Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máte někdo doma vysavač Eta Neptun? Dnes jsem měla doma paní na čištění matrací a gauče a čistila právě tímto vysavačem - pak jsem koukla na net a docela mi vyrazilo dech, kolik stojí x kolik jsem za vyčištění zaplatila… Mám k němu ale dotaz - jdou s ním i vysávat (namokro) plovoucí podlahy? Zkoušel to někdo? To by byl pro mně ideální vysavač, máme všude plovoučky, ale zároveň potřebuju vysavač, který mi udělá i ty matrace… a plovoučku ideálně namokro, kdo se ta voda rovnou vysaje, abych jí nelikvidovala…
Ahoj, vysavač mám dlouho a jsem s ním spokojená, ale vysávám výhradně koberce. Nedokážu si představit tim dělat plovoučku, pokud by na to nebyl speciální nástavec (snad s nějakou houbičkou nebo tak něco?). O příslušenství nejsem informovaná, takže nevim, pokud na to něco existuje. Jen tím plastovým koncem si to ale nedovedu přestavit. Navíc nevím, zda by to plovoučce neuškodilo, přecijen ji otírat vlhkým hadrem a stříkat na ni vodu jsou různé věci… ale nemám zkušenost, ani plovoučku ![]()
Ahoj, mají ho naši. Mě se moc nelíbí. Když ho chceš i na klasické vysávání, tak je hrozně těžký na přenášení. Je hodně hlučný. A dost se opotřebovávájí ty trysky na mokré čištění. Několikrát jsme kupovali nové. A taky ta montáž a demontáž, následné čištění, vysychání …
Ale je pravda, že ta voda po čištění je opravdu špinavá. A na plovoučky??? No tu vodu to vysaje, ale jestli úplně do sucha, to nevím.
A docela mě překvapuje, že s ním někdo čistí koberce takhle po domech. Podle mě je na takové do občasné domácí vyčištění, ale na podnikání … no nevím. My měli chlapa na ten náš jeden malý koberec a opravdu prokoukl. Měl průmyslový vysavač. Tou Etou by takhle určitě neprokoukl …
Jo tak tenhle „zázrak“ mám
Jo na běžné vysávání je dost těžký, ale zase vysaje super, jenže má minimálně dvě obrovské nevýhody. Hodně velký sáček na odpad, který ale jeden stojí kolem 50kč tak se nemění tak často jako v menším vysavači
a když nevyměníš, tak šíleně smrdí. A druhou nevýhodou jsou ty trysky
Akorát to není jak psala avm3, jako opotřebované, ale zalepené tím čím pereš. Ona se ta tryska strašně ráda ucpává a zalepí se, pak se musí měnit. Jediné co se mi do něj osvědčilo ja Vanisch na strojní čištění a hned důkladně vypláchnout. A na plovoučku určitě není
Souhlasím, že je dost divný, že ho má někdo na podnikání. Ty silnější jsou lepší. Používám jej téměř jen na mokré čištění koberců, což si nemohu vynachválit. Na vysávání na sucho jen po škrabání omítek nebo po nějaké podobné velké akci. Na běžné vysávání mám vysavač normální malý.
Vysavač mám asi osm let, jede tak 5× ročně, trysky jsem zatím ucpané neměla. POužívám přípravek Kobex.
No, mně to právě taky zarazilo, když jsem viděla tu cenu… žila jsem v tom, že paní má nějaký drahý stroj… i když, to co „vyteklo“ z naší dvouletý sedací soupravy… červenala jsem se
proto přemýšlím, že bych si ho pořídila sama… teď mně trochu vyděsilo, že si ho úplně nechválíte…
Milu_Stodůlky píše:
Souhlasím, že je dost divný, že ho má někdo na podnikání. Ty silnější jsou lepší. Používám jej téměř jen na mokré čištění koberců, což si nemohu vynachválit. Na vysávání na sucho jen po škrabání omítek nebo po nějaké podobné velké akci. Na běžné vysávání mám vysavač normální malý.
Vysavač mám asi osm let, jede tak 5× ročně, trysky jsem zatím ucpané neměla. POužívám přípravek Kobex.
na webu jsem ještě našla, že k dokoupení je nástavec na mytí oken - máte některá?
Nemám a přide mi zbytečný, stejně budeš muset doleštit ručně
A tahat se s tak těžkým krámem? No to ty okna sfouknu růčo
ale je fakt, že mytí oken je moje vášeň ![]()
My ho máme doma-na běžné vysávání hodně těžký a velký, ale vysaje naprosto vše odkudkoliv. Na mokro jsem ho ještě nezkoušela, nechce se mi ho potom vysušovat. ![]()
Na okna bych ho nechtěla je opravdu dost těžký. Když jsem byla těhu tak jsem ho vůbec netahala nechala jsem to na manželovi ![]()
Nám se ty trysky teda normálně rozpadly.
lostrisis píše:
Jo tak tenhle „zázrak“ mámJo na běžné vysávání je dost těžký, ale zase vysaje super, jenže má minimálně dvě obrovské nevýhody. Hodně velký sáček na odpad, který ale jeden stojí kolem 50kč tak se nemění tak často jako v menším vysavači
a když nevyměníš, tak šíleně smrdí. A druhou nevýhodou jsou ty trysky
Akorát to není jak psala avm3, jako opotřebované, ale zalepené tím čím pereš. Ona se ta tryska strašně ráda ucpává a zalepí se, pak se musí měnit. Jediné co se mi do něj osvědčilo ja Vanisch na strojní čištění a hned důkladně vypláchnout. A na plovoučku určitě není
Záleží kolik máte koberců. Jestli hodně, tak je to dobrý pomocník. Ale jinak je třeba super ten suchý Vanish.
Máme ho, už druhý, první byl už hodně starý, měli ho x let tchánovci. Já na něj nedám dopustit. Je těžký, ale po bytě, kde nejsou schody, tak to nevadí, má kolečka. Hlučný mi nepřijde nijak hodně oproti ostatním
Plovoučku nevim, tu jsem nezkoušela, ale třeba, když si vydrhnu rejžákem lino, které má protiskluz, takové tečky, tak to pak beru vysavačem. Jinak já potřebuju vše mít rychle, takže nevyužívám ty trysky na namáčení např. sedačky, ale vezmu to normálně hadrem s vodou a přípravkem na čištění, pak rejžákem, je to tak rychlejší, těma tryskama bych to prostě nedělala
Vysává jak suchý, tak mokrý dobře, jsem spokojená a za mně doporučuju ![]()