove forme-na mufiny, dohnala me k ni ma neskonala lenost
narazila jsem onehdy na tuto krasnou formu a premyslim, ze bych ji vymenila za silikon, akorat odpadne to pohodlne vyndavani a asi to bude mit o dost vetsi obsah a jeste se mi nezda rozlozeni-vetsi tvary by mely byt po krajich a mensi vprostred(no a zadarmo ji tez nedavaji).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
24.10.10 19:37
Maggy píše: …vcera mi pomrzly zbytky nesklizenych bio-hokaido. Netusite, jestli se to da jeste urychlene zkonzumovat, kdyz uz ne skladovat? Diky.
tomto článku je recept na dýňové máslo právě z mrazem přešlých dýní. Zkus nahlédnout…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný