Kousance nebo alergie

Anonymní
2.2.24 15:48

Kousance nebo alergie

Zdravím, je to cca měsíc, co se mi začali na těle objevovat jakoby kousance… lidé kolem mě si myslí spíš, že je to alergická reakce (protože se mi to občas objeví i na obličeji). Už jsem z toho zoufalá, alergo mám až za 2 měsíce a každý den je to snad horší. Už jsem si právě říkala, jestli to náhodou nebudou třeba štěnice, ale žádný starý nábytek jsme nestěhovali a nikde na dovolené taky nebyli. Stěhovali jsme se do čistého bytu po rekonstrukci a v bývalém bytě se něco takového nikdy nestalo. Nikde žádné známky štěnic jenom ta vyrážka. Tak se chci zeptat kdo má třeba zkušenosti, jestli takto může vypadat kousnutí od štěnice. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14593
2.2.24 16:43
@Anonymní píše:
Zdravím, je to cca měsíc, co se mi začali na těle objevovat jakoby kousance… lidé kolem mě si myslí spíš, že je to alergická reakce (protože se mi to občas objeví i na obličeji). Už jsem z toho zoufalá, alergo mám až za 2 měsíce a každý den je to snad horší. Už jsem si právě říkala, jestli to náhodou nebudou třeba štěnice, ale žádný starý nábytek jsme nestěhovali a nikde na dovolené taky nebyli. Stěhovali jsme se do čistého bytu po rekonstrukci a v bývalém bytě se něco takového nikdy nestalo. Nikde žádné známky štěnic jenom ta vyrážka. Tak se chci zeptat kdo má třeba zkušenosti, jestli takto může vypadat kousnutí od štěnice. :(

Podle mě by to mohly byt klidně štěnice, ale taky třeba blechy. Nebydlel v tom byte nějaký zachránce zvířat? Nebo nebyla jsi někdy v kontaktu s divocejsimi zvířaty nebo s někým, kdo nějaké zvíře má? To stačí i jednu blechu přitáhnout a mas vymalováno. Klidně tolik kousancu muže udělat i jedna jediná blecha a kousat tě x krát denně. A pak mě napadají ještě muchničky. Ty kousou nenapadne a dozvíš se to až za par dni, ze jsi byla kousnutá. Výhoda blech oproti stenicim je ta, ze si od nich můžeš odpomoci i sama, pokud mas jen nízké zamoření. Štěnice jsou už problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 17:19
@Semtex píše:
Podle mě by to mohly byt klidně štěnice, ale taky třeba blechy. Nebydlel v tom byte nějaký zachránce zvířat? Nebo nebyla jsi někdy v kontaktu s divocejsimi zvířaty nebo s někým, kdo nějaké zvíře má? To stačí i jednu blechu přitáhnout a mas vymalováno. Klidně tolik kousancu muže udělat i jedna jediná blecha a kousat tě x krát denně. A pak mě napadají ještě muchničky. Ty kousou nenapadne a dozvíš se to až za par dni, ze jsi byla kousnutá. Výhoda blech oproti stenicim je ta, ze si od nich můžeš odpomoci i sama, pokud mas jen nízké zamoření. Štěnice jsou už problém.

No byl to původně byt kočičí ženy… chlupů se člověk nezbaví i po rekonstrukci. Akorát nevím jak to zjistit no. Zkusím nějaký přípravek proti blechám a uvidím. Při nejhorším zkusím odborníky na štěnice :? Každopádně děkuji za názor :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14593
2.2.24 17:40

No, tak to je asi celkem jasný :D mi taky kocka jednou přitáhla domu blechy, pěkný peklicko. Chce to poctivě denně luxovat, nebo aspoň obden, ale všechny kouty, a vystrikat čalounění a třeba i ty kouty a matrace ze všech stran něčím… já tady měla Biolit na pavouky, tak jsem do koutu stříkala toto, pak jsem si koupila Bolfo a tím brala sedačky, matrace i tu kočku… ono se to v kombinaci s tím úklidem dá. Nejdřív jsem dvakrát během týdne vystrikala všechna čalounění a proste vše, a pak už jen příležitostně, když se ještě objevila blecha, tam místa, kde byla. Luzkoviny na 60 vyprat, nebo pokud mas susicku, tak tu taky nedávají. Takže když jsem byla kousnuta v obýváku, šel obývák, když přes noc, tak ložnice. A luxuju od té doby enormně často, mám už z toho krapet paniku :P blechy rady kladou vajicka do prachu a jejich larvicky se tím prachem následně živí. Takže pustit se do gruntovani a nebude se jim u tebe libit. :mavam: chycenou živou blechu je nutné zmacknout mezi prsty a utopit, jinak muže po povolení stisku odskocit pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek