Ekzém nebo vyrážky u dospělého

Anonymní
24.2.24 09:50

Ekzém nebo vyrážky u dospělého

Ahoj, asi před 3 týdny se mi udělala na ruce taková vyrážka, postupně se zvětšovala a nyní asi před 3 dny se k ní přidaly pupínky po celém předloktí. O alergiích na jídlo atd. nic nevím, ke kožní jdu za 2 týdny a zatím to mažu cica creamem. Nenapadá vás co to může být? Podotýkám že to vůbec nesvědí.

Děkuji všem🙏

Anonym:zdravotní stav

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.2.24 10:33

@doctus??

• Citovat
  • Upravit
7860
24.2.24 15:20

Osobně bych evidentní kožní problém neřešila kosmetikou, ale léčivem.
Správný přístup asi je začít lékařem, ale s ohledem na realitu, tj. jednak objednací lhůty a dále fakt, že oni i ti lékaři v podstatě jen „zkouší“…tak bych asi začala animykotickou mastí.
Kdyby mi nezabralo to, tak - to nehodlám nikomu radit, protože to fakt není dobrá rada :zed:, ale - já v praxi bych na to jako level dva dala kortikoidy.
Kdyby ani to nezabralo nebo se to vracelo, pak už lékař bez diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
24.2.24 19:07

Ja bych zacala konopnou masti, ta to aspon dobre promasti. A k dr.
Mně takhle vypadal atopak.

• Citovat
  • Upravit
1
27.2.24 00:35

Vyrážka na obličeji

Zdravím, pár dní zpět se mi na obličeji nad obočím, uprostřed čela a pod bradou na krku udělalo pár těchto pupínků - vzbudila jsem se a měla je na obličeji. Teď je to ale tak, že mám tuhle „pupínkovou“ vyrážku skoro po celém čele, z místa nad obočím se mi to táhle okolo oka na tvář pod oko, to stejné na druhé straně a mám to rozlezlé i po krku. Omezila jsem líčení, mažu mastičkama, čistím čistícími gely, ale vše pomůže jen na chvíli a další den je to všechno zpět. Byl by prosím někdo tak moc hodný, a poradil mi co by to asi mohlo být a hlavně čím bych se toho mohla aspoň trochu zbavit? Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek