Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky muzu davat espumisan i do UM? Kolikrat mam problem je dat malymu jen tam do pusinky
Určitě, přímo do lahvičky, pokud ji vypije celou. A když bys chtěla přímo do pusinky, tak nejlépe nakapat na čistý malíček, mimčo si to nasaje - nakapat napřímo to jde dost blbě ![]()
Davam do o UM všechny kapky. Vigantol, Espumisan a Ted davam BioGaiu. Espumisan nám nezabiral.
Dávám také buď přímo do lahvičky nebo pokud máte plochý dudlík, tak cca 5 kapek se na něj vejde. To mi taky dobře funguje.
Ja od narozeni podávala vše lžičkou, a nez problému…espumisan je sladoucky ten miminkum chutná ![]()
(Ale nejak extra nezabiral, proto jsem přešla na obyčejný kmín…a ten zabral skvěle, od te doby nevi co to je bolebruch
)
@Marie432875 Kmín znamená svařenou vodu s kmínem? Jak často a kolik toho dáváte?
Dobře napíšu to jinak
,– Espumisan nám vůbec nezabíral a měli jsme ho už od porodnice, Baby calm taky ne, kdežto Infacol, který mi byl zde na netu doporučen zabral výborně.
@Lendeš píše:
@Marie432875 Kmín znamená svařenou vodu s kmínem? Jak často a kolik toho dáváte?
1 čajovou lžičku drceneho kminu zaleju prevarenou vodou, klasicky hrnek jako kdyz se děla čaj. Nechám zchladnout, kmín klesne ke dnu. No a dávkování podle potřeby. Kdyz bylo nejhůř, dávala jsem miminku 1 čajovou lžičku kazdy den ráno a vecer, a ja pila ten 1 hrnek denně. Ted mu to dam uz jen kdyz vidím ze neni v pohodě, nebo kdyz sama neco sním.