Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj
a v tom papíru přímo od soudu do kdy to máš zaplatit to není napsaný?
Našla jsem na netu toto :
Zdravím Vás, pokud chcete uhradit částku, jejíž úhradu Vám ukládá elektronický platební rozkaz tak kontaktujte právního zástupce protistrany, aby Vám sdělil číslo účtu na který máte hradit náklady právního zastoupení a dále i číslo účtu, na který máte hradit jistinu a příslušenství. Současně jej požádejte o vyčíslení dlužné částky i s příslušenstvím k určitému dni, který nastane, např. k 15.11.2017 a jakmile budete tyto platební údaje mít tak vše uhraďte o úhradě si však ponechte doklad (lístek z bankomatu, výpisy z účtu). Popřípadě proti elektronickému platebnímu rozkazu lze v zákonné lhůtě podat odpor, platební rozkaz se zruší a ve věci bude nařízeno jednání. To povede k dalšímu navyšování nákladů.
Tak, jak popisujes, EPR nevypada (nebo to popisujes blbe)… je tam vyrok rozhodnuti, kde je stanoveno, kolik jsi povinna zaplatit…
nicmene jedine co, tak staci kontaktovat zalobce, pripadne jeho pravniho zastupce s dotazem, jaka je aktualni dluzna castka a kam ji mas zaslat…
pokud chces, posli mi EPR do zpravy (klidne zacerni svoje osobni udaje) a muzu ti poradit ![]()
Je to epr a zalobce dela na schvaly kdyz jsem se ptala tak mi napsal hlavne at nezapomneu vse jinak bych mela exekuci a to by bylo nemile a smajliky…
@honeybunn píše:
Tak, jak popisujes, EPR nevypada (nebo to popisujes blbe)… je tam vyrok rozhodnuti, kde je stanoveno, kolik jsi povinna zaplatit…
nicmene jedine co, tak staci kontaktovat zalobce, pripadne jeho pravniho zastupce s dotazem, jaka je aktualni dluzna castka a kam ji mas zaslat…pokud chces, posli mi EPR do zpravy (klidne zacerni svoje osobni udaje) a muzu ti poradit
Je to epr od soudu prvni je tam pruvodni dopis a pak takova ta modro bila listina… a ty jsi z oboru? Potrebovala bych kam co poslat aby to bylo ok
To co popisuješ je navrh na epr, který podává žalobce, následně soud vydá EPR a je to jeden list který se jmenuje elektronicky platební rozkaz, ve kterém je uvedeno jaká částka se má zaplatit + příslušenství od kterého data - to je úrok z prodlení, a náklady právního zastoupeni, vše se většinou posila na účet advokáty a lhůta je do 15 dnů od převzetí tohoto elektronického platebního rozkazu
Zakladatelko, kdo je odesilatelem zásilky, kterou označuješ jako „EPR“?
@Anonymní píše:
Je to epr od soudu prvni je tam pruvodni dopis a pak takova ta modro bila listina… a ty jsi z oboru? Potrebovala bych kam co poslat aby to bylo ok
ano, jsem pravnik
@hanaross píše:
To co popisuješ je navrh na epr, který podává žalobce, následně soud vydá EPR a je to jeden list který se jmenuje elektronicky platební rozkaz, ve kterém je uvedeno jaká částka se má zaplatit + příslušenství od kterého data - to je úrok z prodlení, a náklady právního zastoupeni, vše se většinou posila na účet advokáty a lhůta je do 15 dnů od převzetí tohoto elektronického platebního rozkazu
Vsak to je ono
@eumedon píše:
Zakladatelko, kdo je odesilatelem zásilky, kterou označuješ jako „EPR“?
Obvodni soud pro me bydliste
@honeybunn píše:
ano, jsem pravnik
Muzu tedy ofotit zabarvit data a poslat?
@Anonymní píše:
Muzu tedy ofotit zabarvit data a poslat?
no samozrejme, vzdyt uz jsem to uvadela vyse, rada poradim…
@honeybunn píše:
no samozrejme, vzdyt uz jsem to uvadela vyse, rada poradim…
ok večer vyfotím a pošlu. Jinak ještě na uvodním dopisu píšou že bud zaplatit nebo do 15 dní podat odpor. Tj 15 kalendářních dní od následujícího dne po pžřevzetí mám čas?
Převazal jsem to 6.11.
@Anonymní píše:
ok večer vyfotím a pošlu. Jinak ještě na uvodním dopisu píšou že bud zaplatit nebo do 15 dní podat odpor. Tj 15 kalendářních dní od následujícího dne po pžřevzetí mám čas?Převazal jsem to 6.11.
Odpor má smysl podat, pokud:
Odpor má za následek nařízení jednání (pokud tedy dluh existuje a není promlčen, a tudíž žalobce nemá důvod stáhnout žalobu), prodražuje řízení a pokud to prohraješ, tak o to zaplatíš víc na nákladech řízení.
Ahoj dosel EPR a budu ho platit ale vubec se nevyznam a nevim kam. Je tam milion kolonek a vypoctu a cisel uctu…volala jsem na soud kam patrim a odkud to poslali a ty me rekli ze je to nezajima at si najdu pravnika.
Je tam zalovana castka plus naklady asi na pravnika ale jednou je tam jedna castka pak je to tam rozepsany vselijak v x kolonkach a ve finale je tam neco jako poplatek soudu 400kc ale tam je hvezdicka ze vlastne to neni naklady soudu ale ze budou vycisleny az s uroky na soudu… ale ja zadne uroky platit nechci a k soudu taky ne a proto to chci zaplatit tedka…volala jsem i do poradny co je zdarma v praze ale maji plno a ja to musim zaplatit do konce tydne pristiho…
Poradi nekdo?
Prosim anonym dekuji
Dekuji