Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ejmy U soudu jde hlavně o to, že musíš dokazovat. I kdyby se ukázalo, že lhal, co by to řešilo?
Nějak mi nedošlo, co tím lhaním dosáhl. Jen toho odročení? Nebo bude platit nižší výživné, než by měl/mohl? Stejně to bude muset zpětně doplatit, i když to odročili.
@stazinka09 Já nijak pasivně nečekám. Mu byla advokátka přidělena, taky se podle toho ‚snažila‘. Já byla na konzultaci a příště si ji asi vezmu, ať už se to vyřeší.
@Makinaa007 Bydlel s náma od července 2011, od listopadu do prosince 2011 pracoval, tyto 2 měsíce se tedy nepočítají, v lednu byl na nemocenské, ale z výplaty jsem stejně nic neměla, na konci ledna od nás odešel. Tzn, že jsem ho 5 měsíců živila, 7 měsíců tu bydlel a nájem zaplatil jen jednou. Proto chci výživné doplatit i za ty měsíce. Jenže on tvrdí, že to není pravda, že všechno platil on. Platil to z půjčky od sestry ve výši 20.000,–Kč (nechtěla mu půjčit ani korunu) a z úspor, které měl doma (měl jen dluhy) ![]()
@Makinaa007 píše:
Nějak mi nedošlo, co tím lhaním dosáhl. Jen toho odročení? Nebo bude platit nižší výživné, než by měl/mohl? Stejně to bude muset zpětně doplatit, i když to odročili.
Nechce to platit pozpátku.
@ejmy
já nemyslela, že jsi pasivní. Jen mi to přijde nejpohodlnější, když bude právnička s Tebou, než když jí to budeš tlumočit nebo bude mít informace jen zprostředkované zápisem z jednání.
No a doklady o zaplacení nájmu máš?
Tak to fakt pochybuju, že zaplatí něco za dobu, kdy jste spolu žili. Já jsem myslela, že nechce doplatit za dobu, kdy už spolu nežijete - to mu soud nařídí. Nevím, ale to by taky mohl advokát stát víc, než bys z něho dostala. Navíc vypadáš dost blbě ty, že se o to hlásíš teď a neprudilas už tehdy na sociálce, že máš doma vyžírku.
@Makinaa007 píše:
Tak to fakt pochybuju, že zaplatí něco za dobu, kdy jste spolu žili. Já jsem myslela, že nechce doplatit za dobu, kdy už spolu nežijete - to mu soud nařídí. Nevím, ale to by taky mohl advokát stát víc, než bys z něho dostala. Navíc vypadáš dost blbě ty, že se o to hlásíš teď a neprudilas už tehdy na sociálce, že máš doma vyžírku.
Prudila jsem furt, furt a furt. Na sociálce i právnička mi řekli, že nárok na ten příspěvek bych měla teda mít od doby narození.
@stazinka09 píše:
@ejmy
já nemyslela, že jsi pasivní. Jen mi to přijde nejpohodlnější, když bude právnička s Tebou, než když jí to budeš tlumočit nebo bude mít informace jen zprostředkované zápisem z jednání.No a doklady o zaplacení nájmu máš?
Ano, všechny. On ale tvrdí, že mi peníze dával vždy na ruku a vše jsem tedy platila já ![]()
Jak tady psaly holky výše, je to hlavně o dokazování. Z toho, co píšeš, tak nějak vyplývá, že tvůj ex stejně nebude mít čím podložit svoje lži…
Zatímco ty budeš určitě schopna doložit alespoň platbu nájmu atd., asi hlavně věci, které jdou z účtu..
Já bych se toho moc nebála, hlavně si piš všechno, co není pravda a pak to řekni
A jak se k tomu staví ta sociálka, k soudu přece píše vyjádření. Takže bys měla mít pěkně doloženo, že už jsi to řešila tehdy a tehdy, tudíž plus pro tebe.
@Makinaa007 píše:
A jak se k tomu staví ta sociálka, k soudu přece píše vyjádření. Takže bys měla mít pěkně doloženo, že už jsi to řešila tehdy a tehdy, tudíž plus pro tebe.
Tohle je civilní soud, se sociálkou to nemá nic společného.
@ejmy
a na té sociálce jsi se byla jen poradit nebo už z té doby máte založený spis? Pokud to nebyla jen nezávazná konzultace, bude to mít příslušná úřednice v dokumentaci. To by se dalo použít. Nárok máš, byla jsem informována stejně, ale pokud je tam společná domácnost, tak se to mnohem hůř dokazuje, že vyživovací povinnost vůči tobě neplnil a může to být problém
@ejmy Sociálka by měla být přítomna, hájí tam přece zájmy nezletilé=ho dítěte?
@Makinaa007 píše:
@ejmy Sociálka by měla být přítomna, hájí tam přece zájmy nezletilé=ho dítěte?
Ale tohle je výživné na neprovdanou matku, ne? S tím nemá sociálka co dělat..
@ejmy
no hlavně Ty asi budeš muset prokázat, že lžou. On má právníka. Vypadá to, že se připravil. Podle toho, co píšeš by bylo lepší, jestli máš aspoň trochu možnost, aby na dalším stání byla právnička s Tebou. Pokud Ti nabídla aspoň konzultaci zdarma, tak bych ji kontaktovala hned. Informovala o průběhu a třeba přijdete na něco, co je v tvůj prospěch. Taky bych neotálela a jen pasivně nečekala, co on tam všechno vybalí.