Dovolená s alergickým dítětem

343
17.2.24 18:35

Dovolená s alergickým dítětem

Jak řešíte s alergickým dítětem dovolenou v zahraničí? Pořád nám doktor doporučuje na synův ekzém moře, ale bojím se, co kdyby dostal anafylaktický šok nebo nějakou bouřlivou reakci někde v cizině? Syn má silnou alergie na mléko. Už při malém množství hrozí anafylaktický šok. V ČR dojede sanitka celkem rychle, ale co v Itálii? Mám z toho takový strach, že se mi nikam nechce, ale dětem už 7 let slibujeme moře. Nosíme pořád u sebe adrenalinové pero Epipen, ale v té cizině bych se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12938
17.2.24 19:17
@darktera píše:
Jak řešíte s alergickým dítětem dovolenou v zahraničí? Pořád nám doktor doporučuje na synův ekzém moře, ale bojím se, co kdyby dostal anafylaktický šok nebo nějakou bouřlivou reakci někde v cizině? Syn má silnou alergie na mléko. Už při malém množství hrozí anafylaktický šok. V ČR dojede sanitka celkem rychle, ale co v Itálii? Mám z toho takový strach, že se mi nikam nechce, ale dětem už 7 let slibujeme moře. Nosíme pořád u sebe adrenalinové pero Epipen, ale v té cizině bych se bála.

No v Itálii bych na kvalitní zdravotnictvíí a rychlost nespoléhala. Nechcete jet do soukromého apartmánu a jídlo mít po vlastní ose?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17006
17.2.24 19:23

@darktera - resili jsme na sicilii projev synovy boreliozy - ochrnul z niceho nic l na pulku tvare, v nedeli, jeli jsme do velke nemocnice - jedina sestra tam umela trochu anglicky..po konzultaci s nasi lekarkou jsme leteli nejblizsim letadlem domu a resili tady. Nastesti byl jinak ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
17.2.24 20:03
@darktera píše:
Jak řešíte s alergickým dítětem dovolenou v zahraničí? Pořád nám doktor doporučuje na synův ekzém moře, ale bojím se, co kdyby dostal anafylaktický šok nebo nějakou bouřlivou reakci někde v cizině? Syn má silnou alergie na mléko. Už při malém množství hrozí anafylaktický šok. V ČR dojede sanitkat celkem rychle, ale co v Itálii? Mám z toho takový strach, že se mi nikam nechce, ale dětem už 7 let slibujeme moře. Nosíme pořád u sebe adrenalinové pero Epipen, ale v té cizině bych se bála.

tak zrovna Itálie je hodně zaměřená na apartmány, tak bych vybrala dovolenou v apartmánu a vařila sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
17.2.24 20:32

Určitě si vařte sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
19.2.24 07:42

To bychom si vařili, ale stejně mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
19.2.24 07:44
@darktera píše:
To bychom si vařili, ale stejně mám strach.

a z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
20.2.24 09:05

@stinga V Itálii je normálně Lidl, vše se dá koupit jako u nás. Přečtu složení, plus spoustu surovin bychom si dovezli. Jeho věci, co se nedají běžné koupit bych si přivezla. Stejně ale mám strach. Kolikrát měl dost bouřlivou reakci i na sluníčko, taky ta změna prostředí, ovoce a někdy reaguje i na různé kombinace jídla, které mu samostatně nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
20.2.24 12:45
@darktera píše:
@stinga V Itálii je normálně Lidl, vše se dá koupit jako u nás. Přečtu složení, plus spoustu surovin bychom si dovezli. Jeho věci, co se nedají běžné koupit bych si přivezla. Stejně ale mám strach. Kolikrát měl dost bouřlivou reakci i na sluníčko, taky ta změna prostředí, ovoce a někdy reaguje i na různé kombinace jídla, které mu samostatně nevadí.

aha, já to brala, že má alergii pouze na mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.24 20:01
@darktera píše:
Jak řešíte s alergickým dítětem dovolenou v zahraničí? Pořád nám doktor doporučuje na synův ekzém moře, ale bojím se, co kdyby dostal anafylaktický šok nebo nějakou bouřlivou reakci někde v cizině? Syn má silnou alergie na mléko. Už při malém množství hrozí anafylaktický šok. V ČR dojede sanitka celkem rychle, ale co v Itálii? Mám z toho takový strach, že se mi nikam nechce, ale dětem už 7 let slibujeme moře. Nosíme pořád u sebe adrenalinové pero Epipen, ale v té cizině bych se bála.

Zeptej se spíše na fc v nějaké skupině Češi a Slováci kteří žijí v Itálii.
Já jsem byla na dovolené v Chorvatsku, nakonec jsem to riskla a jedla jsem jejich jídlo.. přijde mi, že tyto země mají velmi pestrou a zdravou stravu a mléčné výrobky jako např. smetany apod.. nepoužívají.
I když jsem jedla i v restauraci nějaké mořské jídlo a v omáčce možná bylo, možná ne mléko, ale přežila jsem to.
Ale samozřejmě jsem se vyhýbala sladkostem, zmrzlině atd…
Sice mám silnou alergii, ale pero ještě nemám.

U dítěte bych zjišťovala info přes skupiny na fc - alergeny, co tam jí jejich děti co mají alergii atd…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek