Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, prosím vás jsou nám tři měsíce a používali jsme sab simplex na bříško a po čase malej začal dělat tuhý bobíky. Tak jsem koupila espumizan a dávám ho druhý den. Malej krásně prdí, dneska kakal třikrát jednou pěkný:) ale dvakrát měl žlutohnědý a řídký jako průjem. A shodou okolností jsme den po očkování a měli jsme teplotku tak dostal čipek. Celej den nechtel ani moc baštit a ted vecer už nechtel vubec, dostala jsem do něj tak 60ml. Prosím podělte se o zkušenosti vůbec nevím nebo jestli jen plaším. Děkuji moooc.
espumizanem to nebude. dneska jsem ho kupovala a koukali jsme s lekarnici i na sab simplex a maji stejnou ucinnou latku
jen espumizan 100mg/ml a sab kolem 60mg/ml tusim..
espumisan se nevstřebává, mění plyny na pěnu (- dle naší dětské). takže ok ![]()
espumisan jsme meli-jak na mm tak um- a stlice odpovidala dane vyzive- tipla bych ocko
Děkuji vám moc maminky, příjdu si už moc psycho, ale to je pořád něco. Už aby začal lést a bude snad už líp.
mihula píše:
Děkuji vám moc maminky, příjdu si už moc psycho, ale to je pořád něco. Už aby začal lést a bude snad už líp.
nechci tě strašit, ale budou jiné problémy. ![]()
vím vím, pomalu se zoceluju
a snad už snámi taky bude tatínek, od porodu je furt někde v zahraničí.Domů jednou za 14dní na víkend a zas fuč ![]()
Než novorozenci espumizan dáte, přečtěte si složení, nemile mě překvapilo:
E420 - Sorbitol, nevhodný pro malé děti
E950 - Aceculfam K, zcela nevhodný pro děti
E200 - Kyselina sorbová, způsobuje alergie
Nechápu, že se něco takového může prodávat pro malé děti ![]()
Jirka