Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
mela jsme pred porodem stejny otazky, plne te chapu. ja mela vyvolavacku a porod znamenal sileny krece v brise-12hodin, takze jsem si rada zazadala o epidural, vpich jsem VUBEC necitila, na nejakou dobu pomohl, bolesti dost ztisil, ale nemohu roct, ze bych necitila nic, to zas ne, ale uleva to byla. nastrih jsem pres bolesti vubec nezpozorovala, az kdyz mi rekli, ze me jeste musi zasit po nastrihu..ani siti jsme nevnimala, to jsem uz brecela stetstim nad dcerou ![]()
Epidural a bolest zad
Ahojky, jsem půl roku po porodu a pořád mě bolí záda v místě vpichu. V podstatě mi ho píchali 3×. Na poprvé to nevyšlo, pak ano, ale z toho prvního nepovedeného zavedení mi odkapával mišní mok, tak to museli zalepit. Slyšela jsem, že následky můžou trvat cca rok
. Máte to taky tak některá? Díky
Ahoj, ty si asi měla spinální epidurál ne (dává se při císaři)? Protože u klasickýho epidurálu by ti nikdy neměli zajet tak hluboko, aby se dostali až k míše a jestli jo, tak to teda byli pěkný řezníci.
Já měla epidurál, protože už jsem myslela, že jim tam bolestí chcípnu
a musim říct, že mi pomohl tak na 50 procent, bolesti jsem měla furt, ale dalo se to už snést. Jo a záda mě bolí doteď, když se hodně prohnu, tak cítím místo vpichu a to už je malé 9 měsíců, ale řekla bych, že se to zlepšuje.
Já jsem epidurál chtěla taky.Měla jsem strach.Nakonec to dopadlo tak,že mi tři hodiny tvrdila,že je ještě brzo,a pak další tři,že už je pozdě,že budu za půl hodinky hotová.Tak jsem ho nakonec nedostala.Pro mě byla nejhorší ta otevírací fáze…protože jsem se neotevírala(na 8cm a dost),tak mě nechali hekat dlouho.Nakonec jsem řekla,že už prostě musím tlačit(už jsem si fakt nemohla pomoct) a odrodila jsem to na těch 8cm.Samotný porod(jak už jsem mohla tlačit)mě vpodstatě už nebolel.Jen to byla makačka.O nástřihu jsem ani nevěděla.Prostě to najednou lo líp a že mě nastřihli jsem zjistila,až šli zašívat
.A to mě nastřihli až po konečník(4 viditelné stehy).
Díky. Rodila jsem normálně. U mého porodu se pokazilo, co se mohlo. Ale nakonec jsme to zvládli oba dva. ![]()
Já jsem teda měla vyvolávanej porod a epidurál jsem taky chtěla. Jak jsem ležela na boku tak ta spodní noha od pasu po koleno totálně mrtvá, trvalo to hodně týdnů než jsem tam začala něco cítit, ale s místem vpichu nemám zkušenosti, o tom ani nevím ![]()
Zkus se zeptat gynekologa, měl by umět poradit ![]()
Omlouvam se jestli se opakuju ale nečetla sem vše chtěla bych se zeptat nevite epidural se hradi a kolik stoji..Diiky ![]()
Ahojky. Asi jak v které nemocnici. Já rodila v Ol a tam se neplatil. ![]()
Porodní bolesti bolí fest a nejhorší je to vědomí, že s nimi nic nejde dělat. Člověk si tím prostě musí projít, když chce mimčo. Čím víc to bolí, tím dřív se prodere na svět. ![]()
Nástřihu bych se být tebou nebála, v tom stadiu bolesti už ti to bude jedno, šití to samé, pak se budeš soustředit pro změnu na miminko, na to, že už to máš konečně za sebou. ![]()
Epidurál nevím, nechtěla jsem.
Savi7 - Nevím odkud jsi, ale třeba v Praze v Podolí, kde jsem rodila je epidurál zadarmo a v Thomayerce za něj chtějí 5 tisíc, takže opravdu záleží na nemocnici. Mrkni se na webovky, většinou to mají u každý nemocnice napsaný
ahoj, tak ja jsem poprve rodila bez epiduralu (pry jsem byla uz moc otevrena) a dalo se to, ted podruhe s epiduralem, myslela jsem, ze ty bolesti nevydrzim a oni mi ho nabidli, potom uz to bylo ok, aplikace samotna me nebolela, jen bylo docela tezke se nehybat pri kontrakcich, vleze mi ho vubec nemohli zavest, nakonec se to povedlo v sede, zadny problem potom nebyl.. nastrih a siti me nebolely ani pri jednom porodu, az par hodin po nich ![]()
Savi7 píše:
Omlouvam se jestli se opakuju ale nečetla sem vše chtěla bych se zeptat nevite epidural se hradi a kolik stoji..Diiky
ahoj, ja jsem rodila pred 8 dny v Praze u Apolinare a za epidural jsem neplatila nic ..
mě teda píchnutí epi taky nebolelo, akorát to tak hnusně luplo. Chudák doktorka se se mnou dost zapotila, pač jsem měla kontrakce co minuta a v sedě mě to bolelo ještě o 100% víc, tak mi to nakonec píchla v leže, ale byla fakt šikovná.
Jinak nástřih jsem vůbec necítila a šití děs běs, šila mě asi třičtvrtě hodiny a nakonci už umrtvení nepůsobilo, tak jsem tam řvala pomalu víc jak při porodu ![]()
Za mě - stříhání a šití - pohoda, o tom ani nevím. Bolesti před porodem mazec, ale, jak jep rcek venku, na všechny ty bolesti zapomeneš. No a epidural, to byl taky masakr to píchnout, kdybych byla znovu těhotná, tak to je asi jediny, čeho se bojím a zvažuju. Jako bolesti jsme měla i s ním, ale těžko říct, jaky by to bylo bez epiduralu.
Jsem 36+5 těhul.je mi 38 roku a tak se trochu bojím
epidurál se píchá do zad,né do páteře že? a nemuže to udělat nějaký problém?například abych pak cítila nohy a mohla se na ně pak postavit.Poradte mi co mám dělat a jestli si raděj nenechat naplánovat porod,miminko mám zatím stále dost vysoko a obě děti mé jsem přenášela a tak nevím jak to bude s třetím dítkem,vím že každý porod je jiný,ale císař prý je nebezpečný ![]()