Dceři se po očkování udělal ekzém, nyní se objevuje jen v zimě

29.1.26 08:24

Ekzém pouze v zimě

Holky malé se vyrojil ekzém po očkování (před 12ti měsíci) a drží se ji pouze v zimě.
Jaro, léto, podzim ho nemá vůbec.
Má probiotika od HARMONELO (minule pomohly) mažu zinkovkou ložiska. Ale stejně se rozlézá.
Poraďte. :roll:
Dcera má 21.měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
29.1.26 09:10

Je to pravděpodobně vysusena kůže. Ideálně hodně mazat, klidně modrá indulona a nosit rukavice a kůži před mrazem chránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
29.1.26 10:08

Exem zinkovou nemazat…zinkovka vysušuje…jinak u nás se synovi poprvé objevil když přišel prvně do kontaktu s větším sluncem v dubnu (to mu byly 4m) pak vždy když se stalo že jsem nenamáhala opalovakem. A od té doby pravidelně vždy kdyz je nemocný nebo nějak oslabený tak trochu vyskočí…podle toho většinou poznám že na něj něco leze. Vyzkoušeli jsme vícero masti. Hodně mu pomáhá naše domácí propolisova mast kterou ještě střídám s obyčejnou modrou indulonou. Mám i sprchový gel od childfarm pro exematickou a svědivou kůži a jejich tělové mléko to jsem testovala zde přímo pro eMimino a kupuju dal. To je taky fajn, pomohlo celkově proti vysušené a svědivé kůži ale vyloženě s exemem si to úplně neporadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.26 11:18

@janickaIII nepomáhá. Mám několik kŕemů(bioderma, hydratační krem od protože jsi, la rose posay, apod) nic nepomohlo.
Právě paní z protože jsi mi poradila zinkovku- vysušit a pak hydratovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
29.1.26 11:38

Ekzém se v zimě vrací.
Spíše bych se o léčbě poradila s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2177
29.1.26 13:35

Před pár lety se mi také objevil ekzém, který mám pouze v zimě. Brutálně vysušená kůže praskající do krve. Pomohla mi mastička od kožní. S dcerou bych šla k lékaři než zkoušet, co kde komu pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
29.1.26 16:57
@a.n.o.n.y.m.o.u.s.0 píše: Více

Vykasli se na drahé krémy. Bohatě stačí modrá indulona. A pak případně udělat krevní testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
29.1.26 17:05
@janickaIII píše: Více

krevní testy??? Jako proč? Myslíš na alergie?
Zakladatelko, jak radily ostatní, promazávat krémem klidně na atopickou kůži, tím nic nezkazíš a jsou nejšetrnější. Pro svůj klid bych navštívila dermatologa. Odhadne, o jaký typ ekzému se jedná a může vás odeslat třeba na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek