Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Můj první porod proběhl mnohem více dramaticky, než jsem si ve svých hypnoporodních představách plánovala. Takže na závěr jsem měla i spinalní anestezii a epidural.
Ta první anestezie dobrý, první dávka epiduralu taky, ale pak mě asi předávkovali tím epiduralem nebo co a začala jsem se hrozně klepat, tlak něco jako 80 na 40, myslím, že jsem ani nebyla moc při vědomí.
Přitom je zvláštní, že když se potom dítě zaseklo a šlo se na sál, kde mi epidural ještě přidali, abych od pasu dolu necítila vůbec nic, tak už to zase bylo dobré a neklepala jsem se.
Teď se připravuju na další porod a jedna z možností je jít rovnou na císaře. Nevíte někdo, jaká je pravděpodobnost, že se zase dostaví tyhle nežádoucí účinky? Protože to bylo dost hrozné, snad horší jak ta bolest (a že nebyla malá).
@Callista Taky mě to čeká takže chápu že se bojíš, já jsem to zase celé prozvracela takže už teď se bojím co bude a jak to dopadne.
@Callista píše:
Můj první porod proběhl mnohem více dramaticky, než jsem si ve svých hypnoporodních představách plánovala. Takže na závěr jsem měla i spinalní anestezii a epidural.Ta první anestezie dobrý, první dávka epiduralu taky, ale pak mě asi předávkovali tím epiduralem nebo co a začala jsem se hrozně klepat, tlak něco jako 80 na 40, myslím, že jsem ani nebyla moc při vědomí.
Přitom je zvláštní, že když se potom dítě zaseklo a šlo se na sál, kde mi epidural ještě přidali, abych od pasu dolu necítila vůbec nic, tak už to zase bylo dobré a neklepala jsem se.
Teď se připravuju na další porod a jedna z možností je jít rovnou na císaře. Nevíte někdo, jaká je pravděpodobnost, že se zase dostaví tyhle nežádoucí účinky? Protože to bylo dost hrozné, snad horší jak ta bolest (a že nebyla malá).
A ten spinal nestačí? Někdo má císaře jen se spinální anestezii.
Já tedy měla epidural.
@Anonymní píše:
A ten spinal nestačí? Někdo má císaře jen se spinální anestezii.
Já tedy měla epidural.
Netuším, já to měla pro dlouhý vaginální porod, takže jsem po spinálu plynule pokračovala epiduralem.
@Callista píše:
Můj první porod proběhl mnohem více dramaticky, než jsem si ve svých hypnoporodních představách plánovala. Takže na závěr jsem měla i spinalní anestezii a epidural.Ta první anestezie dobrý, první dávka epiduralu taky, ale pak mě asi předávkovali tím epiduralem nebo co a začala jsem se hrozně klepat, tlak něco jako 80 na 40, myslím, že jsem ani nebyla moc při vědomí.
A víš vůbec co je epidurál?
Já měla u první sekce problém z tlakem, u druhé se ptaly na první a dali mi něco jinak a dobrý, nic takového se nedělo. Možná u epiduralu taky půjde změnit medikaci - zeptej se na to lékaře.