Je velikost miminka duvod k císaři?

Anonymní
7.12.23 14:56

Je velikost miminka duvod k císaři?

Ahoj, předem říkám ze tady nechci pohoršit nějaké ženy ktere jsou proti císaři.
Momentálně jsem ve 3 měsíci těhotenství, čekám druhé dítě. Ačkoliv jsem si myslela že trauma z porodu me za ty roky co jsem porodila svoji holčičku pustilo, tak začátkem těhotenství jsem velmi rychle zjistila ze tomu tak není. Od zacatku me provází silné nevolnosti, které jsou částečně způsobené i psychikou, nemůžu se srovnat s tím ze budu znovu rodit. Ať se snažím jakkoli to v sobě přenastavit, tak mi to proste nejde, jsem v hroznem stresu a nemám z tehotenstvi ani radost.. přitom jsme si miminko moc prali.. jako moje vysvobození beru císaře.. uvedomuju si co to obnáší a ze je to operace, ale zaroven i já byla jako druhé dítě me mamy rozená císařem.. a žijeme obě. U nás i v manželově rodine se rodí velký děti, takový tlouštíci :D i moje první dcera měla 4250g.. možná proto pro me ten porod byl tak traumatizující protoze me celou sesivali a do dnes to tam dole je takove uvolněné a curani není jako dřív :,( + jsem schytala dost hrubý personal.. no ale abych dokončila svůj dotaz. Vim ze druhé dítě budu mít taky velke.. je tohle a moje obavy z porodu dostatečný důvod abych měla cisare? Chtěla jsem do Hořovic

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
7.12.23 15:05

Sice nevím zda si máte právo zvolit, ale dle mého to důvod je? Já rodila císařem tedy nedobrovolně a zas taková hrůza to nebyla. Budu moc držet paalečky at to dobře dopadne, a určitě to proberte s gynekologem. Taky bych se zeptala v nemocnici kde budete rodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35954
7.12.23 15:10

Ja třeba rodila obě 4200g a bez poranění :nevim: to přece záleží na spoustě dalších věcí a nejöip zo k tomu řekne gynekolog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.12.23 15:12

Promluv si s lékařem. U mě to u druhého důvod byl. Ale v jedné nemocnici to nechtěli jako důvod uznat, prý je všechno značka ideál, tak zkusíme přirozeně. Ve druhé to na císaře bylo :nevim:. Co lékař, to názor. Najdi si takovou nemocnici/lékaře, kde se půjde domluvit tak, aby ses cítila komfortně i kdybys jela dál. U plánovaného císaře to problém není. Za mě máš úplně legitimní důvod.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
7.12.23 15:13
@pikola píše:
Ja třeba rodila obě 4200g a bez poranění :nevim: to přece záleží na spoustě dalších věcí a nejöip zo k tomu řekne gynekolog

A jak tahle informace pomůže ženě, která se z poranění takového dítěte nikdy neposbírala?

• Citovat
  • Upravit
3094
7.12.23 15:14
@Capelucia píše:
Promluv si s lékařem. U mě to u druhého důvod byl. Ale v jedné nemocnici to nechtěli jako důvod uznat, prý je všechno značka ideál, tak zkusíme přirozeně. Ve druhé to na císaře bylo :nevim:. Co lékař, to názor. Najdi si takovou nemocnici/lékaře, kde se půjde domluvit tak, aby ses cítila komfortně i kdybys jela dál. U plánovaného císaře to problém není. Za mě máš úplně legitimní důvod.

Naprosto souhlasím. Poptej se, zakladatelko, která porodnice v okolí je nakloněná císařům (pokud si můžeš vybírat), tam pak jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
7.12.23 15:24

První porod hrozný, dlouhý, bolestivý i přes epidural. Syn měl 3930g a 54cm. Za 2 roky druhý porod, byl lepší, ale hned jsem žadala o epidural, bez něj bych to nedala. Porod byl rychlejší, méně bolestivý. Syn 3800g. Musela jsem pak později na plastiku hráze. U 3. porodu jsem se nechtěla trhnout znovu, tak jsem volila císaře.
Na půl jsem ráda, že mám srovnání obou porodů, ale na druhou stranu to mohl být krásný porod, dcerka narozen ve 39tt a pouhých 2390g :-( 46cm. Mrzí mě teď, že jsem ji nemohla tak mazlit, jako kluky.

Rozmysli se, ať nelituješ prvních chvilek. Druhé porody bývají lepší.

A jestli je císař lepší než normální? Není, bolí to potom.

Nenervuj se dopředu, užívej si těhotenství, nějak to dopadne. Myslím, že vaginální porod by si dala úplně v pohodě. Pro mě to jsou nejkrásnější vzpomínky na světě.

Příspěvek upraven 07.12.23 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
7.12.23 15:25

Máš regulerní důvod pro císaře a neni to jen velikost ditete. Určitě se najde porodnice, která tě pochopí, ale i taková co ví vše nejlíp a honí statistiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.23 15:25

@pikola za to vám opravdu fandím :andel: bohužel každé telo je jiné a to moje to neslo zrovna velmi těžce, neumím si představit ze dalším porodem to bude ještě horší.. a spoléhat se na plastiky opravdu nechci :(

• Citovat
  • Upravit
1244
7.12.23 15:27

Mne na psychiku v druhem tehotenstvi po prvnim porodu pomohli hypnoporodni meditace a dychani, plus jsem dochazela na fyzioterapie a cvicila abych zamezila poraneni panevniho dna. Plus jsem vazala satkem bricho, tehotenstvi bylo uplne v klidu. Nikde me nic netahlo, neucuravala jsem nic. Par dni pred porodem jsem obehala celou prazskou ZOO se starsim. Porod byl lehky a bezbolestny. Panevni dno se ani nehlo. Ale jinak si myslim, ze ti spis navrhnou vyvolavacku driv nez by dite narostlo. Tak to navrhovali mne. Nastesti dcera se rozhodla jit ven sama vcas. Psychicke duvody jsou ale taky mozne pro indikaci CS, promluv si o tom s lekarem.
At se rozhodnes, jak se rozhodnes, tak doporucuju si najit po sestinedeli fyzioterapeuta, pomuze ti dat dohromady to curani. Klidne ho najdi jeste ted v tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.12.23 15:44

@MP Evik já taky dělala kurs hypnoporodu, ještě ve 41 tt byla tůře, uplavala kilometr, těhu ideální, kondice super… a můj veliký syn stejně neprolezl. A to neměl ani 4kg, jenom něco kolem 3,9. Ale byl to hlavoun. Tohle má prostě každá žena jinak. Skončilo to císařem, ale prý taky proto, že „nechtěli tlačit na pilu“. Místo do urychlovačů šli do císaře. A jsem dost ráda. Doktorka mi pak říkala, že si myslí, že by to porodit šlo, ale že bych pak měla hodně veliká poranění s následky - inkontinence a pod. Osobně jsem za jejich volbu ráda. Taky jsem se moc bála, ať dítě není přidušený. Ale tohle bude mít každá žena jinak.

Druhý, tak jak jsem psala - ani už jsem nechtěla zkoušet a v jedné nemocnici chtěli dělat VBAC, protože vše vypadalo krásně. A dobře jsem udělala, protože se ukázalo, že mám extrémně ztenčenou jizvu, která rupla během sekce. Dost věřím, že žena sama intuitivně ví, co je pro ni nejlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.23 15:49
@Anonymní píše:
Ahoj, předem říkám ze tady nechci pohoršit nějaké ženy ktere jsou proti císaři.
Momentálně jsem ve 3 měsíci těhotenství, čekám druhé dítě. Ačkoliv jsem si myslela že trauma z porodu me za ty roky co jsem porodila svoji holčičku pustilo, tak začátkem těhotenství jsem velmi rychle zjistila ze tomu tak není. Od zacatku me provází silné nevolnosti, které jsou částečně způsobené i psychikou, nemůžu se srovnat s tím ze budu znovu rodit. Ať se snažím jakkoli to v sobě přenastavit, tak mi to proste nejde, jsem v hroznem stresu a nemám z tehotenstvi ani radost.. přitom jsme si miminko moc prali.. jako moje vysvobození beru císaře.. uvedomuju si co to obnáší a ze je to operace, ale zaroven i já byla jako druhé dítě me mamy rozená císařem.. a žijeme obě. U nás i v manželově rodine se rodí velký děti, takový tlouštíci :D i moje první dcera měla 4250g.. možná proto pro me ten porod byl tak traumatizující protoze me celou sesivali a do dnes to tam dole je takove uvolněné a curani není jako dřív :,( + jsem schytala dost hrubý personal.. no ale abych dokončila svůj dotaz. Vim ze druhé dítě budu mít taky velke.. je tohle a moje obavy z porodu dostatečný důvod abych měla cisare? Chtěla jsem do Hořovic
:nevim: si myslím, že by mohl. Pokud bude dítě nohama napřed tak určitě doporučuji cs. Může tam hrát roli velikost pánve. :nevim:
Tlak, cukrovka. V průběhu porodu se to může zkomplikovat. Akorát si myslím že dělat závěru ve 3 měsíci je zbytečně brzo.. :nevim:
Ona ta operace není zase takový strašák jak se říká. Jo, bolí, táhne, smích je zlo ale dá se to zvládnout bez větších problémů. :nevim: :nevim:
Možná by bylo dobrý před termínem tu velikost konzultovat s více doktory :nevim: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
35954
7.12.23 15:54
@Capelucia píše:
A jak tahle informace pomůže ženě, která se z poranění takového dítěte nikdy neposbírala?
Že se musí poradit se svým lékařem, protože dítě pres 4 kg není vždy indikace na císaře :roll: ja se nikde nechlubím, jen říkám že je to na ní a ne úplně o velikosti dítěte.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
7.12.23 16:16

@Capelucia osobne si myslim, ze hypnoporodni techniky pomuzou spis podruhe nez poprve.
Ja ji taky neradim, ze prirozeny je lepsi. At se rozhodne jak chce.
Jinak tohle neni jen o velikosti ditete, ale o pristupu personalu, nastaveni psychiky, polohy a tak a nekdy to nejde i presto, ze je vse slunickove. Jeste ze ty CS jsou.
Ja po spouste zasahu, epiduralu a dvouhodinovym tlacenim porodila 4kg dite bez poraneni k siti. Panevnim dno ale bylo v prcicicich. Ale dala jsem ho dohromady na 100%. Ale co mi rekl gyndar? To je normalni to si zvyknete, chodte curat preventivne, kostrc boli treba do dalsiho porodu (nemohla jsem skrz bolest ridit) apod. Vubec neni osveta v tehle oblasti.
Osobne jsem rada, ze jsem prvniho porodila vaginalne, druhy porod byla hracka. A 90% cisaroven kolem me ma po CS problemy. Kamaradku boli jizva 5 let po planovanem cisari. Jina kamaradka mela po prvnim rupturu 3. Stupne, druhy sla na CS a lituje toho, ze to nezkusila vaginalne. Ale osobne si myslim, ze pokud hlava nebude rozhodnuta, tak je lepsi planovamy CS. Hlava stejne ten hezky vaginalni porod nepusti. Nesoudim nikoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.23 16:22

Dcera měla jen něco málo přes 3 kila a stejně jsem byla potrhaná až na zádech, šla rukou napřed. Nicméně si myslím, že velikost dítěte plus trauma je pádný důvod k císaři.

A jinak jsem rodila právě v Hořovicích, personál byl naprosto skvělý, vstřícný, až na výjimky všichni od doktorek po uklízečky moc milí. Takže myslím, že ti vyjdou vstříc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100