Enzymy na hojení vazů. Náhrada Wobenzymu - Walzym?

86
20.6.23 10:58

Enzymy na hojení vazů. Náhrada Wobenzymu - Walzym?

Dobrý den, před měsícem jsem si ošklivě poranila kotník. Přehlédla jsem konec chodníku, našlápla na jeho hranu, uslyšela křupnutí, zbortil se mi celý kotník a spadla jsem do cesty.
Dle dr: těžké poranění hlezna v několik osách, poranění vnitřního i vnějšího kotníku, přetržení vazů, veliký otok. Později podlitiny od paty až k prstům, některé mám ještě do teď. Rtg naštěstí negativní, žádná zlomenina.
Dostala jsem na 4 týdny ortézu a nesměla chodit. Po 14 dnech jsem dostala RHB - pulsní magnetické pole a po dalších 14 dnech fyzio, ale tam zatím ještě nemohu chodit kvůli nemožnosti více zatěžovat kotník. Teprve včera jsem mohla začít lehce našlapovat alespoň na patu.
Doktor mi doporučil na podporu hojení Wobenzym, ale upozornil mě, že má asi výpadek, ať se informuji v lékárně. Tam mi potvrdili, že jde o celosvětový výpadek surovin pro jeho výrobu.
Googlila jsem a vlastně možných náhrad moc nenašla. Wobenzym jako takový ekvivalent nemá (což je pochopitelné) a podobné, třeba Phlogenzym má také výpadek.
Našla jsem český výrobek Walzym. Recenze má slušné. Je zde někdo kdo ho užíval a má s ním také nějaké zkušenosti? Uvítám i jiné doporučení, rady.
O tom, že mám doma 3,5 leté dítě o které je se samozřejmě třeba postarat a nějak udržovat aspoň domácnost v chodu, psát nemusím :lol: (manžel první dny zastal vše, ale to takto nešlo nechat na měsíc, že :) )
Díky všem. A bacha na nohy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15955
20.6.23 12:52

Wobenzym můžeš nahradit jiným libovolným placebem. Já bych si třeba koupil hořkou čokoládu. Mají ji všude a je výrazně levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.6.23 12:55
@Zumpa píše:
Wobenzym můžeš nahradit jiným libovolným placebem. Já bych si třeba koupil hořkou čokoládu. Mají ji všude a je výrazně levnější.
:lol: :lol:
A své tvrzení máte něčím podložené? Jste lékař? Vědec?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15955
20.6.23 13:09
@Karolíta píše: :lol: :lol:
A své tvrzení máte něčím podložené? Jste lékař? Vědec?

To je prostě fakt, o účincích Wobenzymu se vedou spory. Jestli chceš snížit viskozitu krve, tak vypij půl litru vody. je to nesrovnatelně levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.6.23 13:17
@Zumpa píše:
To je prostě fakt, o účincích Wobenzymu se vedou spory. Jestli chceš snížit viskozitu krve, tak vypij půl litru vody. je to nesrovnatelně levnější.

Spory se vedou o Homeo, třeba takové Oscillo.
Wobenzym je schválený lék.
Každpádně děkuji za vás podnět. Počkám si na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15955
20.6.23 13:19
@Karolíta píše:
Spory se vedou o Homeo, třeba takové Oscillo.
Wobenzym je schválený lék.
Každpádně děkuji za vás podnět. Počkám si na další.

U Oscila žádné spory nejsou, je to granulovaný cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.7.23 11:07

Doporučuji přečíst článek ¨ A double blind, randomised, parallel group study on the efficacy and safety of treating acute lateral ankle sprain with oral hydrolytic enzymes¨ odkaz je https://bjsm.bmj.com/…/4/431.short
Bohužel to vypadá, že efekt enzymů je opravdu v podstatě stejný jako placebo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.7.23 11:57

Brala bych vysoke davky becka a cecka.
Becko funguje na hojeni skvele.
Jeden ortoped tady ho doporucuje „po hrstech“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí