Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Předem tě chci upozornit, že tohle nebude jeden z tech krátkých článků. Bohužel vše se v něj proplétá a proto je duležité dotáhnout to čtení až do konce nebo nečíst radši vubec. ![]()
Kapitola 1:
Jsem mladý tatínek dvou nádherných dětí. Chlapeček má 1,5 roku a holčička sotva měsíc
Žiju s ženou, ale nejsme svoji. Po narození chlapečka se náš vztah ubíral u obou nepochopitelnym smerem. Žena očekavala, že budu zastavat 100% vykonu stejne jako ona plus rekonstruovat dum a chodit do prace. No a ja vlastne teprve zjištoval co to znamena byt otcem. Tady nastal prvopočatek všech konfliktu. Ja si stežoval, že jsem na vše sam, ona si stěžovala na totéž.
Otazka první: myslíte si, že je ve vztahu nutné rozdělovat a respektovat povinnosti kolem chodu domacnosti, deti, prace?
Kapitola 2:
Nastal den kdy padl navrh na vlatni bydleni, děti a život. Mozna to bude znit ted sobecky, ale nasledujici řadky přímo navazují na otázku. No. Zvedl jsem zadek a šel vyřidit hypoteku. Dale koupi domu. Pak nasledovala rekonstrukce od strechy az po sklep, okna nova kuchyn, koupelna až na cihlu a znovu do krasy. Bylo toho a je toho tolik, že si mohu v dome kamkoliv sednou podivat se volne do prostoru a vzdy narazim na neco co bylo rekonstruovano. Chodim do prace na tři směnny provoz. Dale bych měl upozornit, že po rekonstrukci jsem vzal do podnajmou i tchyni s bratrem me ženy(osudova chyba ja vím) Mam dvougeneracni palác, takže každý má své. Nicméně když nekdo něco potřebuje u nas doma jde se za mnou, což je další práce abych toho nemel malo. A aby toho bylo ještě více hodinového manžela, dělám i vlastní matce, jelikož muj otec je notor a lempl. Bohužel jsem zdědil dar po svem děděčkovi. Na co sahnu, to zmáknu, vyrobím, opravím. Miluji manualni praci a neumím je tak sedet cele dny u televize…neumim sedet vubec
Otázka druhá: Myslíte si, že toho pro svoji rodinu dělam malo? malo pracuju? psychoterapeutka mi jen tak u kafička řekla, nenech se využívat, nauč se říkat NE, pokud nechceš ve 40 zaklepat botama.
Kapitola 3
Jsem muž, který ve vztahu potřebuje projev citu od ženy. Potřebuji pohlazení, polibek, pekne slovo a ano i pochvalu pro me ego. Proste jen chci aby mi bylo vráceno co dávám. Moje žena mě po dětěch přestala hladit, plácat mě po zadnu, přestala mi psat milostne sms, nezajima ji jestli me neco boli, nezajima ji jak to slo v praci, co bych si pral, nezajima ji nic z mych potřeb. Ano vím, přepla do režimu matka a lítají ji hormony. Ale rodinu tvori v prvni rade par..muž a žena..tento par pri vzajemne lasce splodi deti..a to je rodina…kdyz nebude pár…nebude rodina. Ano ona je užasna matka, starostliva a pečliva, učim se od ni každym dnem, obdivuji ji za oba porody co si musela protrpět a i když mi to trvalo, přišel jsem si na to sam to tu ale mluvim ted o rodine..vratme se k páru…fyzicky kontakt, bod mrazu a to včetne zajmu. Nejvetši zajem skytam opravdu v posledni dobe jen pri otazce, kolikateho bude vyplata? a nebo když něco potřebuje nadstandart abych pro ni udelal..to me z povinnosti i tu pusu da. Vetšinou se s ničim nepařu a nebudu ani ted. Už druhym rokem leštim kabel, zřejmě v naivite, že se něco změní, po slibech, které ani nespočítám. Celou dobu věrný s nadějí zájmu mojí ženy. Sve chovani měnim podle nálad hormonu..tak jak si to přeje, sanžim se doma čim dal vic, nezapominam na nějaky i mimořadny present a projev lasky..kino vylet nebo jen tak kytičku. A víte co? zbytečný…
Otázka: mam dal čekat, a nechat ze sebe dělat hnupa, nebo si najit taky milenku jak tu pišou o téma víš…co by jsi udělal/a?
Kapitola 4
Já…se cítím ve vlastním domě, jako nádeník..na ktereho jsou jak žena, tak tchyne i švagr milý, jen pokud cokoliv potřebuji, a tim cokoliv myslim vše..nemuseji tu hnout prstem když na to přijde. Moje vlastní žena o mě ztratila zajem jak sexualne fyzicky, tak zřejme i emocionalni. Dřiv jsem se tešíval domu, ted se teším do práce…bohužel když jsem v praci chybi mi děti i zena protože já ji pořád miluji..není to pro me jen slovo do vetru…a bez deti..nad tim nechci vubec premyslet…
Otazka: Tak jak ji mam nakopnout, aby konečne začala plnit sve sliby co mi dala v porodnici…že my vše vynahradi, a že se teši až se pomilujem a budem jen tak ležet v obeti..ja ty svoje začal plnit ale ona mi nějak zaostává..spíš se vrací do zajetých kolejí…domýšlivá, sobecká a arogantní…takže zas po me jen řve… tak jak na to?.
p..s..:na výročí ani k vá ocum jsem od ni nic nedostal…v březnu vam napišu co jsem dostal na narozeniny
proste si me vubec nevaži..jsem ji u…
díky kdo vydržel až do konce ty me překlepy
*
A ježiš…tak tu máme stejný problém v mužském provedení…to jsem zvědavá na ty rady, drž se!
No, jsi chlap, měl by sis doma udělat pořádek, dupnout si a být za hlavu rodiny. Dle toho co píšeš jsi skoro ideální, nicméně musím sama coby matka 14m dcerky přiznat, že mě dítě natolik vyčerpává, že otázka „lásky k partnerovi“ je u nás též na bodu mrazu a narovinu říkám, že kdyby mě nutil, škemral, nebo jakkoli jinak nutil, spíš se mi zprotiví. Nemůžu říct, že by u nás nebylo nic, ale je toho pomálu, asi tak
A možná že kdyby ses doma choval jako opravdickej chlap, hlava rodiny, dupnul si a nájemníky srovnal do latě, že zrovna tím ukážeš ženě, že jsi chlap s velkým CH a budeš jí tím imponovat. Nádeník asi nikoho nerajcuje.
Jako nádeník, to chápu, prostě tě využīvají a to je špatně. Jen mi přivysvětli prosím ten kabel, ty děti nejsou tvoje?
@Pifinka Milujes otce svých dětí? Nebo už dárce semene splnil svou povinnost? ![]()
Tak když je malé sotva měsíc, to musíš počkat, jestli žena kojí, je úplně na jiné vlně, to snad musíš pochopit. Dej tomu rok, to snad vydržíš. No já nevím tedy, ale tys dle sebe naprosto ideální, což se mi taky moc věřit nechce tedy, vlastně se tady dost chlubíš, mě ale při představě, že by můj manžel si otevřel emimino a tam si postěžoval ostatním těhulím, tak mě by to tedy moc chlapské nepřišlo. Fakt nevím, co si o tobě mám myslet. ![]()
Hele, že tys sem už psal? Teda pod jiným nickem, ale stejné téma?
https://www.emimino.cz/…pryc-246228/
Něco málo pozměněno, ale v podstatě se mi jeví, že je to totéž.
Příspěvek upraven 08.01.16 v 23:45
@ALEAS píše:
Tak když je malé sotva měsíc, to musíš počkat, jestli žena kojí, je úplně na jiné vlně, to snad musíš pochopit. Dej tomu rok, to snad vydržíš. No já nevím tedy, ale tys dle sebe naprosto ideální, což se mi taky moc věřit nechce tedy, vlastně se tady dost chlubíš, mě ale při představě, že by můj manžel si otevřel emimino a tam si postěžoval ostatním těhulím, tak mě by to tedy moc chlapské nepřišlo. Fakt nevím, co si o tobě mám myslet.
No co, že je to celý fikce ![]()
@petruše33 píše:
No co, že je to celý fikce
A pak bude na ona dnes příběh Petra (39), kterého odmítá manželka.
A pod tím budou odpovědi:
a) má ji poslat do háje
b) má s ní promluvit
c) má si dál leštit ten nábytek nebo co
d) má se rozvést
Jinak, i kdyby jen chlup z toho byla pravda, tak žena prakticky porodila, za 3 měsíce otěhotněla, porodila, v porodnici slibovala sex
!!!
a ještě s dvoutýdenním miminem nic nekoupila k vánocům?
To je hydra!!! Na kříž s ní!!!
My nemame deti, ale ja jsem ujecena krava od prirody a pomaha mi, kdyz mi to chlap rekne. Nedavno mi rekl, ze vse co dela je spatne, ze porad za neco nadavam a jecim. A bylo to potreba, abych se zklidnila. Zkusil jsi komunikovat?
A jestli je nejmladsimu mladeti mesic, tak nekterym castem se nedivim.
Mozna by jsi se mel vykaslat na to delat veci pro tchanovce a venovat se prckum, budes neco delat a budes delat neco smyslupneho. Mohlo by to uspokojit jak tebe tak ji.
A soulasim s tim, ze to vypada na neco pekne fnukaveho, udelej to tak, aby jsi se doma citil dobre a jako doma. Zacni tim, ze srovnas tu familii a popovidej si se zenou.
@Jammall Příteli, nechals to zajít dost daleko, když píšeš, že už „druhým rokem leštíš“. To bylo potřeba řešit mnohem dříve. Ale pokud jsi to vydržel 2 roky, tak to je síla, ale také to o mnohém vypovídá. Nechci Ti radit, ale nedělej ze sebe hňupa. Nekurví se Tvá vyvolená náhodou s někým jiným?
@Talitha píše:
A pak bude na ona dnes příběh Petra (39), kterého odmítá manželka.
A pod tím budou odpovědi:
a) má ji poslat do háje
b) má s ní promluvit
c) má si dál leštit ten nábytek nebo co
d) má se rozvéstJinak, i kdyby jen chlup z toho byla pravda, tak žena prakticky porodila, za 3 měsíce otěhotněla, porodila, v porodnici slibovala sex!!!
![]()
![]()
a ještě s dvoutýdenním miminem nic nekoupila k vánocům?
To je hydra!!! Na kříž s ní!!!
Ta absence dárku k vánocům je fakt vtipná…ale zase plynule můžeme přejít k tématu: „jaký jsou ti muži sobci“ ![]()
@ALEAS Já jsem si také otevřel emimino. A je to opravdu zajímavý studijní materiál. A bohužel se po přečtení X diskuzí zde jen utvrzuji v tom, co jsem si původně myslel… ![]()
@Gnaar píše:
@ALEAS Já jsem si také otevřel emimino. A je to opravdu zajímavý studijní materiál. A bohužel se po přečtení X diskuzí zde jen utvrzuji v tom, co jsem si původně myslel…
Prosím tě, a napíšeš nám, co sis myslel původně? ![]()