Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
https://www.fitsrozumem.cz/…nechat/9578/?…. sznhp. box&dop_req_id=yeYT0BNIjLk-202202271855&dop_id=15597355
Třeba v tom taky něco najdeš…
Ja som tehotna a ekzém sa mi zhoršil hneď od začiatku mám aj kortikoidy ale pomôžu na chvíľku a za.par dní je to naspäť je to hrozne nemôžem sa toho vôbec zbaviť
Já měla ekzém z lepku, nemám celiakii, ale alergii na lepek. Můžeš ho zkusit na měsíc vysadit.
Trpím s tebou
. V těhotenství a při kojení mám exém vždy příšerný, takže momentálně se už rok a půl ustavičně drbu a brečím bolestí.
Vypozorova jsem, že mi exém extrémně zhoršují jogurty, zvlášť ty "živé " bílé, skyr, holandie apod. a taky čokoláda a všelijaké tyčinky a oplatky s ní. Pomáhá solárko, takže to teď začínám chodit, když se rozvolnilo a to pomáhá hojit. Helfly by mi i kortikoidy, ale ty už nemám a můžu jen omezeně, když kojím. Jinak střídám Biodermu, Xeracalm, La roche posey, Belobaza apod. Pokaždé mi sedí nebo vadí něco jiného. Kolikrát krém, namažu a můžu se udrbat, takže smyju a zkusím jiný..Je to tím hormonálním koktejlem, až dokojím a tělo se srovná, bude líp. Nicméně je to úmorné, únavné a krom toho, jak je to bolestivé, si ještě připadám, jako bych byla prašivá. ![]()
Jo a to jsem zapomněla. Mám i exém na rukou, způsobuje jar apod. No, člověk by řekl, že řešením bude mýt v rukavicích, ale houby, z rukavic mám exém taky.
Bacha na to, než jsem na to přišla, dost jsem zkusila.
Pokud máš mimčo dvouměsíční, jsi taky ještě pod vlivem hormonů. Vydrž ![]()
Ja se přidávám. Již 5 měsíců katastrofa, vysetrena od hlavy po paty, ze stravy jsem vyloučila téměř vše. Mazala jsem se x kortikoidama, nakonec jsem nějakou dobu brala i prednison. Efekt doted téměř nula. Alergie nezjištěna (hraniční na jednu bylinu).Je to na posrani. Svědí to jako kráva, antihistaminika na noc téměř nepomahaji (ani Dithiaden).Teď jsem prodělala covid a ještě se to zhoršilo, i když jsem myslela, ze už to víc nejde. Btw covid mi to i po x letech klidu znova spustil (nyní mám covid podruhé ). Koupu se na střídačku v soli z mrtvého moře a ovsi. Promazavam -zkusila jsem vše-čisté přírodní, neprirodni, dělané masti, emolencia. Nereaguje je to na nic. Nechápu, nerozumím a s naději vyhlizim léto.
@Anonymní píše:
Ja se přidávám. Již 5 měsíců katastrofa, vysetrena od hlavy po paty, ze stravy jsem vyloučila téměř vše. Mazala jsem se x kortikoidama, nakonec jsem nějakou dobu brala i prednison. Efekt doted téměř nula. Alergie nezjištěna (hraniční na jednu bylinu).Je to na posrani. Svědí to jako kráva, antihistaminika na noc téměř nepomahaji (ani Dithiaden).Teď jsem prodělala covid a ještě se to zhoršilo, i když jsem myslela, ze už to víc nejde. Btw covid mi to i po x letech klidu znova spustil (nyní mám covid podruhé ). Koupu se na střídačku v soli z mrtvého moře a ovsi. Promazavam -zkusila jsem vše-čisté přírodní, neprirodni, dělané masti, emolencia. Nereaguje je to na nic. Nechápu, nerozumím a s naději vyhlizim léto.
Jeste doplním rozsah -cele tělo krom přední části trupu a obličeje.
Kdyby tady měl někdo ještě nějaký tip na cokoliv (nebude toho mnoho, co jsem ještě nezkusila),budu rada. Zakladatelko, je to des a soucitim.
@Anonymní píše:
Jo a to jsem zapomněla. Mám i exém na rukou, způsobuje jar apod. No, člověk by řekl, že řešením bude mýt v rukavicích, ale houby, z rukavic mám exém taky.Bacha na to, než jsem na to přišla, dost jsem zkusila.
Pokud máš mimčo dvouměsíční, jsi taky ještě pod vlivem hormonů. Vydrž
To jsem řešila bavlněnymi fotografickými rukavicemi…ale není to nadlouho, ruce se začnou potit a to taky provokuje zhoršení. Ale rychlé činnosti v pohodě… A přes ty bavlněné samozřejmě gumové ![]()
My právě taky chtěli druhé miminko. Takže si tim projdu znova. Ve finále kdyby zabrala dieta a já se trochu pročistila tak nevím co v tom těhotenství, jestli není lepší zařadit zase všechny potraviny i mléko a mouku alespoň v míře. Známá v prvním těhotenství jedla extrémně zdravě bez mouky, cukru, hodně zeleniny. A malý má stejné celiakii nemůže právě lepek. U druhé se na to vykašlala jedla vše a ta nemá nic
je to hodně zapeklitá cesta tohle, člověk si asi nevybere ![]()
@Roiny píše:
My právě taky chtěli druhé miminko. Takže si tim projdu znova. Ve finále kdyby zabrala dieta a já se trochu pročistila tak nevím co v tom těhotenství, jestli není lepší zařadit zase všechny potraviny i mléko a mouku alespoň v míře. Známá v prvním těhotenství jedla extrémně zdravě bez mouky, cukru, hodně zeleniny. A malý má stejné celiakii nemůže právě lepek. U druhé se na to vykašlala jedla vše a ta nemá nicje to hodně zapeklitá cesta tohle, člověk si asi nevybere
Zda se alergie u dítěte projeví či ne, nezaleží na matce co jí či nejí v těhotenství.
Ale na genech obou rodičů, tedy gen potr. alergii může předat i otec i když u něj se alergie neprojevuje, ale u něj v rodině (předci) ano
@Roiny urcite alergologie, k tomu bych zkusila i biorezonanci a eliminacni dietu, drz se ![]()