Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přeji hezký den.
Příspěvek upraven 15.06.15 v 10:41
Dobry den.
Vidim, ze je nas tu par, co se zajima o Kralovice. Ja jsem v kontaktu s uvedenou osobou z ED (pani Paclova), ktera ma prave tento projekt na starost, cca 3 mesice. Nakonec jsem se rozhodla pro etapu „V Dolnici“.
Bohuzel, tak jak jsem byla strasne nadsena na zacatku, tak pres stavajici zkusenosti musim rict, ze zacinam mit opravdu docela velke pochybnosti. Jsem uz cca 2 mesice ubezpecovana, ze probiha zapis v Katastru nemovitosti. Zatim se ale nedeje vubec nic. Prubezne se musim sama aktivne doptavat, jak to vypada. Porad ale ta sama pisnicka - katastr stale probiha (2 mesice). Naposledy jsem s pani Paclovou mluvila tento tyden (po tom, ze jsem byla posledne ubezpecena, ze zapis bude v katastru uveden nejpozdeji zacatkem prosince). Bylo mi nyni z jeji strany receno, ze vlastne ted nemela cas se Kralovicim venovat, ze ma jine priority (?). Nicmene ze zapis stale probiha (uz 2 mesice). Pri mem dotazu na zmenu v legislative (DPH) a tim i zmenu v pripadne cene nemovitosti (pozemku) byla zaskocena a rekla neco ve smyslu „No vidite…Na to se budeme muset sejit s pravniky a nejak se domluvit…ale to probehne az nekdy v lednu…“. Chapu, ze toho mame kazdy pred Vanoci hodne, ale tohle mi fakt neprijde profesionalni. Je to kontaktni osoba za projekt Kralovice a nevi, jak se legislativa projevi v cene pozemku/nemov., ktere ma na starost? Nebavime se tu preci o nejakem nakupu bot, ale o nemovitosti. Chybi mi aktivni zakaznicky pristup. Cele me to prekvapuje v tom smyslu, ze pro ED je zakaznik preci business a mel by mit zajem si zakazniky ziskat, a ne je ztratit diky neprofesionalite a nezajmu… ![]()
Dobrý den,
chceme tak též postavit domek od ED a již jsme zakoupili pozemek od ED oblast Jirny. Kdybychom nechali vše na ED tak asi máme problém. Smlouvy a postup byl trochu nestandartní a nevýhodné vůči kupujícím. Naštěstí jsme na to měli známého co nám zařídil financování mimo ED a tím nám odhalil problém smluv a postupů zápisů na katastr atd. Následně nám nechal přepracovat smlouvy právníkem a odkontrolovat tak, aby byli standartní a v náš prospěch.
Nemyslím si, že by ED nekomunikoval nebo se nesnažil naše změny vyřešit. Ano trvalo jim to z důvodu vytíženosti i jiných. Ale jak nám známí poradce řekl, bohužel u takto menších developerů je vytíženost a složitost jednání s klientem standartní. Známí nám vše zařídil a vyjednal i to, že na katastru byla kupní smlouva vložena ještě dříve než odešli peníze k ED. Tedy ED tímto vyšli vstříc velmi. Ohledně výstavy stále čekáme. Termín posunut. Ale máme dobré smlouvy. Pozemek je zakoupen a na katastru zapsán na nás. Pokud nepostaví, postaví někdo jiný. Ohledně stavby kontrola při výstavbě bude, stavební dozor nám byl doporučen i když se nejedná o výstavbu, ale o developerský projekt jak nám poradce vysvětlil, že je to velký rozdíl. A ohledně paní Paclové ta jediná pochopila a znala problematiku nebyl s ní problém.
Dobrý den,
zvažovali jsme také koupi domu od této firmy v lokalitě Královice. Naši známí nás od této firmy rovněž zrazovali neboť s nimi mají totožné zkušenosti (nekomunikace, „bordel“ ve firmě, sliby, průtahy, arogantní a narcistní pan Císař…)Nicméně lokalita se nám zamlouvala a snažili jsme se tedy co nejvíce informovat a dohledali jsme docela zajímavé skutečnosti. Kousek od lokality vedou sloupy vysokého napětí a v blízkosti je již několik let naplánováno pokračování městského obchvatu. Což jsme si potvrdili i v územním plánu, že je to tam již delší dobu zaneseno. Nehledě k tomu, že v této lokalitě se snažil stavět předchozí majitel již několik let a nepodařilo se mu sehnat patřičná povolení. Uzemní rozhodnutí (jak firma uvádí na svých stránkách) sice vydáno bylo, ale pouze na rozparcelování pozemku, takže stavební povolení je v nedohlednu a firma domy již vesele prodává. Udivuje mě opravdu ta neskutečná drzost, že zkouší prodat domy na které ani nemají povolení a kdyby se jim to náhodou povedlo (o čemž silně pochybuji) tak budete mít krásný výhled na sloupy vysokého napětí a v budoucnu vám pod okny povede obchvat!!! Myslím, že to opravdu mluví za vše.
Vážený uživateli „Kajetáne“,
jako majitel společnosti Vám musím reagovat na Váš příspěvek ze dne 17.02.2014, ve kterém uvádíte nepravdivé informace. V červenci r.2013 bylo vydáno územní rozhodnutí (dále jen ÚR) i na umístění staveb rodinných domů a inženýrských sítí, jak přikládám v příloze tohoto příspěvku. V případě zájmu s vámi dojdou naši inženýři i na stavební úřad, kde vám tyto informace potvrdí.
Zavádějící je i informace o vysokém napětí a pražském okruhu, protože těmito negativními vlivy je ovlivněno jen naše území č.3 (7 rodinných domů) v západní části obce. V Jižní lokalitě (již vydané ÚR na dalších 10 rodinných domů) žádné vysoké napětí nevede, svůj dům zde má mimo jiné i starosta obce a osobně považuji toto místo za jedno z nejhezčích v obci. Kromě toho máme v Královicích lokalitu 2.Centrum ve východní části obce (na opačné straně obce, než kde je uvažován městský okruh).
Pokud tedy máte zájem o tuto lokalitu, kontaktujte naše makléře pro podrobnější informace. Pokud o lokalitu již zájem nemáte, neuvádějte zde prosím v části zavádějící a v části zcela nepravdivé informace (ÚR).
Děkuji, s pozdravem J. Císař, předseda představenstva
Vážení příznivci i nepříznivci společnosti ED.
Když jsem vstupoval do této diskuse, naivně jsem se domníval, že se stanu členem skupiny lidí, která bude objektivně informovat o případných problémech, ale samozřejmě i o světlých stránkách projektu Herink. Objevují se zde však příspěvky a mají bohužel převahu, které nemají mnou očekávaný statut objektivity, ale naopak jsou psány přímo s úmyslem škodit.
Já osobně hodnotím developerský projekt Domy Herink jako velmi zdařilý, ale způsob výstavby má své mušky, které se developer snaží vychytat, trvá mu to sice dlouho, ale snaží se.
Můj dnešní příspěvek jsem označil nadpisem žádost. Žádám tedy všechny ty, kteří chtějí do této diskuse vstupovat jen s úmyslem škodit, ať se věnují něčemu jinému. Za to Vám předem děkuji.
Jaroslav Novotný
Příspěvek upraven 05.06.14 v 13:27
Žádáme všechny,
kdo chtějí stavět rodinné dvojdomy v lokalitě Dolní Jirčany-Psáry, se společností Eurodevelopment, a nejsou spokojeni s průběhem prodeje pozemků či stavbou domu, aby napsali na náš e-mail ***
Budeme rádi i za další příspěvky do této diskuse.
Příspěvek upraven administrátorem 18.3.2014 21:23 - kontaktní údaje
Dobrý den.
Administrátor vymazal naše kontaktní údaje.
Je to zvláštní, protože kontaktní údaje p. Císaře jsou stále k dispozici.
Nicméně po přihlášení na tyto stránky, nám můžete zaslat soukromou zprávu po rozkliknutí nicku.
Opět opakujeme, že budeme rádi i za další příspěvky přímo do této diskuse.
Stojí to za přečtení a prosím administrátora nevymazávat!
Myslím, že by se mělo sdělit vše, i negativní zkušenosti, aby věděli případní zájemci, na co si dát pozor.
kristyn. g Máte někdo zkušenosti, nebo nějaké (jakékoliv) informace o Euro-development? Nebo zkušenosti s oblastí Herink u Průhonic obecně? Tato firma tam staví domky a dvojdomky poblíž rybníka, které mě zajímají a ráda bych se dozvěděla jak je to kvůli tomu v této oblasti se záplavami a s kvalitou práce?
Zajímá mě i názor od „místních“ starousedlíků, pokud tu někdo takový je emoticon Na internetu jsem se toho dočetla o nich moc málo. Děkuji! emoticon
29. čer 2013 ve 14:45
jitaal No, my bohuzel s nima podepsali smlouvu na Zdimerice. Melo to byt postavene letos jaro/leto. Kladla jsem na to duraz pri podepisovani smlouvy budouci a bylo mi trvrzeno do leta zadny problem, neb jsme to potrebovali na tyto prazdniny. Dnes neni jeste ani do zeme kopnuto. Bohuzel jsme byli v situaci kdy jsme si mohli dovolit zaplatit podle jejich splatkoveho kalendare hotove. Ani tady nebudu psat kolik neb mi je z toho zle jaky jsem byla hlupak. Ted mi uz nezbyva jen doufat, ze o penize neprijdeme. Penize slozene u advokata by se nam meli vratit do pristiho utery nebot nedodrzeli ani nasi novou smlouvu. To uz tu ale bohuzel taky bylo uz v prosinci, penize se nam ale nevratili. Pravda, nakonec jsme tehdy souhlasili se zpozdenim stavby. Ted muzu jen pevne doufat, ze o penize neprijdeme. Vim, ze v Herinku uz nejake baracky stoji, taky cekali dele, ale asi se dockali. Nevim, mozna to jsou vsechno spatne shody okolnosti, ja bych je ale po me zkusenosti nedoporucila. Dnes se mi ani nepodarilo nikoho sehnat. Ani advokata na vraceni penez, ani pana z Developmentu. Preji hodne stesti. Neni to vubec lehke.
5. črc 2013
wklp Opravdu Eurodevelopment nedoporučuji. Stejně jako jitaal jsme měli strach, že o peníze přijdeme. Stavět začali o půl roku později než měli, do toho jim přišla zima, takže se dalších několik měsíců nic nedělo a kdybychom na to nezačali na jaře opravdu hodně tlačit, tak bychom snad nebydleli dosud. Nakonec to skončilo „jen“ sedmiměsíčním zpožděním a situací, kdy jsme se stěhovali do nezkolaudovaného a vlastně i nedodělaného domu. Zdá se, že developer platí stavební firmě se zpožděním a to způsobuje průtahy, nemluvě o chybách v dokumentaci, které měly prý za následek opožděné vydání stavebního povolení. Kolaudace proběhla až cca 5 měsíců po našem nastěhování. Paní, která kolaudaci dělala byla sice příjemná a ochotná, ale developer se přeci nebude obtěžovat nechat domy zkolaudovat postupně, když si majitelé můžou počkat, až se to bude hodit jemu, že? Jakýsi p. Jindra měl kolaudace pro Eurodevelopment zařizovat, ale bohužel tento člověk jaksi nefungoval a to do té míry, že ani nezvedal telefon, neodpovídal na emaily nebo sms. Pan jednatel se s vámi bude bavit maximálně než zaplatíte, pak už od něj pravděpodobně neuslyšíte, tedy pokud vám zrovna nenapíše naprosto pomatený email typu, že za zpoždění výstavby nebo jakékoliv jiné problémy si můžete sama. A to nepřeháním. Opravdu je takto arogantní. A propo, vygooglujte si ho (Jakub Císař), fotka mnohé napoví. Také tam pracuje jedna velice „příjemná“ paní, jmenuje se Věra Jablonská. Je to sekretářka pana jednatele a bohužel tato dáma stejně jako pan majitel po většinu času netuší, která bije. O tom, jak se chová ke klientům pouze ve zkratce - neúcta k zákazníkovi, neochota odpovídat na dotazy, chyby v dokumentech, neschopnost pohlídat si důležité věci apod. Dlouhou dobu jsem si říkala, že nebudu o této firmě psát na internet nic negativního, že to přece nakonec dobře dopadlo. Ale nedá mi to, už mě tato firma nervuje více než dva roky a to je prostě moc. A to ještě nejsme u konce, papírově nám dosud nepatří ani pozemek ani dům. To by snad již měla být otázka maximálně dvou měsíců. Opravdu to bude úleva, nemuset se nadále ponižovat komunikací s touto firmou.
17. pro 2013 v 19:36
Dobrý den, máme zájem o projekt RD Jesenice-Zdiměřice, ale našli jsme na firmu Euro Development jen samé špatné recenze. Nedělám si iluze a vím, že vždy bude více negativních názorů, tak bych rád našel někoho, kdo třeba aktuálně řeší to samé co my. Co vím, tak domy měly stát nejspíše už v roce 2013 a firma nemá stále ani stavební povolení, přesně vesele domky nabízí a prodává. Nerad bych se dostal do situace, kdy koupím RD s tím, že má být hotový léto 2015 a když se na stavbu příští rok přijdu podívat, tak nebudou ani základy. Moc dobře vím, jak pak developeři komunikují, spíše nekomunikují. Cena a projekt jsou fajn, v tom však může být hlavní kámen úrazu. Díky Honza
Ad: Honza86
Dobrý den, řešili jsme podobné dilema, ale v jiné lokalitě. Více než negativní reakce mne překvapila reakce samotného pana Císaře. Nejprve nařkne pana Kajetána z uvádění nepravd, následně uzná, že jde nad lokalitou skutečně vysoké napětí a těsně vedle ní povede obchvat( což na stránkách neuvádí ) a následně už mu jen „vnucuje“ lokalitu jinou, kde jsou však domy výrazně dražší. Nehledě k tomu nevím proč by mělo být bydliště starosty obce přidanou hodnotou?! Z jeho pozice obchodníka je to pochopitelné, ale mne to jen utvrdilo v tom že této firmě skutečně nejde o zákazníka. Dal jsem si práci a zajel jsem na příslušný stavební úřad k námi vybrané lokalitě abych slyšel stanoviska obou stran. Záměrně neuvádím kde vzhledem k tomu, že bych úřad nerad poškodil. Nechtěli se k tomu příliš vyjadřovat, ale bylo mi doporučeno že pokud o lokalitu opravdu stojím ať si raději seženu svého kvalitního právníka, který vše řádně ohlídá.
Eurodevelopment, naprosta nespokojenost, zadna komunikace, jenom lzi a slibi. Chteli jsme od nich bungalof v Herinku, ale ke konci rezervacni lhuty, jsme byli nuceni od nich odstoupit, na zaklade jejich nedostatku a rezervacni poplatek 100000kc, jsme dosud zpet nedostali. Nedoporucuji!!!Opravdu to za to nestoji…
Zdravím, rovněž nás zajímá výstavba bungalovu v Herinku. Zajímali by mě zkušenosti s tímto developerem z letošního roku. POměrně dost parcel je prodaných, ale neviděl jsem tam žádnou stavební aktivitu. Jinak to, co jsem četl, to je děs a hrůza. Děkuji.
Dobrý den, náš barák se měl začít stavět v dubnu jenže firma eurodevelopment si nebyla schopna ani po dobu rezervační lhůty obstarat stavební povolení na jehož základě jsme nebyli schopni si zajistit hypoteční úvěr. Dva dny před vypršením rezervační lhůty se konečně ozvali, že máme jít podepisovat smlouvy. Po dohodě s právním zástupcem jsme raději od projektu odstoupili neboď bychom mohli přijít ještě o více peněz. Nyní zvažujeme žalobu na tuto firmu a navrácení zálohy zpět. Opravdu se lidičky ušetřete těchto trápení a s firmou Eurodevelopment si nic nezačínejte!!!
Ahojte na stránkách EURO-DEVELOPMENTU je nový projekt Jahodnice. Nemáte někdo zkušenost s tímto projektem nebo nezajímáte se někdo o něj.
Komunikace zatím vázne a to jsme se ještě ani neviděli. Telefon mi zatím nikdo nevzal a ani nezavolal zpět, email - funguje, ale vázne.
Nevím, jestli mám pokračovat v zájmu o tento projekt.