Ekzém v obličeji

Napsat příspěvek
Velikost písma:
476
17.9.12 07:02

@monatkaa testy na alergii na BKM jsou nespolehlivé, jediné, co lze udělat, je nasadit speciální mléko pro alergiky na BKM a sledovat, zda se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.12.22 15:04

Ekzém na obličeji

Ahoj, čtu zde spoustu rad ohledně exzémů, ale opravdu nevím kam se vrtnout. Přece nenakoupím dalších 10 věcí a budu zkoušet?? Přikládám fotky. Přijde mi, že má dva typy ekzémů. Jeden na čele, sušší a druhý na tvářích a všude okolo a ten je červený a určitě není suchý.
Pediatrička nám řekla, že je to normální a že bílé hlavičky máme potírat Opthalmo-framioinem a červené fleky Tano-hermalem, jenže ten se nesmí dostat do očí, což je dost nemožné když se pořád hlemejždí. Maximálně na okraje. Ten ale vytvoří jen takový bílý film a nevíme vlastně jestli to pomáhá, spíš to jen vysušuje. V každém případě pediatrička řekla, že to určitě není projev alergie na mléko nebo jiné, prostě to není alergie, i když to zde na forech dost čtu, že by to mohlo být. Opravdu nevím co si o tom mám myslet když doktor řekne něco jiného, než tvrdí zkušenosti lidí??
Dále jsme zkusili černý čaj, Okuflex, Topicream. Vysadili jsme veškeré mléko, čokoládu, koření, rajčata a vejce. Stav se vůbec nelepší.
Ted opravdu nevím zda si jet pro Bepanthen nebo jiný dokrm (máme Nutriolo HA+) nebo řepíkový olej nebo co to tu bylo, pak nějaký Cutozin?? Opravdu bych chtěl vědět jestli je tu někdo, kdo má stejnou zkušenost a opravdu ví, že mu na to zabralo něco konkrétního. Protože střílíme naslepo několik dní a je to fakt hrozně ubíjející když ten stav je pořád spíš horší nebo minimálně stejný.
Narodil se 30.11., takže je mu dnes 25 dní. Ještě dodám, že jsem používali také probiotika pro matku a i pro něj, ale u něj jsme je už vysadili také.

Příspěvek upraven 25.12.22 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
25.12.22 15:26
@Tom_Lu píše:
Ahoj, čtu zde spoustu rad ohledně exzémů, ale opravdu nevím kam se vrtnout. Přece nenakoupím dalších 10 věcí a budu zkoušet?? Přikládám fotky. Přijde mi, že má dva typy ekzémů. Jeden na čele, sušší a druhý na tvářích a všude okolo a ten je červený a určitě není suchý.
Pediatrička nám řekla, že je to normální a že bílé hlavičky máme potírat Opthalmo-framioinem a červené fleky Tano-hermalem, jenže ten se nesmí dostat do očí, což je dost nemožné když se pořád hlemejždí. Maximálně na okraje. Ten ale vytvoří jen takový bílý film a nevíme vlastně jestli to pomáhá, spíš to jen vysušuje. V každém případě pediatrička řekla, že to určitě není projev alergie na mléko nebo jiné, prostě to není alergie, i když to zde na forech dost čtu, že by to mohlo být. Opravdu nevím co si o tom mám myslet když doktor řekne něco jiného, než tvrdí zkušenosti lidí??
Dále jsme zkusili černý čaj, Okuflex, Topicream. Vysadili jsme veškeré mléko, čokoládu, koření, rajčata a vejce. Stav se vůbec nelepší.
Ted opravdu nevím zda si jet pro Bepanthen nebo jiný dokrm (máme Nutriolo HA+) nebo řepíkový olej nebo co to tu bylo, pak nějaký Cutozin?? Opravdu bych chtěl vědět jestli je tu někdo, kdo má stejnou zkušenost a opravdu ví, že mu na to zabralo něco konkrétního. Protože střílíme naslepo několik dní a je to fakt hrozně ubíjející když ten stav je pořád spíš horší nebo minimálně stejný.

Kolik miminku je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.12.22 15:35

@Tom_Lu tohle je na konzultaci na kožní… To jako pediatra, když viděla tak špatnou kůži u miminka, vás nechala jít? Po svátcích bych neváhala navštívit nejbližší kožní oddělení v nemocnici
Může to být alergie na nějakou potravinu, histaminova intolerance nebo cokoliv jiného. Zatím bych myla jen obyčejnou vodou a opatrně vysušila měkkým ručníkem, pálenkou.
Hlavně nepouzivej oleje. Co má suché bych promazala calciovou mastí, jen ve velmi tenké vrstvě. Co je mokrý ekzém, tak zase jemnou vrstvičku zinkové masti.
A opravdu se nenechat odbyt, vyžádat si alergo vyšetření.
Na ručky bavlněný rukavičky, aby si to mimco neskrabalo.
To zahojení kůže bude trvat :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6
25.12.22 15:35

Ekzém na obličeji

Narodil se 30.11., takže je mu dnes 25 dní. Ještě dodám, že jsem používali také probiotika pro matku a i pro něj, ale u něj jsme je už vysadili také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.12.22 15:38

@Tom_Lu já mívám podobný ekzem na rukách, promazavam to občas tak jednou týdně kortikoidama s antibiotikama, ale s takovým miminkem fakt jdi na kožní…
Jsou to takové puchýřky naplněné tekutinou? Hrozně to vždycky svědí a pěkně to bolí, když to praskne.

• Citovat
  • Upravit
6
25.12.22 15:57
@Anais Brno píše:
@Tom_Lu tohle je na konzultaci na kožní… To jako pediatra, když viděla tak špatnou kůži u miminka, vás nechala jít? Po svátcích bych neváhala navštívit nejbližší kožní oddělení v nemocnici
Může to být alergie na nějakou potravinu, histaminova intolerance nebo cokoliv jiného. Zatím bych myla jen obyčejnou vodou a opatrně vysušila měkkým ručníkem, pálenkou.
Hlavně nepouzivej oleje. Co má suché bych promazala calciovou mastí, jen ve velmi tenké vrstvě. Co je mokrý ekzém, tak zase jemnou vrstvičku zinkové masti.
A opravdu se nenechat odbyt, vyžádat si alergo vyšetření.
Na ručky bavlněný rukavičky, aby si to mimco neskrabalo.
To zahojení kůže bude trvat :srdce:

Pediatrička to viděla 2×. Jednou v počátečním stádiu, kdy to ještě nebylo nic moc. A podruhé už to bylo o dost horší, ale né tolik a reagovala na to jak jsem psal. Opthalmo-framikoin na bílé čepičky a Tano-hermal na červené skvrny.

Než se zase dostaneme někam na kožní, tak nevim no. Řešili byste to přes pohotovost? Tam mají jiné problémy typu horečky, kašel a je tam spousta nemocných dětí. My nemáme zatím žádnou imunitu. Docela nerad bych tam jezdil i kdyby nás pronesli zadem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.12.22 15:59
@Anais Brno píše:
@Tom_Lu já mívám podobný ekzem na rukách, promazavam to občas tak jednou týdně kortikoidama s antibiotikama, ale s takovým miminkem fakt jdi na kožní…
Jsou to takové puchýřky naplněné tekutinou? Hrozně to vždycky svědí a pěkně to bolí, když to praskne.

Zatím jsme nezaznamenali, že by mu to praskalo a těžko říct jestli ho to svědí. Asi jo, ale fakt těžko říct, on si rukama rejdí po obličeji od úplného začátku a pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.12.22 16:04

@Tom_Lu přímo na pohotovost bych nejezdila, zkusila bych 27 zavolat do nemocnice přímo na kožní a domluvit se na návštěvě.
Je kojeny nebo na UM. pokud UM nasadila bych Alfamono, Neocate pro vyloženě alergický děti.

• Citovat
  • Upravit
6
25.12.22 16:38
@Anais Brno píše:
@Tom_Lu přímo na pohotovost bych nejezdila, zkusila bych 27 zavolat do nemocnice přímo na kožní a domluvit se na návštěvě.
Je kojeny nebo na UM. pokud UM nasadila bych Alfamono, Neocate pro vyloženě alergický děti.

A to je běžné kožní i pro dospělé nebo je nějaké kožní jenom pro děti?
Kojení je jeden velký problém. Dokrmovali jsme Hippem, ale vůbec nemohl prdět a svíjel se. Nasadili jsme tedy Nutrilon HA se štěpenou bílkovinou. Dělají ho i ve verzi pro alergiky, ale zdráhali jsme se sami si naordinovat něco speciálního.

Kojením jsem nechtěl chat zahlcovat, ale jak jsem říkal jeden velký problém. Pozvali jsme laktační poradkyni. Říkala, že musíme pořád kojit a další různé rady samozřejmě. Nic nám nefunguje. At už máme cévku nebo lahvičku, tak se pořád topí. Někdy se topí i z prsa - že nestačí polykat a mléko mu jde do nosu. Máme ho na boku jak nám ukazovali v porodnici i laktační, případně na fotbalistu nebo vleže. Viděli jsme xy rad a videí a pořád nám to prostě nejde. Takže k tomu všemu to vypadá asi takto: Z pravého prsa nakojíme tak 10-20ml on u toho usne, sotva dýchá. Přebal, pak druhé prso to samé. Čili za hodinu nakrmíme tak max 40ml, takže dokrm. Pak odříhnutí. Většinou se mu povede se ještě do toho podruhé podělat. Takže ho zase probudíme a neusne. Dvě hodiny v háji a zase kojíme. Je mrzutej, pořád u toho usíná, jakmile ale přestaneme, tak do pěti minut se probudí a začne strašně řvát, úplně histericky. Takže věčný boj je jestli ho nechat spát posranýho. Jenže už jsme museli nasadit Sudokrém, protože má velké opruzeniny. Cévku vyloženě nesnáší. Laktační říkala zkrácená uzdička, nechat prostřihnout. Dočetli jsme se, že to má pomalu každé dítě a že se to prodlouží až bude větší, že se to nedoporučuje prostřihávat. Dneska jsem zkusili prostě pořád kojit. Žena už nemůže, on je celý den vzhůru, jediné jak usnul na půl hodiny bylo, že jsem mu dal 30ml dokrmu, ale už zase kojíme. A když už se nám povede ho nějak slušně nakojit, tak uspání další obrovský problém. Neustále prdí, svíjí se nebo se i pokadí. Můžu skákat na míči, během kojení už uspávat, do korbičky, mluvit na něj, potichu zpívat, pouštět nějaké cinkání nebo cokoliv, ale nic nezabere. Prdí a prdí nebo se pokadí, skoro nespí a po hodině neustálého snažení se začne zase hlásit o jídlo řvaním. Jediné co docela zabírá je nacpat ho do vajíčka a chodit s ním po bytě. Ale už mě z toho hodně bolí záda i ruce. Nemáte nějaké rady na to, jak zvýšit obnovu mléka? Laktační nám poradila lepší techniku a stále kojit, aby se prso navyklo na častější obnovu mléka, ale když viděla, že mu to nejde ani přes její rady (včetně mačkání prsou, cévky atp.), tak říkala ta uzdička. Takže v podstatě to přehodila na to, že malému to nejde a není s tím co dělat, protože pokud on nebude moct, tak se mléko v prsou také nebude obnovovat. Ale to nám to fakt ted nevyřeší. Než se dostaneme k pediatričce a někam, kde by nám to udělali a zda to vůbec dělat, tak se asi zblázníme. Potřebovali bychom opravdu rychlejší obnovu mléka. Nevím jak moc může ten dokrm souviset s tím ekzémem, ale je to druhý velký problém co máme, takže jsem to sem sepsal také..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
25.12.22 16:48

Uzdičku bych střihla ( mi se syn díky krátké uzdičce nenaučil zase nikdy pít z láhve, takže jsem musela kojit jak blbá a pořád ho mít u sebe, taky vražedná kombinace ). Zavolala bych do porodnice, kde jste rodilí, kde by mu to strihli.
Nasadte nějaké to Alfamino, Neocate ( ty HA mlíka pořád obsahují bílkovinu kravského mléka a může to být ten alergen). Jsou drahý, ale pediatra by vám je měla napsat na předpis a pak už ten doplatek není tak velký.
Kojení bych ve vašem případě nehrotila :srdce: manželka i ty musíte už být KO..
Obraťte se na dětskou nemocnici, tam je speciální kožní oddělení, vyzadejte si i alergologické vyšetření.
Drzim palce :srdce:
Pokud totiž manželka kojí a nevíte, co je alergenem, takže dostává do mateřského mléka a je to začarovaný kruh. Já mám ABKM a celiakii, takže díky tomu, že sama držím dietu a v těhotenství i při kojení jsem se hlídala, ekzému jsme se vyhli, ale kdybych tuhle zkušenost neměla se sebou jako dospělou, tak dětská by mi stejně nepomohla…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
25.12.22 16:54

Na spaní vemte do bytu kočárek… Zkuste ho uspat tam. Umyje zadnici jen čistou vodou, žádné ty vlhčené ubrousky a pak bepanthen a přebalovat co nejčastěji. Já latkovala, takže opruzeniny byly minimální.

• Citovat
  • Upravit
6
25.12.22 17:09
@Anais Brno píše:
Na spaní vemte do bytu kočárek… Zkuste ho uspat tam. Umyje zadnici jen čistou vodou, žádné ty vlhčené ubrousky a pak bepanthen a přebalovat co nejčastěji. Já latkovala, takže opruzeniny byly minimální.

on má ty opruzeniny z častého mytí, né, že bychom ho nepřevlíkali. Vlhčené ubrousky vůbec. Máme textilní jemnou tkaninu nastříhanou na proužky. Kočár se do bytu nevejde, není kam dát. Musím s ním jedině ven, což je bezva třeba v 11 večer :( Ale asi nic jiného nezbyde.
Každopádně děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek