Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny. Syn 2 a půl roku má od pondělí tohle na obou rukách včera se k tomu přidalo tohle i na tvářích a jen velice málo na nohách podotýkám ze to na dotyk hreje. Bez teplot a nesvedi ho to. U doktorky jsme dnes byli kde se mě ptala jestli jsme nepoužívali nebo jestli nejedl něco nového. Měla jsem tyden novou avivaz a do toho měl po hodně dlouhé době dvě presnidavky jahodové jednu ve čtvrtek druhou v sobotu. Poslala mě domu s fenistilem a s fenistil gelem kde mi ho v lekarne dat nechtěly ze se nesmí mazat na velké plochy těla u tak malého dítěte takže mi dali nějakou alternativu uriage. Ale má otázka z ni k vám jestli vám tohle přijde jako alergicka reakce mě tohle přijde nějak moc. Vše jsem mu přeprala v dětské avivazi. V životě jsme tohle neměli tak bych byla rada za každou odezvu od vás jestli měl tohle někdo podobně a zda snim jít ještě radši na kožni.
![]()
Jojo, měli jsme to v okolí i doma. Doktoři se nemohli shodnout, jestli je to nějaká pátá nebo šestá nemoc anebo alergie. K té se teda nakonec přiklonili. Léčili dithiadenem a fenistilem. Různě se to stěhovalo po těle a netrvalo déle než týden. Nikdo alergii nemá
U vás to být ale samozřejmě může.
Taky podle hledání mě teď napadlo jestli by tohle nemohla být pátá nemoc??
@mokkk podle hledání mě právě napadla ta pátá nemoc ze má podobnou vyrazku prave jak u toho některé děti měli. A ze to má prave i bez svědění a nějakých jiných komplikaci
Ahoj, ted jsme řešili to same u mladšiho syna, který ma 2 roky.
Bylo to z aviváže. Je jedno jesrli peru v detske nebo v klaické. Takže mladsímu peru bez aviváze. Náse doktorka nevěděla co to je. Nemel horecky. Jen mel fleky a svedilo ho to ze si to obcas rozdrapal. Zacalo to na brisku cervene skvrny na dotek drsne a suche. Pak se to rozlezlo na ruce, krk, nohy.
Pokud nejde o zivot k doktorum nelezem. Ale uz to trvalo 14 dni tak jsem zkusila doktorku, ale jak pisu vís nevedela co to je. Takže doma jsem vyzkoušela aviril olejícek, a ruzne masti na ekzemi.
Nakonec nám pomohl pudr se střibrem. Je sice drahši ale učinny. A neprat mu v avivazi. ( obleceni, rucniky)
A už konečne mame po mesici klid.
![]()