Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, kteří sem zavítají, přečtou si mé myšlenky a třeba vyjádří svůj názor na mojí situaci.
Zkusím to napsat nějak srozumitelně a né moc dlouze a možná to nebude úplně nejlepší slohové cvičení:
Takže, měl jsem přítelkyni, byli jsme spolu skoro 4 roky a pak jsme se rozešli. Přítelkyni jsem miloval a stále miluji. Rozchod mě tehdy opravdu hodně moc vzal, přiznám se že jsem byl naprosto na dně a hlavou se mi honili jen ty nejtemnější myšlenky. Nespal jsem a nejedl, během 1 měsíce jsem zhubnul 10 kg.
Nakonec jsem se hodně pomalu vrátil do života, né do takového jaký jsem měl dřív a né do takového jaký bych si přál. Takže ani nevím jestli to mám nazvat životem nebo přežíváním? Čas plynul a já jsem samozřejmě nevěděl nic o své lásce. Jen jsem prostě doufal, že ať je kdekoliv a s kýmkoliv, že je šťastná, v pořádku a že je u ní vše tak jak si ona přeje. Říkám na rovinu, že nebyl den od našeho rozchodu kdy bych na ní nemyslel, a tím myslel myslím 10-15× denně.
Nyní skoro po 4 letech bez kontaktu jsme se víceméně náhodou zkontaktovali, i když si myslím, že jsme oba ten kontakt chtěli, to už by bylo na delší vysvětlování. Nicméně jsem se dozvěděl, že má dcerku, což jí moc přeju, protože jsme spolu děti plánovali, ale dále už to tak růžové není, moje láska bydlí ve svém domě s dcerou a s otcem své dcery, pochopil jsem, že k němu nic necítí, ale nechá ho tam žít, protože chce aby byla její dcera šťastná a to znamená, že bude mít oba rodiče pod jednou střechou, a že neudělá nic, co by ohrozilo, že nebude mít dceru každý den u sebe doma, takže ona toho člověka nevyhodí a on sám neodejde. Nějak se dostal k tomu co jsme si všechno napsali a řekl jí, že pro něj se nic nemění a tak mi napsala „tím je to dané“.
Přiznávám se že jsem opět na dně. Vím že řeknete, ať si najdu jinou a tak podobně, ale to já neudělám!
Víte já věřím na osudovou lásku, věřím, že člověk se může zamilovat jen jednou v životě.
A pro mě je osudovou láskou ona!!!
A nechci o ní přijít, ale nevím jak dál. Ten člověk by musel odejít a přestože ví že k němu nic necítí, tak on neodejde.
A navíc teď když četl vše co jsme si napsali, tak ví jak se věci mají a ví že přes tu dceru má na ní ohromnou páku.
Jsou nějaké možnosti, když by ho opravdu vyhodila, jestli by dcerka prostě mohla zůstat u ní? Aby jí opravdu měla každý den doma,
@Tenvzadu no tak za jedno, tyhle řeči o osudové lásce nemám ráda, podle mě takhle mluví maniaci a stalkeři (promiň
)
za druhé, víš na 100%, že je to opravdu tak, jak ti ona psala - ohledně citů k současnému partnerovi?
za třetí, v ČR děti mají v péči většinou matky (pokud se starají a dítě chtějí), ale současně nevím, proč by děcko nemohl dostat i jeho bio otec - tím myslím nějaké určené návštěvy, takže to, že chceš, aby ona měla dítě denně doma, to asi neklapne - pokud má otec o dítě zájem
Vztahy si musí vyřešit jen oni dva, ty se jim do toho nepleť. Myslím, že pokud by tak moc chtěla být s tebou a on byl tak moc hroznej, tak prostě odejde (nebo ho vyrazí)
@Tenvzadu Drží Tě to 4 roky? Tak to je drsné. A nikoho jiného jsi za ty 4 roky neměl?
Pokud se rozejdou, tak na kontakt s dcerkou má nárok i její otec, takže těžko ji bude mít neustále doma.
A Ty si myslíš, že pokud by se s ním rozešla, že byste se dali dohromady?
Proč jste se tenkrát vůbec rozešli?
Zlomené srdce vždy bolí, nenaplněná láska, osudová…to vše je bolest. Je vidět, že jí máš rád. Ona nechce nic dělat, v podstatě jí to vyhovuje, kdyby byla nešťastná, bude nekvalitní vztah řešit. Stejně se tak nedá dlouho žít. Řeči, že se něco dělá pro dítě, to je jen útěcha pro sebe sama.
Vyhodit manžela-musí chtít ona, ne ty. Možností je mnoho. Dcerka u ní pravděpodobně zůstane, soudy jsou většinou na straně žen.
Má tě stejně ráda jako ty jí? Neplýtváš časem? Neřekla ti jen takové věty, které jsi slyšet chtěl, aby ti dala „naději“? Stýkáte se?
Také se ptám, jak @Meha měl jsi i jiný vztah? nebo stále jen čekáš na tuto ženu?
Je dobré poznat a srovnávat. Domnívám se, že ona o tebe moc nestojí. Ví to, že o ní 4 roky usiluješ?
Zdáš se být nevyrovnaný, 4 roky trápení to je snad zbytečné. Každý rozchod bolí, ale je dobré posunout se dál. Když tvá láska není opětována, je to zbytečná ztráta energie, času, trápení.
Změnil se váš vztah po rozchodu v přátelství, nebo bylo vše bezkontaktní, především ze strany ex
Příspěvek upraven 09.01.16 v 18:36
Každý den těžko, pokud by rodiče nežili spolu, tak by otec měl právo styku ( a to v případě výlučné péče matky, o něco jiné by to bylo v případě společné nebo střídavé péče). Většina matek zvládne den dva tři bez dítěte a nemyslím že by to komukoliv ublizilo, pokud se otec umí postarat a žil s dítětem do té doby.
Osobně, zažila jsem, něco podobného mi nabídl exmanzel. Odmítla jsem. Pro něj bylo hlavní aby se nic neměnilo, pohodlí, organizace péče o děti, domácnost, přitom bych mohla být s kým bych chtěla, jen aby to nikdo nevěděl. Blbost jak mraky. Podala jsem žádost o rozvod, děti máme ve společné péči, bydlime blízko, děti si zvykly rychle a já jsem dva roky spokojená s partnerem, kterého nemusím tajit. Taky na mě musel čekat. Je to moje první láska, jsme spolu po 12 letech. Neumím si představit mít vizi jako ty. Není to moc nadějné. Chceš strávit život čekáním?
Tohle je v její hlavě.. jde o to co to je za člověka ten její přítel a jakou páku má na dceru… vzít jí dítě nemůže, ale dělat jí peklo přes ni ano… že tě to drží nedivím se… taky mám takovýho jednoho osudovýho..
Měl bys jí věřit a být s ní, pokud je férová na obě strany a s přítelem partnersky nežije, tak brzy odejde sám
Ano mohla by i s dcerkou jít ke mně, ale dům je její, tak proč by odcházela ze svého?
@Tenvzadu No, jak jsem pochopila, rozešla se ona s tebou… teď má dítě, jiného muže. Tak nějak nevím na co čekáš… kdyby tě chtěla jako ty jí… už jste spolu, bohužel… pro tebe je osudová, ty pro ní ne.. bolí to, ale život jde dál a ty si jednou na světě. Musíš se pohnout dál, držím palce…
to dáš ![]()
Podle toho co mi napsala, by chtěla být se mnou, ale protože se rozhodla, že její dcera je přednější než ona sama, tak prostě bude žít tak, aby byla její dcera byla v životě šťastná a svůj vlastní život nechá stranou
Proč si myslíš, že on od ní neodejde? vždyť i muži potřebují milující partnerku… pokud tam bude bydlet bez její péče a pravidelného sexu, brzy půjde o dům dál, leda by to byl nějaký psychopat… zkus s ní být i nadále a sledovat, jak se vztah vyvine. vím, že je to asi těžké, ale miluješ jí, tak být s ní je asi to nejlepší, co můžeš udělat ![]()
Nějak mi z toho, co píšeš, není srozumitelné, zda spolu teda teď chodíte nebo ne… myslela jsem, že s polu chodíte a její bývalý u ní pouze bydlí kvůli dceři… v tom bych problém neviděla.. nebo ona se s tebou zas podruhé rozešla?
@Tenvzadu píše:
Podle toho co mi napsala, by chtěla být se mnou, ale protože se rozhodla, že její dcera je přednější než ona sama, tak prostě bude žít tak, aby byla její dcera byla v životě šťastná a svůj vlastní život nechá stranou
A ona si fakt myslí že to je správné? Že jí za to dítě podekuje?