Ekzém u 8měsíčního syna

1465
20.4.12 10:35

Ekzém u 8 měsíčního syna

Dobrý den,
ráda bych si přečetla Váš názor,mám syna 8 měsíců,Před asi 3 týdny jsem mu zkusila dát jogurt (holandii) moc mu chutnala,dávala jsem mu jogurt každý den ke svačině cca 5 dní,potom jsem si všimla,že má na zádech takovou jakoby krupičku (červené suché tečky) říkala jsem si že to možná bude těmi jogurty a tak jsem mu je přestala dávat,jenže se to nelepšilo spíš zhoršovalo a tak jsem jela s malým k doktorce,která mi řekla,že to nic není jen běžnej ekzém který mívají snad všechny děti,že to mám hodně promazávat aby to bylo mastné a že to zmizí mažu mu to kalciovou mastí nebo indulonou modrou,že prý z jídla to nejspíš nemá.Mažu mu to tak 3-4 denně,sice už to nemá suché ale přijde mi že se mu tam teď objevily takové fialové tečky a má to sand ještě horší trvá to už cca 15 dní (už 2 dny jsem zas dala jogurt protože dr říkala,že z toho to nemá) myslíte že by to i tak mohlo být tím jogurtem? Nebo je to ekzém z něčeho jiného? Popřípadně jaká mastička Vám pomohla? Vložím sem fotku co si o tom myslíte??? Jinak malého to nesvědí,nebolí ani neví,že to tam má chová se také normálně…Děkuji za rady a názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
20.4.12 10:47

Ahojky, no pokud ti doktorka na to nic nedala, tak je sprominutim blbá. Kup si excipial, dělá se i pro děti excipial kids, který zmírnuje svědění. Dcerka mívá to samé a excipial to zklidní. Proti svědění jsou taky fenistil kapičky nebo zyrtec. My teď dáváme zyrtec protože má horší exém na ručičkách a svědí jí to. Jinak nedávat alergenní potraviny, citrusy, jahody, hrozno,kiwi čokoládu, ořechy a mazat, mazat, mazat. Kdyby to nezmizlo do týdně, chtěla bych doporučení na kožní.A jinak do koupele přidávám od NIVEI olej na mazání tělíčka, je mastnější než ten do koupele a děti mají po tom krásnou vláčnou a hebkou pokožku a ne vysušenou z vody.

• Citovat
  • Upravit
3513
20.4.12 10:53

s tím Excipialem. Nejdřív si vyzkoušej reakci na malým kousku kůže. Obsahuje totiž Ureu a ne každý to snese. Jinak nám Excipial u syna na ekzem nezabírá vůbec, u mě ano. U něj mi zabrala Holtova mast.

Fialový tečky ale z ekzemu neměl teda nikdy :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
20.4.12 11:33

Zrovna dnes mi pediatrička řekla, že Holtův krém není vhodný pro děti, protože obsahuje dehet. Navíc se s tím nesmí na sluníčko.

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
20.4.12 11:35

Dobrá je kosmetika A-derma a excipial, do koupele Linolla fett.
Ten ekzém se může objevovat pořád dokola, protože jak to má na zádíčkách, tak stačí, aby mu bylo tepleji nebo se dokonce zpotil, a ekzém je zpět.

• Citovat
  • Upravit
69235
20.4.12 11:40

tak mé zkušenosti, kup A-DERMU EXOMEGU a na Kamku, má to od dvou měsíců, perfketně funguje vitella ictamo, je tam ichtamol, ten to vysuší a odrolí se to. Takže 2×denně namazat celé tělo a-dermou, počkat 10 minut a červené fleky přetřít, je to rada primářky dětské dermatologie z Motola,ona radí přetírat sudocremem dezinfikuje, ten Kamka nevím proč nemusí, takže já tou vitellou. A jogurty zkus vynechat na dýl A dvakrát máchat prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
20.4.12 11:49

děkuji za rady jogurty raději vynechám a zkusím asi ten excipial ten radí skoro každý :D
je to dost možné že se na zádíčkách spotil v tomhle počasí člověk neví jak je oblíkat chvíli vedro chvili zima už aby bylo léto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
20.4.12 13:33
@petrikaaa píše:
děkuji za rady jogurty raději vynechám a zkusím asi ten excipial ten radí skoro každý :D
je to dost možné že se na zádíčkách spotil v tomhle počasí člověk neví jak je oblíkat chvíli vedro chvili zima už aby bylo léto

Přesně to jsem ti chtěla říct, že to vypadá jako ,,zpocenina,, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
20.4.12 13:48

Nemenila jsi taky treba praci prasek nebo avivaz? Taky se mohl zpotit.Chce to mazat,jak uz tady holky psaly,excipial.Jo a taky nam na kozni dr.napsala nejaky mastny krem,uz si ale nepamatuju,jak se jmenoval.Śpis to byla takova vazelina.Dcera ma atopicky ekzem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.4.12 14:24

u excipialu pozor, kup kids v dospělém je urea a ta může dost dráždit. On to radí skoro každý, dřív to byl top, jiné kvalitní krémy extra nebyly, kožaři ho rádi stále doporučují navíc je levný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
5.11.13 13:34

Ahoj maminy chtela jsem zalozit nove tema, ale koukam, ze to tady resite tak se zeptam. Mam dcerku 5 mesicu a asi tak pred 14 dny se ji na rucickach u loktu a na zadickach objevily takove cervene suche fleky. Nejvic to ma na tech rucickach. Nejdriv jsem myslela, ze by to mohlo byt tim, ze zaciname s prikrmy, ale zkousela jsem vynechat a nezmizelo to,. Jinak mame excipial uz asi od tri mesicu, protoze mela hrozne suchou kuzi a na to ji teda na sto procent pomohl a kosmetiku od narozeni stejnou. Myslite, ze je to ekzem? Kdyz to namazu bepanthenem tak se to zlepsi, ale za chvily je to zase suche..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek