Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
momi33 píše:Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
Tak já nevím, ale používám Calgonit a necítím ho. Zkus použít program na oplach. Jinak jednou jsem použila vůni do myčky a už nikdy víc, smrdělo to děsně. Jen teda mi přijde úplně nahlav, omývat po myčce nádobí. To bych musela i po pračce přemáchnout prádlo.
zkus to k tomu přirovnat.
Nj, ale v tom oplachu je přece leštidlo, ne? Nebo se to pak ještě opláchne dočista do čista? ![]()
No já třeba aviváž nepoužívám a peru jen v gelu a i toho dávám méně,právě kvůli rakci na prášek
.
Nevím jako myčku máš,ale na některých se dá nastavit třeba zkrácenej program a i stupně. Já to třeba hodně využívám, protože mi malá kolikrát vypne celou myčku a zbývá už jen třeba 8 minut do konce. Takže třeba nastavím 20 minut a ono to vypustí vodu a už jen opláchne. Podívej se pořádně do návodu
.
momi33 píše:Lariska píše:no vidamomi33 píše:No já právě koupila hned na začátek ty jarové? Nic, musím koupit něco jiného.ale štve mě,že tam asi nemám nějaký ten program oplach navíc a nebo o něm nevím.
Mě tedy osobně strašně smrdí tablety od Jaru,dostali jsme jednu při nějaké reklamní akci,a to bylo na![]()
Máme Somat perfect,a musím říci,že nádobí necítím,a to jsem na to dost háklivá.
Jinak myčka má dost dlouhé oplachy,a měla by vše dobře spláchnout.
Jar nikdy více![]()
a to samé s vůní do myčky,tu už nepoužíváme několik let.
Projeď návod,my u nové myčky taky experimentovali
máme novou asi měsíc,předtím jsme měli léta jinou,a ta měla úplně jiné programy.
Momi, my dáváme do myčky tu vůni z Lidlu za pár kaček a voní to pěkně ![]()
Sůl a leštidlo mám taky z Lidlu. Tablety kupuju Somat nebo Calgonit, záleží, které jsou zrovna v akci ![]()
Příspěvek upraven 12.03.12 v 14:31
Nelisa píše:momi33 píše:Nj, ale v tom oplachu je přece leštidlo, ne? Nebo se to pak ještě opláchne dočista do čista?Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
Tak já nevím, ale používám Calgonit a necítím ho. Zkus použít program na oplach. Jinak jednou jsem použila vůni do myčky a už nikdy víc, smrdělo to děsně. Jen teda mi přijde úplně nahlav, omývat po myčce nádobí. To bych musela i po pračce přemáchnout prádlo.
Někdo leštidlo nepoužívá, třeba my ho použili jen někdy zezačátku.
Terrad píše:Nelisa píše:Někdo leštidlo nepoužívá, třeba my ho použili jen někdy zezačátku.momi33 píše:Nj, ale v tom oplachu je přece leštidlo, ne? Nebo se to pak ještě opláchne dočista do čista?Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
jj,někdo ho nepoužívá,my u staré myčky nepoužívali 8 let.
Nyní máme nastaveno na minimum.
myslim,ze to zbytecne hrotis…
jinak dm tablety eko nature jsou v pohode a nejsou voneny…dle meho pokud mas nadobi dobre poskladane,tak ti mycka bez problemu oiplachne dobre…a mas cistejsi nadobi,jelikoz v ruce nepouzijes treba 60az 70stupnu celsia jako je u mycky…
MUFICE píše:Lariska píše:My máme myčku tak 4 roky a ještě nás neotrávilaTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
A to tam dávám i dětské talířky a pítka.
jj,já i lahvičku na UM.
momi33 píše:Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
to nevím jak ![]()
Terrad píše:Nelisa píše:Někdo leštidlo nepoužívá, třeba my ho použili jen někdy zezačátku.momi33 píše:Nj, ale v tom oplachu je přece leštidlo, ne? Nebo se to pak ještě opláchne dočista do čista?Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
Jo tak to pak souhlasím, že je lepší oplach z myčky než ruční. U obojího se musí spláchnout chemie, buď tableta nebo nějaký jar a to bych myčce věřila víc.
A lesknou se vám skleničky? Nejsou na nich zaschlé kapky?
taky ho ještě ani nemám a ani nechci, leda ten ocet.
Maminky, jste moc hodné,jak se kluk vzbudí zajdem do dm a koupim tam ty eko prostředky a vyzkouším.
RadanaH píše:
myslim,ze to zbytecne hrotis…jinak dm tablety eko nature jsou v pohode a nejsou voneny…dle meho pokud mas nadobi dobre poskladane,tak ti mycka bez problemu oiplachne dobre…a mas cistejsi nadobi,jelikoz v ruce nepouzijes treba 60az 70stupnu celsia jako je u mycky…
jo je to opravda že to přeháním,ale nemůžu si pomoc
![]()
Nelisa píše:Terrad píše:Jo tak to pak souhlasím, že je lepší oplach z myčky než ruční. U obojího se musí spláchnout chemie, buď tableta nebo nějaký jar a to bych myčce věřila víc.Nelisa píše:Někdo leštidlo nepoužívá, třeba my ho použili jen někdy zezačátku.momi33 píše:Nj, ale v tom oplachu je přece leštidlo, ne? Nebo se to pak ještě opláchne dočista do čista?Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
Kapky vidět nejsou, popravdě mi došlo až teď, že už jsme ho dlouho nepoužili. Vždyť nějaký leštidlo má být i v tabletách.
Jediný co mi vadí namyčceje, že časem ničískleničky. Ale já jich při ručnímmytítolik rozbila, že tenpoměr bude asi stejnej
.
Terrad píše:Nelisa píše:Kapky vidět nejsou, popravdě mi došlo až teď, že už jsme ho dlouho nepoužili. Vždyť nějaký leštidlo má být i v tabletách.Terrad píše:Jo tak to pak souhlasím, že je lepší oplach z myčky než ruční. U obojího se musí spláchnout chemie, buď tableta nebo nějaký jar a to bych myčce věřila víc.Nelisa píše:Někdo leštidlo nepoužívá, třeba my ho použili jen někdy zezačátku.momi33 píše:Nj, ale v tom oplachu je přece leštidlo, ne? Nebo se to pak ještě opláchne dočista do čista?Lariska píše:osobně si myslím,že myčka opláchne lépe,než ty při ručním mytí nádobíTerrad píše:no však právě, je to na hlavu, ja ale asi žádný program na oplach nemám,zatím jsem ho alespon nikde nevyčetla. jinak ono to ani není tolik cítit (chvíli po vytažení jo) jako spíš mám hrůzu z toho, že to neopláchne dostatečně a my to pak „jíme“.
Jediný co mi vadí namyčceje, že časem ničískleničky. Ale já jich při ručnímmytítolik rozbila, že tenpoměr bude asi stejnej.
To je fakt, ale já mám taky občas ruce levý, já zas rozbíjím talíře.
Teda skleničky taky, ale talíře víc. Takže nám se myčka vyloženě vyplatí. ![]()
Terrad,v těch tabletách je všeho přiměřené množství,pokud máš delší program,tak se ti leštidlo v myčce rozplyne během mycího programu.
jinak onehdá před léty testovali v Dtestu ty tablety,a vyšlo jim,že dekor nežere Somat,ale Calgon v té době.Dnes Finisch.
Příspěvek upraven 12.03.12 v 14:41