Ex lhal u soudu

938
31.7.12 09:59

Ex lhal u soudu

Brý den :kytka:
S ex proběhl soud ohledně výživného na mě (alimenty na syna jsou v pořadí) a u soudu hrozně lhal. Tudíž byl soud také odročen, protože tvrdil, že mu sestra půjčila určitý finanční obnos, ze kterého financoval naši společnou domácnost (což není pravda), ale jako svědek tam nepřišla, takže má přijít příště. Taky budou nejspíš vyslíchat jeho matku, která prý jako jediná ví o tom, že měl našetřené peníze (asi doma pod polštářem nebo co :zed: ) Jak se bránit proti takovým lžím? Bude to něco zanmenat, když to nemá jak dokázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7139
31.7.12 10:04

Já nevím jestli šlo tenkrát o tebe, ale měla jsi diskusi Z čeho budeme žít nebo tak? ne? tam jsi psala, že vám pomáhali tvý rodiče? řekla bych to u soudu pokud opravdu pozve svou rodinu, pozvala bych svou :nevim: soudce pak nemusí věřit ani jednomu z vás, ale neudělá z toho závěr, navíc to bylo a jedná se o tom co bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
31.7.12 10:07

@lukresia Já tam mamku měla jako svědka. Já ale právě chci, aby to vyplatil i pozpátku, protože jsem ho tady živila. Jenže on si navymýšlel tady ty blbosti, přitom neměl ani korunu. Navíc ze mě udělal tyranku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
31.7.12 10:13

@ejmy
tak to by pomohly doklady o tom, že jsi domácnost, popřípadě vybavení na malého a tak financovala ty, popřípadě tvoje rodina. Účtenky, výpisy z účtů prostě doložit náklady, pokud jsi měla zdravotní problémy tak zprávu od lékaře apod. Co se poradit s právníkem? Aspoň v nějaké internetové poradně.

• Citovat
  • Upravit
938
31.7.12 10:15

@stazinka09 U právničky jsem byla, za konzultaci zaplatila hromadu peněz, ale příště ji asi vemu s sebou (je na prd, že soud se koná snad 300km daleko)…ještě třeba tvrdí, že když jsem byla těhotná (to jsme ještě nevedli společnou domácnost) mi přispíval částkou asi 3000,–Kč měsíčně, ale na ruku. Bude mu to k něčemu dobré, když to nemá jak dokázat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
31.7.12 10:25

@ejmy
tak to si myslím, že mu neuznají. Všechno co tvrdí a ty budeš rozporovat nebo napadneš jako lež, by on měl být schopen doložit.

Chápu, že právní zastoupení je drahé a ty cestovní náklady k tomu. Neudělala by Ti právnička cenu? Někteří když plně převezmou právní zastoupení, snižují ceny nebo lidem bez příjmu, ale tak není na to nárok. Musíš to propočítat, abys nakonec za právníka nezaplatila víc, než za alimenty zpětně. Mě třeba advokátka nabídla i konzultaci po netu v něčem jednodušším, protože její hodinová sazba je neskutečná pálka a ona ví, že jsem jen na RP. Nebo nějaká neziskovka u vás nefunguje? Oni u soudu nezastupují, ale mohli by ti udělat takovou nalejvárnu, jak argumentovat u soudu, jak postupovat. U nás třeba funguje dobře občanská poradna a 1× za týden je tam k dispozici právník na poradenství zdarma, lepší než nic.

To že tě označuje za tyranku, to je folklór, na to jsou u soudu zvyklí, to rozhodně neslyší poprvé. Jasně je to nepříjemný to poslouchat, ale to jsou většinou kecy v klecy, tak to tak zkus brát.

• Citovat
  • Upravit
938
31.7.12 10:44

@stazinka09 mně právě přijde divné, že to odročili jen kvůli těm svědkům, kteří mu potvrdí ty lži jen tou výpovědí…
Ta právnička, u které jsem byla, je jedna z nejlepších. Ale snad se s ní bude dát vyjít, protože říkala, ať jí pak napíšu jak to dopadlo a když mě napadne jakákoliv otázka, můžu se (zadarmo) zeptat. Ale příště ji asi fakt vezmu s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
31.7.12 11:26

Zkus se zeptat, zda by nemohly jít náklady na právníka na ex popř. stát. Pokud jsi na rodičáku, tak by jsi podlě mě možná šanci na právní zastoupení měla, ale nevím jak to kde chodí, zeptej se u soudu, kde to probíhá a pak té právničky. Znám soud, kde šlo o výživný na paní, ta nějaké dostala a ten chlap ještě musel uhradit náklady na její právničku pár tisíc to teda bylo. Byla invalidní, ale se slušným důchodem cca 12000, holka už školák, do péče ji dostal on, měl od ní výživné, ale on zas musel platit výživné na ní, na ex., v součtu měla ona pro sebe víc peněz než on s dcerou. Blázinec…byl hloupej, neměl právníka, ona ano, on takový trouba tak mu to padlo na hlavu.
jina pokud on něco řekne a ty opak, tak z toho vyplývá, že na tom soudce stavět nemůže, musí být nějaký důkaz tvůj či jeho. Je blbý, pokud pak u soudu lžou svědci, páč to pak má díky tomu jeden převahu a dokázat že lžou je těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.7.12 13:43

Za prvé, jestli je tvým jediným příjmem RP, tak si zažádej soud o přidělení advokáta z důvodu, že si ho sama nemůžeš dovolit. Samozřejmě ti ale nemusí být vyhověno. Nicméně pokud ex pak soud prohraje, odměnu advokáta (kterého ti soud přidělil) platí ex.
Za druhé k těm lžím: dělej si poznámky z toho, co ex (nebo jeho rodina) říká a pak uveď všechno na pravou míru. Ať je to hezky všechno v záznamu ze soudního jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
31.7.12 13:46
@inul píše:
Za prvé, jestli je tvým jediným příjmem RP, tak si zažádej soud o přidělení advokáta z důvodu, že si ho sama nemůžeš dovolit. Samozřejmě ti ale nemusí být vyhověno. Nicméně pokud ex pak soud prohraje, odměnu advokáta (kterého ti soud přidělil) platí ex.
Za druhé k těm lžím: dělej si poznámky z toho, co ex (nebo jeho rodina) říká a pak uveď všechno na pravou míru. Ať je to hezky všechno v záznamu ze soudního jednání.

Přidělení stojí za prd. Někde s mamkou ty oeníze pro tu právničku nahrabem :think: Tu mi ale po mé výhře on nezaplatí? Zaplatil by jen přiděleného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.7.12 13:51

U soudu se lhát může. Takže si jedině můžeš shánět svědky, kteří ti dosvědčí, jak to skutečně bylo. On to evidentně dělá, tak nezůstaň pozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
31.7.12 13:53
@Makinaa007 píše:
U soudu se lhát může. Takže si jedině můžeš shánět svědky, kteří ti dosvědčí, jak to skutečně bylo. On to evidentně dělá, tak nezůstaň pozadu.

Není člověk náhodou pod přísahou a neměl by vypovídat pravdu a nic než pravdu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.7.12 13:55

@ejmy To se týká trestního řízení. Ale vy se setkáváte u řízení občanského (výživné). S tím vypovídáním je to tak, že u soudu vypovídat musíš a můžeš lhát a u policie vypovídat nemusíš a lhát nesmíš. U občanského řízení jsi určitě žádnou přísahu o pravdomluvnosti nepodepisovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
31.7.12 13:57
@Makinaa007 píše:
@ejmy To se týká trestního řízení. Ale vy se setkáváte u řízení občanského (výživné). S tím vypovídáním je to tak, že u soudu vypovídat musíš a můžeš lhát a u policie vypovídat nemusíš a lhát nesmíš. U občanského řízení jsi určitě žádnou přísahu o pravdomluvnosti nepodepisovala.

No měli jsme říct, že nebudem křivě vypovídat. Lhaní je křivá výpověď, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.7.12 14:04

@ejmy no, pokud se nepletu, tak když vyhraješ a budeš si advokáta hradit sama, tak protistrana hradí i tvoje náklady spojený se soudním řízením, tj. i advokáta.
Jinak teda musím říct, že já mám zkušenost s přidělenou advokátkou vynikající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová