Ekzém u dospělých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13144
27.2.22 20:05

https://www.fitsrozumem.cz/…nechat/9578/?…. sznhp. box&dop_req_id=yeYT0BNIjLk-202202271855&dop_id=15597355

Třeba v tom taky něco najdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
27.2.22 20:10

Děkuji moc, všichni jste úžasní :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
27.2.22 20:33

Ja som tehotna a ekzém sa mi zhoršil hneď od začiatku mám aj kortikoidy ale pomôžu na chvíľku a za.par dní je to naspäť je to hrozne nemôžem sa toho vôbec zbaviť

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.22 20:58

Já měla ekzém z lepku, nemám celiakii, ale alergii na lepek. Můžeš ho zkusit na měsíc vysadit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.22 21:50

Trpím s tebou ;). V těhotenství a při kojení mám exém vždy příšerný, takže momentálně se už rok a půl ustavičně drbu a brečím bolestí. :roll: Vypozorova jsem, že mi exém extrémně zhoršují jogurty, zvlášť ty "živé " bílé, skyr, holandie apod. a taky čokoláda a všelijaké tyčinky a oplatky s ní. Pomáhá solárko, takže to teď začínám chodit, když se rozvolnilo a to pomáhá hojit. Helfly by mi i kortikoidy, ale ty už nemám a můžu jen omezeně, když kojím. Jinak střídám Biodermu, Xeracalm, La roche posey, Belobaza apod. Pokaždé mi sedí nebo vadí něco jiného. Kolikrát krém, namažu a můžu se udrbat, takže smyju a zkusím jiný..Je to tím hormonálním koktejlem, až dokojím a tělo se srovná, bude líp. Nicméně je to úmorné, únavné a krom toho, jak je to bolestivé, si ještě připadám, jako bych byla prašivá. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.22 21:54

Jo a to jsem zapomněla. Mám i exém na rukou, způsobuje jar apod. No, člověk by řekl, že řešením bude mýt v rukavicích, ale houby, z rukavic mám exém taky. :zed: Bacha na to, než jsem na to přišla, dost jsem zkusila.
Pokud máš mimčo dvouměsíční, jsi taky ještě pod vlivem hormonů. Vydrž :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.22 23:25

Ja se přidávám. Již 5 měsíců katastrofa, vysetrena od hlavy po paty, ze stravy jsem vyloučila téměř vše. Mazala jsem se x kortikoidama, nakonec jsem nějakou dobu brala i prednison. Efekt doted téměř nula. Alergie nezjištěna (hraniční na jednu bylinu).Je to na posrani. Svědí to jako kráva, antihistaminika na noc téměř nepomahaji (ani Dithiaden).Teď jsem prodělala covid a ještě se to zhoršilo, i když jsem myslela, ze už to víc nejde. Btw covid mi to i po x letech klidu znova spustil (nyní mám covid podruhé ). Koupu se na střídačku v soli z mrtvého moře a ovsi. Promazavam -zkusila jsem vše-čisté přírodní, neprirodni, dělané masti, emolencia. Nereaguje je to na nic. Nechápu, nerozumím a s naději vyhlizim léto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.22 23:29
@Anonymní píše:
Ja se přidávám. Již 5 měsíců katastrofa, vysetrena od hlavy po paty, ze stravy jsem vyloučila téměř vše. Mazala jsem se x kortikoidama, nakonec jsem nějakou dobu brala i prednison. Efekt doted téměř nula. Alergie nezjištěna (hraniční na jednu bylinu).Je to na posrani. Svědí to jako kráva, antihistaminika na noc téměř nepomahaji (ani Dithiaden).Teď jsem prodělala covid a ještě se to zhoršilo, i když jsem myslela, ze už to víc nejde. Btw covid mi to i po x letech klidu znova spustil (nyní mám covid podruhé ). Koupu se na střídačku v soli z mrtvého moře a ovsi. Promazavam -zkusila jsem vše-čisté přírodní, neprirodni, dělané masti, emolencia. Nereaguje je to na nic. Nechápu, nerozumím a s naději vyhlizim léto.

Jeste doplním rozsah -cele tělo krom přední části trupu a obličeje.
Kdyby tady měl někdo ještě nějaký tip na cokoliv (nebude toho mnoho, co jsem ještě nezkusila),budu rada. Zakladatelko, je to des a soucitim.

• Citovat
  • Upravit
13144
28.2.22 07:52
@Anonymní píše:
Jo a to jsem zapomněla. Mám i exém na rukou, způsobuje jar apod. No, člověk by řekl, že řešením bude mýt v rukavicích, ale houby, z rukavic mám exém taky. :zed: Bacha na to, než jsem na to přišla, dost jsem zkusila.
Pokud máš mimčo dvouměsíční, jsi taky ještě pod vlivem hormonů. Vydrž :srdce:

To jsem řešila bavlněnymi fotografickými rukavicemi…ale není to nadlouho, ruce se začnou potit a to taky provokuje zhoršení. Ale rychlé činnosti v pohodě… A přes ty bavlněné samozřejmě gumové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.2.22 10:02

My právě taky chtěli druhé miminko. Takže si tim projdu znova. Ve finále kdyby zabrala dieta a já se trochu pročistila tak nevím co v tom těhotenství, jestli není lepší zařadit zase všechny potraviny i mléko a mouku alespoň v míře. Známá v prvním těhotenství jedla extrémně zdravě bez mouky, cukru, hodně zeleniny. A malý má stejné celiakii nemůže právě lepek. U druhé se na to vykašlala jedla vše a ta nemá nic :nevim: je to hodně zapeklitá cesta tohle, člověk si asi nevybere :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
28.2.22 10:15
@Roiny píše:
My právě taky chtěli druhé miminko. Takže si tim projdu znova. Ve finále kdyby zabrala dieta a já se trochu pročistila tak nevím co v tom těhotenství, jestli není lepší zařadit zase všechny potraviny i mléko a mouku alespoň v míře. Známá v prvním těhotenství jedla extrémně zdravě bez mouky, cukru, hodně zeleniny. A malý má stejné celiakii nemůže právě lepek. U druhé se na to vykašlala jedla vše a ta nemá nic :nevim: je to hodně zapeklitá cesta tohle, člověk si asi nevybere :think:

Zda se alergie u dítěte projeví či ne, nezaleží na matce co jí či nejí v těhotenství.
Ale na genech obou rodičů, tedy gen potr. alergii může předat i otec i když u něj se alergie neprojevuje, ale u něj v rodině (předci) ano

• Citovat
  • Upravit
18
28.2.22 10:24

Děkuji za informaci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
7.3.22 14:58

@Roiny urcite alergologie, k tomu bych zkusila i biorezonanci a eliminacni dietu, drz se :hug:

http://www.bicom-optima.cz/alergie/

https://verazikova.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.5.22 22:40
smazaný příspěvek

@admin reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit