Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
@xkoup21 Platila jsem předem a kupovala jsem pár stuh a jehly na šití. Zásilkovna, platba předem, 79 Kč, pošta, platba předem 150 Kč. Váhu odhaduju na Jak jsem psala, objednávku jsem stornovala a rozhodla se, že tohle opravdu podporovat nebudu. A upřímně nechápu, proč si to eshop nějak nezařídí jinak. Myslím, že by pak měl mnohem víc objednávek… Ale tak je pravda, že zas až tak o tolik nejde. Našla jsem si nakonec jiný eshop, mají podobné ceny zboží a poštovné mě opravdu vyšlo na 62 KčAsi maji prostě zájem o zákazníky no
Tomu říkám obchodníci
no tak jasně, eshop je líný posílat jinak než balíkem do ruky, pak je to jasný
![]()
@Shari81 Zcela zcestné nejsou, protože jsem si našla jiný eshop, a tam mi poštovné vyšlo dokonce na 60 Kč.
Klidně bych sem dala i odkaz, ale nevim, jestli je to povolený. Takže spíš zcestné mi přijdou eshopy, které prodávají maličké komponenty a podobné věci, jako třeba stuhy a nitě a jehly a dopravu nabízeji za 150 Kč (upřesňuji že s platbou předem!). No nevadí, jen mě prostě zajímalo, jak to chodí… Každý obchodník at si to dělá jak dělá, já jen vím, že u takového eshopu bych neobjednala ![]()
@Shari81 píše:
S dovolením se vyjádřím jako majitelka e-shopu. Ceny, které zakladatelko uvádíte, jsou zcela zcestné, ty platily před 2-3 lety. Pošta změnila ceníky, momentálně je cena počítána od velikosti krabice, nikoliv váhy. Pokud daný e-shop nemá smlouvu s ČP, tak ani nemá svozy balíků, takže pokud chcete po e-shopu, aby něco poslal pro ně nestandartním způsobem, znamená to, že musí vyslat zaměstnance na poštu s balíkem, je to pouze vstřícný krok e-shopu a měla by jste být ráda, že Vám vůbec vyšli vstříc.
Zásilkovna: cena Zásilkovny se momentálně pohybuje na částce 65Kč vč. DPH, pokud podáte svozem/na pobočce, pokud dovezete balíky přímo na Depo, tak je částka o 10Kč levnější na balík. Takže e-shopy, které uvádí nižší částku za balík přes Zásilkovnu, tak buď mají někde ve svém blízkém okolí svozové depo a balíky tam vozí, nebo částku za balík dotují (platí se zvého). Cena vyšší znamená, že si e-shop do této ceny zahrnuje i obalový materiál, který kupovidu taky stojí peníze…
Hm. Člověk by řekl, že e-shop by měl být rád, že si u něj někdo objednal zboží a vono je to naopak. Zákazník musí být rád, že se někdo obtěžuje s tím zajít na poštu.