Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A k čemu vám bude perfektní dům, když bude prázdný a bude vám v něm smutno? Zvaž ještě jednou výběr partnera, on za 10-15 let může jít o dům dál a mít dítě s jinou, ale co si počneš ty?
@Karleon to byl vtip?
výměna partnera nepřipadá v úvahu, jen nevím jak to řešit v takovém věku. Navíc už vidím jak si zoufale hledám chlapa kvůli dítěti a pak nebudu šťastná
… ehm.. skoro žádný kluk netouží sám od sebe v takovém věku plánovaně mí dítě, když ještě studuje..
Ahoj
Já mám za sebou taky dvě laparoskopie, 4 inseminace, 5 transferu a dítě žádný… Je mi 24
endometrioza se pořád vrací včetně cyst a šance na vyléčení 0 ![]()
Karleon to nemyslela zle. Jde o to, že o část vaječníku už si přišla a jde o to co bude za par let. Budeš vůbec ještě nejaky vajecnik mit? Endometrioza je nevylecitelna a bohužel se vrací a muze to byt v daleko větší formě. Po laparoskopii a nasledne léčbě se prave doporucuje tehotenstvi. Ja mám endometriozu a otehotnela jsem až po IVF..
@Kat80 píše:
Karleon to nemyslela zle. Jde o to, že o část vaječníku už si přišla a jde o to co bude za par let. Budeš vůbec ještě nejaky vajecnik mit? Endometrioza je nevylecitelna a bohužel se vrací a muze to byt v daleko větší formě. Po laparoskopii a nasledne léčbě se prave doporucuje tehotenstvi. Ja mám endometriozu a otehotnela jsem až po IVF..
Vím že nemyslela zle
každopádně spíše nevím jak diskuzi s přítelem vést. Nechtěla jsem se dostat do situace, kdy bych ho k tomu musela přimět a on by to udělal pro nás přestože by uvnitř to dělal jen pro mě. Nechci ho vystavit takové situaci a pak to s ním raději ani řešit nechci zatím.
@LadyWinnie hele pokud te miluje, tak to nebude dělat jen pro tebe, ale i pro sebe. Rodina život naplní a s ty mi zdravotními komplikacemi bych si určitě o tom pohovorila. Měla jsem v 19 velice zvýšené HPV viry a doktor mi doporučil otěhotnět… ze bych mohla přijít o velký kus děložního čípku a případné těhotenství by bylo vysoce rizikové. Tenkrát jsem si říkala, ze cože? Ale promluvila jsem si s tehdejším přítelem a ten byl radikálně proti a bylo mu 25. Pak mi došlo, ze mu zas tak o mě nejde. Ono když začneš řešit opravdové problémy s protějškem, tak zjistíš, jestli za to stojí. Bez promluvy se to ale nevyřeší, takže bych mu popsala situaci, možná rizika a uvidíš, co ti k tomu řekne. Vztah je o komunikaci, zvlášť v tak zásadní záležitosti jako je dítě.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Je mi 22 let a mám trochu problematickou situaci. Jsem po druhé laparoskopii při které mi diagnostikovali endometriozu (při první mi sebrali skoro celý levý vaječník) a dostala jsem hormonalni léčbu Visanne cca na pul roku. Otázka zní… co Vám lékaři řekli po tom co jste léčbu ukončili? Děti ještě nemám a bohužel plánovat ještě ani nemůžu, kvůli partnerovi a také i protože chceme stavět baráček a to bychom pak asi finančně neutáhli. Pořád jen čtu příbehy jak se už páry snaží otěhotnět, ale mám strach nějak čekat pár let a cpát do sebe buhvi co než se partner sám od sebe rozhodne chtít to aspoň zkoušet.… a předpokládám že s takovou diagnozou extra čekat neni vhodný. Máte zkušenosti některá s podobnou situací? Případně jak to řešit s partnerem, když chce děti až ve 30ti letech?
To jsem já. Endo mi zjistili ve 20. Dítě jsem nechtěla ani partner. Tak mi nasadili ha a brala jsem ji 8let v kuse bez ms. Endo to zazehnalo, ha mi nezpůsobila žádné problémy. Ale měla jsem nějakou dražší. Po vysazení jsem otehotnela do 3mesicu. Potom to nevyšlo ale teď jsem 36tt a bez pomoci lékařu, přirozeně.
@LadyWinnie řekla bych mu to na rovinu, tak jak to je a jak by to mohlo za pár let skončit. Než skonci léčba s Vissane bude mit čas přemýšlet a rozhodnout se
@lachtanice86 tak to mi trochu zvedlo naladu
ja bych chtela třeba tak za 2 roky dítě ale kdo vi no jak se to vyvrbi ![]()
@Kat80 píše:
@LadyWinnie řekla bych mu to na rovinu, tak jak to je a jak by to mohlo za pár let skončit. Než skonci léčba s Vissane bude mit čas přemýšlet a rozhodnout se
O situaci ví, ale pořád je to velká neznámá s dětma. Ale musím říct, že je to opravdu štěstí ho mít. Podle mě je dost takových co by me vystehovalo z bytu s tím ze si najde zdravejsi partnerku (s trochou nadsazky) ![]()
@LadyWinnie ano antikoncepce je taky reseni, me bohužel krvaceni neudržela a spinila jsem, nekdo po ni ma zase tak rozhozene hormony, že se z toho tělo dlouho dostává do normálu. Zkus si najit ruzne diskuze nebo stranky endometrioza.cz at se rozhodneš spravne a později toho nelitujes
@LadyWinnie píše:
O situaci ví, ale pořád je to velká neznámá s dětma. Ale musím říct, že je to opravdu štěstí ho mít. Podle mě je dost takových co by me vystehovalo z bytu s tím ze si najde zdravejsi partnerku (s trochou nadsazky)
Pokud je to tak, nereste studia, stavbu nebo peníze, jděte do toho, kdyby si otehotnela omylem taky si to nenechas snad vzit
@Kat80 píše:
kdyby si otehotnela omylem taky si to nenechas snad vzit
Tak to stoprocentně ne
zkusím zvážit možnosti. Mám na to ještě pul roku ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,
Je mi 22 let a mám trochu problematickou situaci. Jsem po druhé laparoskopii při které mi diagnostikovali endometriozu (při první mi sebrali skoro celý levý vaječník) a dostala jsem hormonalni léčbu Visanne cca na pul roku. Otázka zní… co Vám lékaři řekli po tom co jste léčbu ukončili? Děti ještě nemám a bohužel plánovat ještě ani nemůžu, kvůli partnerovi a také i protože chceme stavět baráček a to bychom pak asi finančně neutáhli. Pořád jen čtu příbehy jak se už páry snaží otěhotnět, ale mám strach nějak čekat pár let a cpát do sebe buhvi co než se partner sám od sebe rozhodne chtít to aspoň zkoušet.… a předpokládám že s takovou diagnozou extra čekat neni vhodný. Máte zkušenosti některá s podobnou situací? Případně jak to řešit s partnerem, když chce děti až ve 30ti letech?
Ahoj,
… a předpokládám že s takovou diagnozou extra čekat neni vhodný. Máte zkušenosti některá s podobnou situací? Případně jak to řešit s partnerem, když chce děti až ve 30ti letech? 
Je mi 22 let a mám trochu problematickou situaci. Jsem po druhé laparoskopii při které mi diagnostikovali endometriozu (při první mi sebrali skoro celý levý vaječník) a dostala jsem hormonalni léčbu Visanne cca na pul roku. Otázka zní… co Vám lékaři řekli po tom co jste léčbu ukončili? Děti ještě nemám a bohužel plánovat ještě ani nemůžu, kvůli partnerovi a také i protože chceme stavět baráček a to bychom pak asi finančně neutáhli. Pořád jen čtu příbehy jak se už páry snaží otěhotnět, ale mám strach nějak čekat pár let a cpát do sebe buhvi co než se partner sám od sebe rozhodne chtít to aspoň zkoušet.