Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
super verunko!
pomalicku ale jiste!
dneska mu dej to same a takto pokracuj aspon tyden nez zmenis, nebo pridas neco jineho. ja te chapu. lehko se to rekne, kdyz vidis ze neji skoro nic, ale bohunka apod. ma pravdu kdyz kojis nemas se ceho bat. a s tatinkama to je presne
taky miluju jak rika ze je to zlaticko apod zatimco ja tu hystericky brecim kdyz uz nemuzu.. anebo si prijde o vikendu a je vzteky bez sebe ze najednou tak zlobi!
no des..
tak hlas jaka byla noc a papu atd.. ![]()
ach jo…se spaním tedy se to nelepší.. přes den se to neustále posunuje. Souhrn dopoledního spaní je takovýto. vždy se zbudí kolem 7. V pondělí usnul po 8. V uterý v 9. Ve středu před desátou. Čtvrtek půl 10. Pátek-skok zpět jako blázen v 8. Pátek půl 11. Včera v 10. Vše je ale s tím že takovou půlhodinu fnuká než usne. Do postýlky jsem ho dávala tak nějak než ještě byl uplně unavený. Kdy tedy myslíte, že je čas ho dát spát vy? dnes šel v půl 10 a do půl 12 řval a řval, ani uhladit nešel. A už je zase vzhůru. Možná uplněk, možná jsem ho dala moc brzy, možná ani žádný režim mít nemůže. Nebo je po týdnu brzy? Je možné, že by si spánek posouval a nakonec by dopolední neměl vůbec a spal jen odpoledne? Proč se zbudí tak brzy po uložení? je to hladem nebo tím stresem z uspávání? Jsem zmatená jak lesní včela po postřiku,fakt… o nočním ani nemluvím,stále se budí s pláčem hodněkrát…
Já bych teda rozhodně nenechávala dítě dvě hodiny řvát v postýlce. Když šel spát v půl desáté, tak nechat ho do půl dvanácté brečet, to nepovažuju za rozumné. Nechce spát, nechce - tak ho prostě po půl hodině vyndej a je to. Prostě asi ten dopolední spánek nepotřebuje, zkus najet na jeden spánek po obědě, třeba by to pomohlo.
Krom toho, nevím, proč máš pocit, že se „vzbudí tak brzo po uložení“… moje dcerka v tomto věku spala 2× denně po půlhodině. Teprve když přešla na poobědový spánek (někdy po roce), protáhla si to na 1,5 - 2 hodinky. Každé dítě má jinou potřebu spánku, nemusí přece pokaždé spát hodinu.
Příspěvek upraven 04.09.13 v 23:15
bohunko, chtel spát a moc ale ne takto sám v postýlce. Neplakal 2 hodiny, to jsem napsala špatně!!! v pul 11 šel spát. Nejdriv si hrál a chvíli ležel. Knučel. Pak vyloženě řval asi pul hodinky s prestavkama hlazení,to nerval. Ale jelikož jsem musela nahoru, jinak by mi upadly nohy, a to zase spustil. Vyložene se me musí dotýkat, ale tentokrát nejak nemohl usnout k tomu. Spát se mu chtelo velmi… Dopoledne spát chce,ale já furt nevim kdy… Říkáte dát ho ve stejnou dobu ikdyž neni na spánek. Já stále nevím kdy to je u nás. Podle me je to proste tim nočním kojenim. Podle toho jak hodne spí či se víc budí nez ten den predtim a podle toho se mu chce spát dopo. Jinak já už nevim fakt…dokud budu kojit, pres noc,asi se to nesrovná do pravidelných hodin…
mela jsem ten pocit,ze spí málo,protoze co se tak ptám,všichni říkají tak hodinu a pul az dve dopo a odpo až 3. ale tak jsem ráda že to neni nic hrozného..
Jéé, Veru, mě je tě tak líto. Celé jsem si to tu přečetla a asi musíš být moc zoufalá. Počkej až bude Alánek velikej, tak mu to všechno jednou povíš
Já bych mu teda nic nedávala, když nic nechce, jen mlíčko od tebe. Akorát omezit to kojení v noci a přes den bych mu dala kdy chce. Moje kamarádka JEN kojila svýho klučinu rok a půl, taky nic jinýho nechtěl a musela to vydržet. Malej její byl taky závisláček, usínal jen u prsa. Utnula to ale až tím, že znovu otěhotněla e musela přestat, protože tím kojením hrozně hubnula. Takže ze dne na den přestala a malýmu zavedla normální jídlo. Takže knedlíky, omáčky atd. Taky prej ze začátku nechtěl, zvedal se mu žaludek všechno, ale zvyknul si… ![]()
jé niky ty taky žiješ
Kterou kamarádku myslíš? tu neznám? heled ona po roce a půl udělala skoro to co já ted,akorát tedy já kojím ráno. V noci už se koukám na hodiny a nekojim často. snad dvakrát, jinak ho utěšuju, začal dudlat chudák dudlík
asi mu to fakt chybí
a je to lehčí ho utišit. Ovšem uz se mi nedělá mlíko tolik,tak jsem zkoušela UM a bere si tak 60ml. pak nechce ale dokojit chce. To noční kojení musím nějak utnout a snad se přestane budit, tím pádem přestane být víc či mín unavený a už se to snad někam hne a já budu vedet, že ted se bude spát.
bohunko jinak dnes byl ukázkový den podle vás, dopoledne v 9 a pak v 1 spal. ![]()
verunkamandarinka píše:
bohunko jinak dnes byl ukázkový den podle vás, dopoledne v 9 a pak v 1 spal.
No vidíš. Ne, tu neznáš. Je od nás, takovej blázen, ale jak říkám, rok a půl se nevyspala ![]()
Nikypiky píše:
No vidíš. Ne, tu neznáš. Je od nás, takovej blázen, ale jak říkám, rok a půl se nevyspala
no a to já nehodlám… jako kdybych sem nenapsala tak asi taky jedu jen podle něj… ale je fakt že později už se něco takovýho odbourává a zavádí asi těžko…
ještě jednou díky všem a snad dlouho nebudu muset zakládat o pomoc volající diskuzi ![]()
Tak dneska jsem u ní byla na návštěvě. Malýmu teď byli dva roky a pořád odmítá jíst cokoliv jiného než mlíko! Sní pár lžiček něčeho, když kouká na pohádku a nedává pozor. V noci se dvakrát budí na jídlo a přes den nespí vůbec. Ale čaje a tak pije a je velikej, roste prostě z mlíka. Tak druhýho kloučka co má už nekojí, jsou mu tři měsíce a nemá mlíko, tak pije UM, hned mu dala dudlík a říkala, že to je úplně jiný a lepší. No, má doma co dělat ![]()
No a fakt by ti bodlo, kdyby ti ho někdo pohlídal aspoň na půl dne. Co Lukášovo máma? I když nechápu, proč nechce Lukáš, zas tak malej Alan není. Musí ti přeci někdo pomoct a doktorka by ti měla taky hodně poradit..
Lukas je holt posera, bojí se ze by s nim mel byt sam. Asi ze bude plakat po me hlavne. A jinak se me furt jeste dnes ptá, co mu má oblect a jak todle a tamto a co mu nereknu nevi .)
A mudra vzdy rekne zkouset zkouset
no takze zkousim zkousim že…
Hele dudlík mi hodne pomaha. V noci se budi teda dost casto nevim furt proč jestli tím hladem zizni. Nabídnu pití ale zacne jeste víc rvat… no ale dam dudel a je klid a zase usne… kojim teda tak dvakrát jeste to kdyz se nenecha ududlat,ale vyborný vynález a já ho tak hanila ![]()
Tak dvakrát už je dobrý. To je divný, že by byl málo unavenej? Já dávám malýho už jen po obědě, tak v půl dvanáctý. Spí 2-3 hoďky a pak jde po koupání ta v 7-8. Musí být hodně unavenej, aby dobře spal. Vzbudí se mi ve čtyři ráno na flašu a spí dál. Nesmí spát přes den moc, pač jinak v noci řádí…
no a jak to mel v nasem veku si zpomenes? malej musi jeste dopoledne spát..je z ty noci taky hotovej. dneska si broukal asi pul hodiny nez zase zabral. Jindy place a bojuje s prdama. Po UM v noci strasne place. Uplne se zatne a skace jak ho to tam boli. Nevim jestli je to druhem UM nebo flaskou,savičkou, ze hodne nabere vzduch,ale hrozny… bez UM nic. Vcera jsem mu ji schvalne nedala a byl klid v noci… to je furt neco ty jo… Pak musí spát po o a pak jeste kolem 5. … Ti rikam dokud ho v noci budu kojit, pres den se to nespravi a bude unavený vzdy vselijak.. Kdyby se aspon večer poradne najedl,ale to ne… ![]()