Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
ráda bych si přečetla Váš názor,mám syna 8 měsíců,Před asi 3 týdny jsem mu zkusila dát jogurt (holandii) moc mu chutnala,dávala jsem mu jogurt každý den ke svačině cca 5 dní,potom jsem si všimla,že má na zádech takovou jakoby krupičku (červené suché tečky) říkala jsem si že to možná bude těmi jogurty a tak jsem mu je přestala dávat,jenže se to nelepšilo spíš zhoršovalo a tak jsem jela s malým k doktorce,která mi řekla,že to nic není jen běžnej ekzém který mívají snad všechny děti,že to mám hodně promazávat aby to bylo mastné a že to zmizí mažu mu to kalciovou mastí nebo indulonou modrou,že prý z jídla to nejspíš nemá.Mažu mu to tak 3-4 denně,sice už to nemá suché ale přijde mi že se mu tam teď objevily takové fialové tečky a má to sand ještě horší trvá to už cca 15 dní (už 2 dny jsem zas dala jogurt protože dr říkala,že z toho to nemá) myslíte že by to i tak mohlo být tím jogurtem? Nebo je to ekzém z něčeho jiného? Popřípadně jaká mastička Vám pomohla? Vložím sem fotku co si o tom myslíte??? Jinak malého to nesvědí,nebolí ani neví,že to tam má chová se také normálně…Děkuji za rady a názory…
Ahojky, no pokud ti doktorka na to nic nedala, tak je sprominutim blbá. Kup si excipial, dělá se i pro děti excipial kids, který zmírnuje svědění. Dcerka mívá to samé a excipial to zklidní. Proti svědění jsou taky fenistil kapičky nebo zyrtec. My teď dáváme zyrtec protože má horší exém na ručičkách a svědí jí to. Jinak nedávat alergenní potraviny, citrusy, jahody, hrozno,kiwi čokoládu, ořechy a mazat, mazat, mazat. Kdyby to nezmizlo do týdně, chtěla bych doporučení na kožní.A jinak do koupele přidávám od NIVEI olej na mazání tělíčka, je mastnější než ten do koupele a děti mají po tom krásnou vláčnou a hebkou pokožku a ne vysušenou z vody.
s tím Excipialem. Nejdřív si vyzkoušej reakci na malým kousku kůže. Obsahuje totiž Ureu a ne každý to snese. Jinak nám Excipial u syna na ekzem nezabírá vůbec, u mě ano. U něj mi zabrala Holtova mast.
Fialový tečky ale z ekzemu neměl teda nikdy
.
Zrovna dnes mi pediatrička řekla, že Holtův krém není vhodný pro děti, protože obsahuje dehet. Navíc se s tím nesmí na sluníčko.
Dobrá je kosmetika A-derma a excipial, do koupele Linolla fett.
Ten ekzém se může objevovat pořád dokola, protože jak to má na zádíčkách, tak stačí, aby mu bylo tepleji nebo se dokonce zpotil, a ekzém je zpět.
tak mé zkušenosti, kup A-DERMU EXOMEGU a na Kamku, má to od dvou měsíců, perfketně funguje vitella ictamo, je tam ichtamol, ten to vysuší a odrolí se to. Takže 2×denně namazat celé tělo a-dermou, počkat 10 minut a červené fleky přetřít, je to rada primářky dětské dermatologie z Motola,ona radí přetírat sudocremem dezinfikuje, ten Kamka nevím proč nemusí, takže já tou vitellou. A jogurty zkus vynechat na dýl A dvakrát máchat prádlo.
děkuji za rady jogurty raději vynechám a zkusím asi ten excipial ten radí skoro každý ![]()
je to dost možné že se na zádíčkách spotil v tomhle počasí člověk neví jak je oblíkat chvíli vedro chvili zima už aby bylo léto
@petrikaaa píše:
děkuji za rady jogurty raději vynechám a zkusím asi ten excipial ten radí skoro každý
je to dost možné že se na zádíčkách spotil v tomhle počasí člověk neví jak je oblíkat chvíli vedro chvili zima už aby bylo léto
Přesně to jsem ti chtěla říct, že to vypadá jako ,,zpocenina,, ![]()
Nemenila jsi taky treba praci prasek nebo avivaz? Taky se mohl zpotit.Chce to mazat,jak uz tady holky psaly,excipial.Jo a taky nam na kozni dr.napsala nejaky mastny krem,uz si ale nepamatuju,jak se jmenoval.Śpis to byla takova vazelina.Dcera ma atopicky ekzem..
u excipialu pozor, kup kids v dospělém je urea a ta může dost dráždit. On to radí skoro každý, dřív to byl top, jiné kvalitní krémy extra nebyly, kožaři ho rádi stále doporučují navíc je levný.
Ahoj maminy chtela jsem zalozit nove tema, ale koukam, ze to tady resite tak se zeptam. Mam dcerku 5 mesicu a asi tak pred 14 dny se ji na rucickach u loktu a na zadickach objevily takove cervene suche fleky. Nejvic to ma na tech rucickach. Nejdriv jsem myslela, ze by to mohlo byt tim, ze zaciname s prikrmy, ale zkousela jsem vynechat a nezmizelo to,. Jinak mame excipial uz asi od tri mesicu, protoze mela hrozne suchou kuzi a na to ji teda na sto procent pomohl a kosmetiku od narozeni stejnou. Myslite, ze je to ekzem? Kdyz to namazu bepanthenem tak se to zlepsi, ale za chvily je to zase suche..