Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes jsem začla s metodou. Kojím. Je najedej. Právě brečí půl hodiny
Chodím po 5ti minutách. Vždy když přídu, stojí v postýlce. Co mám dělat? přesvědčená už konečně jsem, že to tak chci. Usínal jedině se mnou u prsa. a to vždy. V noci se budí po 2 hodinách. Není mi jasný ale tohle. Řekla bych že se postaví kdykoli odejdu,ale sám si už nelehne prostě, tak jak usne? a za druhý když přijdu,uklidní se, ale v metodě píšou že nemám zustávat dlouho. Ale já vidím že by usnul kdybych ho jen uhladila. Mám uhladit nebo po krátký době prostě odejít? Ted vypadal že usne,ale jakoby si zpoměl že odejdu, tak zase spustil ikdyž jsem tam byla. už brečí fakt dlouho
hrozný… Tak dlouho mi trvalo se rozhodnout a ted to mám chut utnout jak pláče.
Režim dítěte od strany 2
Příkrmy-nejí,nepije od str 5
Příspěvek upraven 22.09.10 v 17:41
nebo mám prodlužovat čas? zčeho jsem čerpala já, tam píší po 5ti minutách dokud neusne celý první den. ,ale nekde jsem zahlédla i prodlužovat v jeden den. Furt brečí!!! nevěřim že si sám lehne. Vždycky jak odcházím, už se sápe nahoru a stojí dokud nepřídu…
ahojky, u nas byl prvni den rev 4 hodiny, druhy den 3, treti den hodku a pul, dalsi den 10 minut a od te doby se spi v pohode- tehdy bylo prckovi 8 mesicu…ale nezkousela jsem to pres den, pravda…on stejne usinal jen v kocarku…
k tomu vsavani- prijit, polozit, pohladit, rict, co delas, co budete delat, az se vyspinka a odejit…a idealne si poridit spunty do usi…ja sedela v obyvaku a tekly mi slzy, ale musela jsem vydrzet, jinak by nam vsem hrablo…a stalo to za to
drzim pesti!!!
4 hodiny????????? a to je jako v pořádku jo? ježkovi voči, ted už nepovolim to né ale hrozný to slyšet a být pak v pohodě když přídu k němu, jako nebrečet. Tak jdu zas k nemu. ![]()
Já aplikovala před 14 dni, ale upravila jsem si to podle sebe. Malá byla zvyklá usínat v postýlce, ale já jsem musela stát u ní, jakmile zmerčila, že tam nejsem, nastal šílený řev. Takže jsem položila, pohladila, odešla. Chodila jsem po 10minutách, vždy jsem ji položila dala dudana a zase odešla. První den řvounila 45minut, pak se to zlepšovalo a ted už usíná sama. Takže u nás to fungovalo ![]()
Ahoj. Já bych radila nevzdávej to. A když odejdeš. pláče pořád stejně nebo se intenzita pláče mění? Já podle toho poznám, jestli mám k Máje jít nebo ne. Když pláče stejně nebo víc delší dobu (pár minut), tak tam jdu. Když se postupně uklidňuje, čekám.
Pokud si myslíš, že bys ho uhladila do spánku, tak já bych to zkusila. Eastvil, jak je doporučován, neplatí pro každé dítě. Ale nebrala bych dítě z postýlky. Pokud by to zabralo, počkala bych pár dní a až by si zvykl na tohle, tak bych zkusila odbourat i to hlazení.
Mája jako malinká (do 3 měsíců) spala krásně i v noci (1-2 kojení prakticky od narození), nikdy neusínala u kojení, ale jak jsem ji pak položila do postýlky, usnula sama. Ve 3 měsících se to zlomilo a ona se v noci začala budit po 1-2h a tak je to s pár výjimečnými nocemi dodnes (přes den usíná sama a spí pěkně). Večer usne sama, u kojení ne, dám do postýlky a spí). Ovšem kojení po 1-2 h mi už přišlo na půlroční dítě moc, a tak jsem se rozhodla, že ji v noci budu krmit maximálně 2×. Takže když se vzbudí a pláče, dám dudlík, což většinou vyvolá ještě silnější pláč. Chvíli zkouším, jestli ji nepřesvědčím (někdy se povede), ale když pláče dál, nechám ji chvilku plakat a po chvilce zkouším dát dudlíček znovu. Většinou to stačí, někdy ji pak hladím po tvářičce a držím za ruku, až dokud neusne - postýlku mám vedle mojí, takže u toho ležím a často i spím. Takže stále se budíme po cca 2h, ale už pokaždé nekojím a třeba dneska jsem kojila jen jednou za noc. A už jsem ji ani nemusela hladit. Takže věřím, že jsme na dobré cestě odbourat i to buzení. U Anežky se mi to nedařilo nijak, prostě do 8 měsíců jsem ji kojila ve dne v noci co 2h a vyzkoušela jsem snad všechno (včetně spaní v jiné místnosti).
Přeju, ať se to brzy obrátí k lepšímu
.
brečí furt stejně, a hlavně stojí hned jak odejdu. Sám si nelehne… tak mám ho uhladit??
No nevím, pak si zvykne na hlazení a zase budeš odbourávat toto. Já bych jen položila a dala dudel. U nás to tak fungovalo, ale fakt je každé dítko jiné.
ja bych rozhodne nehladila.
prijit,pohladit,dat dudlicka a odejit.
Kapsarecek píše:
ja bych rozhodne nehladila.
prijit,pohladit,dat dudlicka a odejit.
To zřejmě platí u dítka, které leží a pokňourává.
Pokud dítě v postýlce stojí, hystericky řve, přistupovala bych k němu individuálně a né tak, jak to dělají ostatní maminky.
Verunko, těžko radit, neznáme tvoje dítko, ty sama musíš vědět. co je ještě normální a co už ne.
tak spí. Prostě jsem k němu šla,opět stál. Respektive jak jsem psala, hned jak se jen moje telo pohlo smerem nahoru už vstával. tak jsem položila, řekla o tom jak musí spinkat sám a že až se zbudí maminka tu bude a pujdem ven, ale ted musí spinkat atd. Jak jsem nad ním byla nakloněná a hladila docela se zklidnil, ale natáhnul po mě ruku a sahal mi na tvář. Tak jsem mu vzala ručičky a i s nima jsem mu chytla hlavu aby jsem i trochu přikryla očka a palcema jsem mu hladila kolem očíček a usnul. Ale nevím jestli je to dobře. Co ted teda… Další spaní bude nevím kdy když tohle se tak protáhlo tak asi v 5 možná… další věc je že s tim nebudou souhlasit ostatní. A halvně v noci bude boj.
Byla jsem přesvedčená, že i v noci to tak bude jak píšou, ale ted přemýšlím, jestli v noci přeci jen ještě ho nechat se mnou?? nebo prostě když už tak už???? člověk má pocit, že to má naštudovaný a pak je vše jinak ![]()
Ahoj,
hele nam tohle delal Jenik… mel proste obdobi, kdy si sam stoupnul, ale neumel si lehnout. Usinal tak, ze jsme ho ja nebo manzel nasilim drzeli vleze, a on po chvili usnul.
Estvilla jsem pouzila az pozdeji, kdy uz si umel lehnout.
A ja teda nechodila po 5min., ale nejdriv 3× po minute, 3× po dvou minutach, 3× po trech… dal to nikdy nedoslo. Stopovala jsem si to na stopkach v mobilu. ![]()
Jak tu nekdo psal, kazde ditko je jine. Pokud ti doted usinal u prsa, tak bych usnuti v postylce s hlazenim ocicek povazovala za velky uspech. ![]()
Asi bych priste uspavala zase s tim hlazenim, na Jendu to taky zabiralo. A postupne muzes hladit min a min. Prechod od prsa rovnou sam do postylky je na nej mozna moc razny. ![]()
Drz se! A dej vedet, jak pokracujes. ![]()
Já bych radila vydržet, když už jsi začala!!! Tak si to uprav podle sebe, pokud ti nevadí ho hladit, tak ho prostě hlad než usne, ale pozor, naše si pak na to zvykla a vyžadovala to pořád. Někdy jsem u ní musela stát i hodinu a hladit, proto jsem začala estvilovat.
já to zkušela jednou, taky položit pohladit,odejít,hned stala a řvala,do toho se z toho pláče posr…,tak jsem si k ní prostě sedla a hladila jí nevidím na to nic špatnýho,takže u nás platí,položit do postýlky,zaspívám nějakou písničku,hladím jí, do minuty usne, spí mi celou noc,nebudí se ani na kojení každé dítko je ale jiné, tak nevím. je to pro mě i příjemný kouká na mě hladí mi ručičky,až bude větší tak jí místo zpívání budu číst pohádky,mám jen ji žádné další dítě takže na uspávání ( které stejně trvá nejdýl tak 5 minut)mám čas