Opravdu myčka dobře opláchne prášky a tablety?

78
12.3.12 13:33

Myčka-opravdu opláchne dobře prášky a tablety?

Maminky, vím,že diskuzí na téma Myčka je tu hromada,ale mě zajímá trochu jiná věc než značka a velikost.
Mám myčku teprve druhý den, pořád jsem měla pochybnosti- nechtěla jsem mýt nádobí ručně,ale pořád jsem si říkala,zda to opravdu umyje dobře. zatím zkouším programy, umeje dobře ale já tam pořád cítim ty přípravky, dělá mi to zle, že bych na to servirovala jídlo třeba dítěti, mám hrůzu z té chemie (vím, že je všude, i v potravinach atd),takže po myčce ještě ručně oplachují. Ted uvažují, že půjde z domu, ale zároven pořád hledám nějaké odůvodnění proč si ji nechat. Prosím,co si o tom myslíte? Je to asi přehnané, ale já mám prostě strach,že to na těch lalířich a všem ostatním pořád zůstává a radějí to umeju znova,což je vlastně kravina,protože pak myčku vůbec nemusím mít. Jsem prostě nějaká šprajcnutá nebo co. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
12.3.12 13:38

No a co zkusit nějaké jiné alternativní mycí prostředky, však není jen calgon a somat :lol:
Případně máš určitě na myčce program oplach, tak můžeš opláchnout vše naráz.
Nebo zkus kouknout, co všechno se prodává na mytí eko, myje se v prášcích, tak můžeš dávkovat méně a mýt vyšší teplotou, nevím, zda existují nějaké myčkové gely, ale neudivilo by mě to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.3.12 13:41
Gladys píše:
No a co zkusit nějaké jiné alternativní mycí prostředky, však není jen calgon a somat :lol:
Nebo zkus kouknout, co všechno se prodává na mytí eko, myje se v prášcích, tak můžeš dávkovat méně a mýt vyšší teplotou, nevím, zda existují nějaké myčkové gely, ale neudivilo by mě to :mrgreen:

já jsem zatím koupila ty jarové kapsle, pak jsem viděla v globusu nějaké ekokapsle,ale to je spíš kvůli odpadu,že to nedevastuje přírod (což je fajn) ale ne zdraví.Ten program oplachu jsem zatím nenašla,kdyby tam bylo bylo by to super, zatím ještě študují návod. děkují Vám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
12.3.12 13:42

tak to mě taky zajímá, protože mi manžel a ostatní z rodiny myčku pořád vnucují. Já jí ale taky nechci z tohoto důvodu, zatím mi nádobí smrdělo všude, kde myčku mají a každý používal něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.3.12 13:54

Tak teoreticky můžeš mýt bez prostředku, třeba jen s octem, nebo sodou, maximálně něco domyješ ručně a nádobí se nebude blýskat. Ale já myslím, že to moc hrotíš. Když si pořídíš gel, nebo prášek, můžeš si ho dávkovat podle potřeby (tedy minimální množství), když nedoplníš leštidlo, tak ten záverečný oplach bude jen čistou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545

Tenhle problém jsem měla s vůní do myčky, pak jsem to ze všeho cítila, takže nepoužívám. Ale je to stejné jako s pracími prášky, také svojí oblíbenou aviváž „necítím“, „smradlavou“ (pro mě) cítím ještě týden :poblion: Asi budeš muset hledat prostředek, který ti bude vyhovovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
Lariska píše:
Gladys píše:
Nebo zkus kouknout, co všechno se prodává na mytí eko, myje se v prášcích, tak můžeš dávkovat méně a mýt vyšší teplotou, nevím, zda existují nějaké myčkové gely, ale neudivilo by mě to :mrgreen:
já jsem zatím koupila ty jarové kapsle, pak jsem viděla v globusu nějaké ekokapsle,ale to je spíš kvůli odpadu,že to nedevastuje přírod (což je fajn) ale ne zdraví.Ten program oplachu jsem zatím nenašla,kdyby tam bylo bylo by to super, zatím ještě študují návod. děkují Vám :kytka:

Z mojí zkušenosti jsou ekotablety méně chemicky smradlavé jak běžné tablety, které obsahují často i nějakou přiblblou parfemaci. Měla jsem z DM ekotablety, taková zelená krabička a tym z toho nic cítit nebylo, když otevřu myčku při mytí běžnou komerční tabletou, tak na mě dýchne trochu chemično, ale z nádobí to necítím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.3.12 14:01
Raduš.ka44 píše:
Tak teoreticky můžeš mýt bez prostředku, třeba jen s octem, nebo sodou, maximálně něco domyješ ručně a nádobí se nebude blýskat. Ale já myslím, že to moc hrotíš. Když si pořídíš gel, nebo prášek, můžeš si ho dávkovat podle potřeby (tedy minimální množství), když nedoplníš leštidlo, tak ten záverečný oplach bude jen čistou vodou.

to leštidlo tam nedávam vůbec, protože jsem právě vyčetla,že se použije na závěr při oplachu 8o , tak zkusim nějaký ten prášek,nebo eco.Ale máte pravdu,že to hrotím,štve mě to samotnou,ale :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.3.12 14:02
Gladys píše:
Lariska píše:
Gladys píše:
já jsem zatím koupila ty jarové kapsle, pak jsem viděla v globusu nějaké ekokapsle,ale to je spíš kvůli odpadu,že to nedevastuje přírod (což je fajn) ale ne zdraví.Ten program oplachu jsem zatím nenašla,kdyby tam bylo bylo by to super, zatím ještě študují návod. děkují Vám :kytka:
Z mojí zkušenosti jsou ekotablety méně chemicky smradlavé jak běžné tablety, které obsahují často i nějakou přiblblou parfemaci. Měla jsem z DM ekotablety, taková zelená krabička a tym z toho nic cítit nebylo, když otevřu myčku při mytí běžnou komerční tabletou, tak na mě dýchne trochu chemično, ale z nádobí to necítím :nevim:

ono třeba až to nádobí bylo vytažené z myčky a chvíli bylo venku, pak taky nebylo cítit,ale mě straší představa,že se to špatně opláchne :mrgreen: jsem fakt pako

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.3.12 14:03
kozisek píše:
Tenhle problém jsem měla s vůní do myčky, pak jsem to ze všeho cítila, takže nepoužívám. Ale je to stejné jako s pracími prášky, také svojí oblíbenou aviváž „necítím“, „smradlavou“ (pro mě) cítím ještě týden :poblion: Asi budeš muset hledat prostředek, který ti bude vyhovovat :think:

asi ano. co se stane když se do zásobníku naleje obyčejný jar? :think: :think: :think: Asi vyzkoušim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.3.12 14:06

Místo leštidla jsem začala dávat ocet, radu jsem vyčetla tady na emiminu. Akorát mi jde hůř otevírat ta nádržka na leštidlo a kontrolka leštidla svítí mnohem častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
12.3.12 14:07
Nelisa píše:
Místo leštidla jsem začala dávat ocet, radu jsem vyčetla tady na emiminu. Akorát mi jde hůř otevírat ta nádržka na leštidlo a kontrolka leštidla svítí mnohem častěji.

to není špatný nápad,děkují za typ, ocet je přece takový neutralizer,že :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535

Tak já nevím, ale používám Calgonit a necítím ho. Zkus použít program na oplach. Jinak jednou jsem použila vůni do myčky a už nikdy víc, smrdělo to děsně. Jen teda mi přijde úplně nahlav, omývat po myčce nádobí. To bych musela i po pračce přemáchnout prádlo :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047

mam prasek z DM a nadobi nesmrdi, musim priznat, ze ja ocuchavam vsechno, a od prvniho tehotenstvi mam extra citlivy nos, jinak bych doporucila po myti jeste zkusit dat program predmyti :) oplachne to tryskou a urco tam nezbyde ani kousinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
Lariska píše:
kozisek píše:
Tenhle problém jsem měla s vůní do myčky, pak jsem to ze všeho cítila, takže nepoužívám. Ale je to stejné jako s pracími prášky, také svojí oblíbenou aviváž „necítím“, „smradlavou“ (pro mě) cítím ještě týden :poblion: Asi budeš muset hledat prostředek, který ti bude vyhovovat :think:
asi ano. co se stane když se do zásobníku naleje obyčejný jar? :think: :think: :think: Asi vyzkoušim

Jar nikdy, vytopíš si celý byt! Tím proudem a teplotou vody ti to tak napění, že ti to z myčky půjde ještě týden a v životě to nedostaneš ven ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný