Elektromobil ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Leontodon
14.7.24 12:08

@Lenon my právě proto vzali hybrid. Ale my těch 2× 2000 km jezdíme docela často :nevim:. A kolem prarodičů je to s dobíjením bohužel taky slabota. Což se jistě bude měnit, ale zatím je bohužel situace jaká je. Fakt bych si na místě zakladatele koukla, jak to vypadá v okolí. Tady třeba když dá firma zaměstnanci elektroauto, tak k tomu mu hned na náklady zaměstnavatele rovnou postaví dobíječku u domu. Takže tohle fakt nikdo neřeší. Na služebkách na dobíjení počítáme těch 30 minut, víc to netrvá. Ale to nejsou zkušenosti z ČR.

@Cenarius já třeba nechápu, proč teď všichni chtějí rušit diesly. My měli diesel - a žral míň než teď nový hybrid… Předtím jsme taky měli diesly a to nešlo zničit. Najezděných i 400000 km a pořád ok. Jak se tam teď dodává ad blue, tak ani emise nejsou špatný. Úplně nechápu, že je takový tlak diesly úplně stáhnout…

• Citovat
  • Upravit
8523
14.7.24 12:16

Dostali jsme do práce osmimístný elektroauto. Jediná možnost to dobíjet je z klasický zásuvky na baráku. Včera jsem to ze 48 % dobila do plna za 24 hodin. Šílený. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.24 12:24

Máme v práci dvě, poměrně drahý……
Katastrofa, auta jsou tam půl roku, každou chvíli v servisu, ráno je vždycky dobrodrůžo, jestli se do toho auta vůbec dostaneme….. Na závadu nikdo nemůže přijít. Já osobně bych si to pořídila až za pár let, až vychytají mouchy, nabíječky budou všude a na jedno nabití se dostaneš dál než za humna….

• Citovat
  • Upravit
20905
14.7.24 12:42
@PetraJ píše: Více

To máte ID BUZZ ne? To jde nabijet samozřejmě úplně všude, i na superchargerch od Tesly… A nabíjení z klasické zásuvky je ta největší nouzovka, která existuje. Takže vybereš nejhorší možnost jak to nabít a nadáváš, že to stojí za prd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
14.7.24 12:45

@Gracetheworld ještě víc důležitý je rozpočet. Jelikož všechny schopný EV začínají kolem milionu. Což je pořád dost. Ale už se menší MG, Volva apod. Dají sehnat níž nebo pak Dacie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
14.7.24 12:46

Logicky. Na normální zásuvku ti to dá 230V*16A=3680W max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15879
14.7.24 12:47
@Anonymní píše: Více

Co máte za auta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.7.24 12:48
@Cenarius píše: Více

Máme Opel Vivaro. A jinde to nabíjet nemůžeme, prej se to nedá platit v hotovosti, jenom kartama a ty my nemáme. Prostě jsme s velkou slávou dostali auto a starejte se. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.24 12:49

Máme Hyundai, stály hodně přes milion, a obě se budou kvůli mnoha závadám vracet….

• Citovat
  • Upravit
15879
14.7.24 12:49
@Leontodon píše: Více

Protože Evropané kupují vše z Číny a Číňané si kupují naše politiky, jinou logiku v tom nehledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.7.24 12:51

Tak časem se jim asi nikdo nevyhneme, kdo bude chtít zůstat samostatně pojízdný. U nás vidím, že jezdí asi tři Tesly. To mi přijde na jednu dědinu dost. Zatím jen okukujeme. Kde dobíjí, to netuším. Na benzínce jsem si nevšimla, jestli je tam přidáno i dobíjení na tohle. Asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.7.24 12:53
@Anonymní píše: Více

Nám to taky blbne. Nastavíš tam češtinu, datum a čas, druhej den to nastartuješ a píše to anglicky, datum to hlásí 1.1.2007 a čas 0:01. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
14.7.24 12:58

Ale to je blbost uživatele. Nikoli chyba auta… Auto lze nabíjet všude a mnohem rychleji.

Však není potřeba jen klasicka karta. Jsou i karty od poskytovatelů a přijde jednou za měsíc faktura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.7.24 13:08

Však já vím, že to není chyba auta. Jen jsem chtěla napsat že když člověk je nucenej to nabíjet z klasický zásuvky, tak je to fakt na dlouho. Ale mobily jsme taky dřív nabijeli celej den. Tak snad se to časem zlepší. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.7.24 13:12
@Gracetheworld píše: Více

Stavajici 8-mi mistne jsme kupovali v dobe kdy jsme jezdili se vsemi detmi - tj celkem 6 osob. To uz ted nenastava. Takze je nam to auto trosku velke a premyslime o tom koupit neco mensiho. S tim ze urcite jedno auto zustane spalovak - delsi cesty, okamzita dostupnost atd.
Pripadne el auto by bylo spise na jizdy do 100-200km atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný