Euro Development

• Fotoalbum (35)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
2.9.14 10:50

POZOR na společnost EURODEVELOPMENT

Dovolte mi abych Vás všechny varovala před společností Eurodevelopment. Naprosto žádná komunikace, zpětná vazba - nic v této firmě nefunguje. Bohužel jsem si od této společnosti již dům zakoupila, ale po mé zkušenosti, bych ráda všechny upozornila ať dají od této společnosti ruce pryč, opravdu to za to nestojí, nic co Vám slíbí není pravda. Již jsem vůči Eurodevelopmentu udělala nějaké kroky, a zřejmě se sejdeme u soudního sporu. pokud možno tak se společnosti vyhněte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.9.14 14:25

Fotky

Vážení příznivci i nepříznivci společnosti Eurodevelopment.

Příspěvek upraven 15.06.15 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
31.12.14 14:20

Je to uz par mesiacov, co sa odhodlavam spisat nase dvojrocne zazitky s firmou Euro Development, ktore skoncili katastrofou, ktora len vdaka nasej skvelej pravnicke nebola katastrofou totalnou.

Nas prvy kontakt s ED bol niekedy zaciatkom roka 2013, ked sme sa zaujimali o projekt v Zdimericich. Dozvedeli sme sa, ze su tam problemy so stavebnym povolenim a bol nam ponuknuty projekt Herink.

V tom sme sa boli s manzelkou fyzicky pozriet, presli sme si rozostavane domy a projekt sa nam zapacil. Vybrali sme si 4kk na pozemku H21 a uz uz sme sa hrnuli do podpisu rezervacnych zmluv, pretoze proste takato ponuka musi byt okamzite prec a domy zmiznu ako teple rozky z pekarne!!! Zmluvy, ktore nam poskytol ED som si prestudoval a na prvy pohlad som ich pokladal za „pohodove“ - splaca sa po etapach atd atd.. Zrnko pochyb ale zostalo a tak sme ich pred podpisom dali overit pravnikovy, ktory si nas nasledne pozval na kobercek a zpucoval nas, ci sme sa uplne nezblaznili takto rizikove zmluvy podpisat. Takze sme ED oznamili, ze o projekt mame zaujem, ale model zmluv sa musi prepracovat - tu davam male bezvyznamne (a prakticky jedine) plus ED za to, ze na to pristupili.

Per huba sme projekt zarezervovali a zacali sa ladit ostre zmluvy. O neuveritelnom chaose a spleti spolocnosti a subjektov, ktore sa okolo projektu tocia (majitel pozemkov, stavitel, developer, makler klientskych zmien) sa nema zmysel rozpisovat, to by vydalo na samostatny prispevok.

Dalej udalosti len suhrnne, pretoze za ten rok a pol ich bolo fakt pozehnane:
3/2013 - emailom od ED potvrdena vystavba v priebehu 2014 pre H21
6/2013 - ED nas informuje, ze H21 dava inemu klientovi, ktory caka na (dodnes nepostaveny) dom v Zdimericich, ze si mame vybrat iny, vyberame pozemok, ktory nemali oficialne na mape, ale podla katastru im patri - ED suhlasi, jedname teda o H29
6/2013 - na obci sme narazili na problem s vycerpanou kapacitou COV - obchodnik ED uistuje, ze sa bude stavat s jimkou „len na papieri“ a realne tam nikdy nebude, lebo sa medzitym intenzifikuje obecna COV (ma byt financovane skupinou developerov v Herinku podnikajucich). Priebezne sa informujeme o stave stavebneho povolenia - „zacne sa vybavovat v dohladnej dobe“
7/2013 - poziadane o rozne podklady, siete, PENB, po urgencii dodane k uplne inym pozemkom a projektom, dalsie urgovanie napravy vzdavam
8/2013 - osobna schodzka v kancelarii ED, ladenie zmluv, zazmluvnene dokoncenie domu do 12 mesiacov a COV do 18 mesiacov (takze ta jimka zjavne nebude len na papieri, ale skutocne aj fyzicky), zaplatenych 100.000 ako zaloha na ucet ED
9/2013 - priprava pozemku na predaj, delenie, geometrak, podpis vsetkych zmluv, dohodnuty termin dokoncenia leto 2014
10/2013 - zapocate vyjednavanie o klientskych zmenach s maklerom klientskych zmien, obiehanie kupelni, podlahy, okna,… Stavebne povolenie vraj „uz bolo poziadane“
10/2013 - ED hrubym sposobom porusuje rezervacnu zmluvu tym, ze robi prevod uz zmluvne rezervovaneho pozemku na katastri na SUKROMNU OSOBU, neskor vysvetlene ako „prevod na obchodneho partnera“. Prebieha email storming medzi nami, ED a nasou pravnickou, nakoniec sa rozhodneme napriek takemuto obrovskemu faux-pas pokracovat
pocas osobneho prejednavania klientskych zmien narazame na uplne ine standardy vybavenia, ake sme mali pri podpise zmluv (za ten rok niekolkokrat este zmenene). Zaroven nam maklerka KZ predklada podorys absolutne sa nezhodujuci s podorysom pri podpise zmluv (vchod z predu, nie z boku a vsetko uplne inak). Po uvodnom chaose vysvetlene, pokracujeme v „nasom“ podoryse
12/2013 - vlada schvalila novu DPH na pozemky, nasleduje hystericke obdobie - zazmluvnit kupu pozemku este v roku 2013, ULOZIT KUPNU CENU DO NOTARSKEJ USCHOVY, pred Vianocami krasny nervak a minus ~1,8 mil + nervy v keli
12/2013 - ED upozorneny, ze neplni svoje zazmluvnene zavazky - pocas 3 mesacnej rezervacnej lehoty dostal par uloh (dodat podklady k pozemku, geometrak, suhlas banky, radon prieskum atd…), nesplnene prakticky nic z toho
18.12.2013 - uspesne zazmluvnena uschova ceny pozemku u advokatky, odchadzame na Vianoce
1/2014 - nikto nas nekontaktuje, klasicke ticho. Zaciname rezignovat, ED nic neplni, nekomunikuje, nie je vyjadrenie ED banky k pozemku (urgovane 3-ti krat), tudiz pozemok sa stale nekupuje. Rezervacky koncia na konci mesiaca, sme rozhodnuti pockat do konca mesiaca a potom od projektu odstupit. Stavebne povolenie - vraj - „uz bolo podane, ale este neni.“
1/2014 - na konci mesiaca, pred vyprsanim druhej rezervacie, jednatel ED vyvolal osobnu schodzku, kde nas pomocou roznych ustupkov (prejednanie klientskych zmien uhradi ED) a slubov svetlych zajtrajskov „ukecal“ v projekte pokracovat. Zaroven sa pasuje do pozicie osobneho garanta a komunikacneho partnera pre nas konkretny projekt, odteraz mozeme komunikovat priamo s nim. Stavebne povolenie - vraj - „poziadane“. Zaciname byt pozitivni, ved sa toho chytil priamo jednatel, teraz to uz pobezi ako na beziacom pase.
2/2014 - urgovane vyjadrenie banky, bez vysledku, urgovany kataster, bez vysledku, urgovane stavebne povolenie, bez vysledku, ziadame dolozit ze bolo aspon poziadane, bez odpovede. Dostavame sa do starych znamych kolaji.
2/2014 - prerabka komplet zmluv, pozemok sa nekupuje od ED ale od ich „obchodneho partnera“, na ktore pozemok bez nasho suhlasu koncom roka previedli. Cele to martyrium a nervovanie s notarskou uschovou na konci roka bolo zbytocne, zaroven nam zbytocne lezia skoro 2 miliony v uschove.
2/2014 - pokracovanie vo vyjednavani klientskych zmien, vyber kuchyne, alarm, tepelne cerpadlo, podlahy, dvere, okna, prekreslene podorysy, do detailov nami vypracovane podklady pre projektanta (zasuvky, vypinace, svetla, rozvody, bod po bode, za rucicku kazdy detail, kedze s projektantom sme nemali moznost sa osobne stretnut a vsetko muselo ist cez maklera KZ)
3/2014 - dalsi zasek v banke, stale nie je k dispozicii vycislenie na vzdanie sa zastavneho prava na pozemky ED (teda ich „obchodneho partnera“). Dotaz na stavebne povolenie…
4/2014 - dalsie vyprsane rezervacky, zo zufalstva predlzujeme, uz sme tak daleko, ze teraz to odpiskat by bola katastrofa. Upravuju sa zmluvne pokuty pre ED za nedodrzanie terminov, termin zacatia vystavby zazmluvneny na 7/2014, termin odovzdania domu 12/2014
4/2014 - finalizacia vyberu nadstandardov, dodavatelia nas zacinaju uhanat k podpisu vyberov a zmluv (s ED zatial nepodpisane protokoly KZ, tudiz odsuvame na neurcito)
koniec 4/2014 - podpisane dohody klientskych zmien, dotaz na stavebne povolenie, udajne „vo fazi vyjadrovaciek“
koniec 5/2014 - dotaz na stavebne povolenie a COV priamo na jednatela, sme uisteni, ze „Termin vystavby na cervenec plati na 100%, zadost bude podana 10.7“ (WTF?! Ved sme uz x krat boli uisteny, ze stavebne bolo uz davno podane a je v roznych fazach vyjadrovania!!!)
2.7/2014 - urgujeme maklerku KZ - stale nie je hotovy projekt a za par dni sa ma zacat stavat
15.7 - urgujeme ED - nemame informaciu ze bolo poziadane o stavebne povolenie podla dohody. To nemozu stihnut v dohodnutom termine. Zasielame ED navrh na (pre nas uz fakt posledne) predlzenie rezervacnej lehoty, do konca 8/2014 sa musi kopnut, inak pokuty - jednatel reaguje suhlasne, vraj „ozve sa vam nas obchodnik na dohodnutie terminu podpisu“
16.7 - 24.7/2014 - nikto sa neozyva. Iniciativa a trpezlivost z nasej strany skoncila, s manzelkou sa mentalne pripravujeme na definitivne odpiskanie projektu Herink, dva roky zivota, stovky hodin kreslenia podorysov, zasuviek, vypinacov, stoviek litrov benzinu, desiatok hodin stravenych v kupelnovych, podlahovych, oknovych, alarmovych, tepelnocerpadlovych a neviem akych studiach, stovky hodin nas aj nasej pravnicky pri ladeni zmluv, nervov, slz, rodinnych hadok, penazi, zanedbaneho rodinneho zivota. Dalsie predlzenie rezervacnej lehoty (za ten rok aj daco asi sieste) uz nepripada do uvahy, s takouto firmou uz nikdy nechceme mat nic spolocne, kristus pan nas ochranuj ze by sme s nimi pokracovali, nasypali do nich nejake prachy a nieco by sa *** pocas vystavby.
8/2014 - finalne rezervacky s pokutami pre ED za nedodrzanie nas nikto nezavolal podpisat, terminy v nich uz aj tak vyprsali. Predosle rezervacky uz davno vyprsali tiez, projekt Herink je de-jure definitivne mrtvy. Herink aj cely Euro Development je nam uz totalne u *** a bezime na autopilota.
8/2014 - advokatka nam vracia ~2 mil. ulozene u nej ako kupna cena na pozemok + dakujem jej tymto za neuveritelnu prezieravost - rezervacne zalohy, ktore pred uz ani neviem kolkym podpisom ktoreho predlzenia rezervacnych zmluv donutila ED vratit a deponovat v notarskej uschove
8/2014 - uz len pro forma odosielame ED a vsetkym jeho „obchodnym partnerom“ odstupenie od vsetkych zmluv, na vsetky strany sa vsetkym subdodavatelom ospravedlnujeme, ale dom sa realizovat na 100% nebude.
9/2014 - od jednatela ED dostavame telefonat - „Dobry den, my sme od vas obdrzali tie vyzvy k podpisu…“ (zasielali sme odstupenie od zmluv), prebehol zvlastny telefonat, kde sme si to tak trosku zrekapitulovali, ze za rok a pol sa prakticky zo strany ED neudialo ABSOLUTNE NIC, nebolo nikdy dodrzane ziadne slovo, ziaden (zazmluvneny) termin. Bolo nam ponuknute ustne zarezervovat do konca 9/2014, so smiechom cez slzy odmietame, prajeme vela pracovnych uspechov a za Herinkom robime hrubu neprekonatelnu ciaru.

Resume jednym slovom?

***!!

Boli sme uplni blazni, ze sme v tom pokracovali tak dlho, pretoze ED odkryl vsetky karty prakticky po 2-3 mesiacoch (ne)jednania a (ne)konania. Potvrdzujem vsetky predosle prispevky o tom, ze ED je chaos, bordel, liknavost, ignoracia a neuveritelna pasivna arogancia. My sme proste boli zaslepeni vidinou vlastneho byvania, zahradky, nizkej ceny (ktora aj tak po dorieseni klientskych zmien vyskocila o poznanie vyssie), ze sme nevideli, resp. nechceli vidiet, s kym mame tu cest. Stali pri nas vsetci svati a nasa super pravnicka, vdaka ktorej sme v tom zahucali len vo forme vedlajsich skod, aj ked ani tie neboli male (pravnik, uroky s vycerpanej hypo, nasledne pokuty), no v porovnani s tym, do akeho pruseru sme sa mohli dostat, keby sa nieco seklo pocas vystavby - su to drobne.

A ze by sa to teda seklo - v lokalite sme sa pred odchodom na Vianoce boli pozriet - z tych cca 10 domov, co sa mali stavat tento rok, sme tam nasli snad len 4 hrube stavby, na ktorych sa od septembra na prvy pohlad vobec nic nepohlo. Na „nasom“ prvom pozemku, kde mal uz davno byvat klient, co mal uz snad pred 2 rokmi byvat v Zdimericich, je nezastresena hruba stavba. Na „nasom“ druhom pozemku su stavebne bunky, bez akychkolvek naznakov, ze by sa tam malo v dohladnej dobe stavat. V Internetovych inzeratoch som objavil inzerovany dom - prave na H21 - termin dokoncenia leto 2015, odpad - septik. LOL ROFL!

Mimochodom - perlicka na zaver - v zmluvach, ktore sme podpisovali, bol termin dokoncenia finalnej povrchovej vrstvy asfaltu 12/2014. Klienti pred nami, po ktorych sme tie zmluvy upravovali, tam mali 12/2013. Finalna vrstva tam snad dodnes polozena nie je. Je to sice malicherny, ale uchopitelny dokaz toho, ako ED pracuje s terminmi a ako dodrzuje zazmluvnene zavazky. Termin? Pche, posunieme, ked sa nikto neozve, strcime hlavy do piesku.

Osobne mi je velmi luto ludi, ktori v tomto projekte zahucia, najma ak podpisali original zmluvy, pretoze tie im prakticky neumoznuju nic ine, len ten projekt dokoncit a dufat ze on nepridu, pretoze az do kolaudacie su domy majetkom ED.

Vo svetle vsetkych tychto faktov ma tak trosku sokovali ich web stranky, kde inzeruju snad 4 dalsie nove lokality! Pritom totalne nezvladaju jednu-dve. Tomu sa povie odvaha (alebo drzost?)

Na zaver by som rad uviedol, ze mozno nebudem na dalsie prispevky odpovedat, v ramci zachovania dusevnej hygieny som dost nerozhodny, ci si este tymto humusom kazit naladu, alebo to fakt vyhodit z hlavy navzdy. Spisovanim tohoto prispevku a prehrabavanim sa stovkami emailov som si v posledny den roku 2014 naladu dostatocne pokazil, do dalsieho roka to uz asi tahat nebudem. Prajem vsetkym, ktori v tom hucia, aby to dopadlo co najlepsie, vsetkym, ktori uvazuju o spolupraci s ED odkazujem, ze to fakt nema zmysel, ta firma si Vase peniaze nie ze nezasluzi, ale zjavne ich ani nechce. V konecnom dosledku zistite, ze sa na inzerovane peniaze ani nedostanete a za to, co to vyjde vo finalne, to postavite niekde inde a s niekym inym.

Vsetko dobre v Novom roku.

Příspěvek upraven administrátorem 15.2.2015 19:28 - vugarismy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.2.15 16:49

ED děs a hrůza

Minulý rok jsem měl zájem o domek v Herinku. Začalo se připravovat smlouva rezrvační atd po neschopnosti a nezájem ze strany ED a přečtení těchto příspěvků jsem jak si znejistil a šel jsem od toho dál. Nikdo se mi do dnes neozval např. proč jsem odešel apod. Na to že si od nich člověk kupuje dům v hodnotě tři mega tak by potřebovali tak max kopnout do…Pokud má někdo zálusk na tento projekt s touto firmou tak ať si to velmi dobře promyslí pač to za tyto tahanice atd. nestojí. Takže jsem si našel jinou společnost kde je vidět že to dělají profesionálně a zákazník je pán. Honza :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.2.15 13:21

Herink

Teda! ještě jsem nedočetla všechny příspěvky a už mám obavy z možné spolupráce. Pracuji od roku 2006 VE FINANCÍCH A NA TAKOVÉ JEDNÁNÍ TEDY NEJSEM PŘIPRAVENA…problém je, že se mi stavby rd v herinku moc líbí…
Muj dotaz spíše smeruje na stavbu, zdali v zakladu je opravdu vse tak, jak je v popisu, zdali je zde kvalitni materiál? hlucnost?…
ted otázka, zdali vse podstoupit, mailuji si s panem Kraftem, a teda moc mi toho nepovedel, dokonce si mam byt koupit i bez mozne prohlídky, coz mi prijde trosku vtipne…
Také me stve, ze nabízí hyp banku která je urokove nejdrazsi, ja delam hypo nejvíce pro cs (kde je super urokova sazba ).
Ještě me zajima kdo bydli,,jak vam vysel odhad? mel by byt vyssi, nikoliv stejny jako kupni cena.
Moc dekuji za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.2.15 13:24

Jean paris

Jakou firmu prosim? u ED se mi libi ceny rd, chtěla bych něco do 3 milionu, ještě me napada Canaba, s téma jsem jednala a jsou celkem ok… ale rd Tschico nejsou tak pekne jako u ED nizke domy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.2.15 20:11

Zdravim, ja jsem šel k Energo Haus, firma která to dělá jak jsem řekl…super spolupráce, vyjdou vstříc, super komunikace na úrovni z očí do očí, s makléři firmy i jednatelem firmy atd. navíc nadstandartní vybavení. www.energohaus.cz doporučuji. Navíc si myslím že ED obšvihli projedkty EH nevím to bych možná lhal, ale pokud se rozmýšlíte tak ED určitě ne!!!mě stačilo jednání s p. Kraftem a když čtu tady tyhle příspěvky není potřeba přemýšlet. Projekty to jsou super ale nestojí to za to. Mám rezervaci na domek v Červeným Ujezdě na stránkách EH teď by měli druhý zájemci podepsat rezervaci na druhoou půlku a začne se stavět. Tak se na to mrkněte Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.2.15 14:40

Moc dekuji, uz jsem jim psala na cerveny ujezd, predpokladam ze ten jeden domeček je vas -))))akorát moc lokalit nemaji a stavi vždy jen jeden dvojdomek?-)cenove jsou drazsi nez ED ale opravdu jsem si to rozmyslela uz diky soukr zprav které jsem zde dostala a za které moc, moc dekuji…je to neuveritelne a drze, chudaci lide kteří sni o krasnem ´bydleni…potrebujeme to resit co nejdříve, pokud byste ještě vedel o nejake firme, budu rada -))))diky vsem, opravdu si toho moc vazim!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.2.15 16:39

Zdravím EH je možna o tošičku dražší také lokalitou, Herink je vesnice v které není vůbec nic, byl jsem tam a lokality EH jako Chýně jsou dražší paž jsou blíž do Prahy a celkem žádané, červený ujezd je za chýná ale je tam školka, potraviny, řeznictví, hospoda to Herink nemá ujezd je hezčí klasická vesnice kdezto herink není tam pěkny. Ale 2 650 000 je super pač ten nadstandart je hodně znatelny, např podlahovka, trojska, lepší zateplení, výběry z druhů materiálů a hlavně jednání!!!Stavěj převážně dvojdomky, lze se s nimi domluvit individualně nevím? Hlavně na jejich stránkách vidíte co postavili a vždy průběh stavby atd.JJ ta rezervace je moje v čú. Přeji hodně štěstí Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.2.15 21:55

No třeba budeme sousedi :D
me se jejich domy také libi, a ještě vice se mi libi ze pan černý odepisuje hned…na e-mail od ED jsem vždy cekala tak tyden…nevim co se deje, ale najednou mi mailuje reditelka ED, asi zjistili ze chci jit jinam :-).
Ja jsem je atakovala porad a nic se nedelo.
Chyne se mi také libi, premyslime o 4kk. mate hypo? mají pry i sve schvalovatele i odhadce tak by to mělo byt ok, to jsem se chtěla zeptat jak to probehlo u vas, snad i prijmy budou postacovat..
Ten vyber materialu je super! DO roka by pry mělo byt postaveno, vse poslali k nahlednuti a vypadaji podle toho co pisi, opravdu ferove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
19.2.15 15:23

Zdravím, jj spolupráce je perfektní, nehledě na to že si můžete vnitřní dispozice příček a různých drobností upravit bez jakýchkoliv poplatků! V ED Kraft nebyl schopen okopírovat papír a poslat ho zpět kvůli hypo atd…to už mě nezajímá naštěstí! JJmají vlastní lidi na hypo nevidím v tom problém, já už řešil hypo předtím se svým člověkem takže jsem to dorazil u něj u hypotecni banky. Mohu vám dát na něj kontakt je skvělej vše zařídí skoro i nemožné :) jj nejdelší je papírování jinak stavba je za chvilinku není to žádný velký mrakodrap. Mají to najeté ty domky a sázej to. Myslím že firma TOPA EU to pro ně staví se mrkněte ty stavěj dost domků. S hypo jsem měl psanej malej příjem cca 14 700kč a měl jsem keš 600tis bral jsem si 2100 000.Takže jsem musel do toho interesovat mamku aby nám to dalo větší průměr měsíční kterou za nějakou dobu z toho vyšoupnu, jinak to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.2.15 13:55

EH

Zdravím koukám že v Červeným ujezdě je od minulého týdne nová nabídka domu 4kk vypadají moc pěkně tak na ně mrkněte je o ně celkem zájem. Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.15 13:05

Nechápu všechny kladné ohlasy na adresu Euro Developmentu. Ztratili jsme s nimi již moře času, takže jen stručně - lživé sliby či nekomunikace, peníze zinkasovat co nejrychleji bez ohledu na dlouhodobou nerealizovatelnost stavby, dlouhé čekání a vůbec žádný výsledek… A především - za ta léta jejich existence oni sami nepostavili téměř vůbec nic. Vážně si na ně dejte velký pozor.

• Citovat
  • Upravit
12
25.3.15 17:22

To taky nechápu, ty co maj barák v Herinku těch pár jedinců to musel být očistec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YRM
6
27.3.15 18:20

YRM

Vážený pane Jeane Parisi nebo jak se vlastně doopravdy jmenujete. My stavíme s ED v Herinku a ve všem, co jsme požadovali nám ED vyšel prozatím vstříc. Víte vše je o oboustranné domluvě. Bydlení tam bude moc hezké a hlavně bude daleko od stále nespokojených lidí. Držím Vám palce, ať najdete nějakého 100% developera a můžu Vám říct, že nenajdete. Vše je ve Vašich rukách až kam se necháte zahnat.
Pani obchodní ředitelka ED je skvělá a mnohokrát ji děkujeme za její ochotu, profesionalitu a vstřícnost!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí